Einde seizoen!

pro-hlt6j26F.jpeg hoofdartikel

Vorige week sloten we het seizoen op een bomvolle zaterdag heel mooi af. Vandaag (het is zaterdag 15 juni als ik dit schrijf) heeft de C1 nog een toetje in Vleuten, het district kampioenschap 1e klasse. Vanavond gaan we met het tweede nog uit eten en dan zit het seizoen er écht op. Zo aan het einde van het seizoen ben ik (en ik niet alleen) altijd aardig korfbalmoe. Heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat de tweede helft van het veld meer vrije weekenden heeft dan speelweekenden. En trainen zonder wedstrijd is toch altijd net wat meer een opgave. Tenminste, behalve Anne Baak ken ik niemand die trainen leuker vindt dan wedstrijden spelen.

Dus nu lekker een aantal weken genieten van veel vrije avonden en vrije weekenden. Minder verplichtingen en het korfbal even uit ons systeem zetten. Nu alleen nog hopen dat die zomer ook echt eindelijk eens gaat beginnen.

Dit betekent overigens niet dat ik het Achilles
veld de komende acht weken mijd, integendeel zelfs, want er valt nog genoeg te beleven. Op 28 juni is de vrijwilligersborrel en aansluitend de JAV, jij bent er toch ook bij?

En we zijn druk met de voorbereidingen voor kamp. Op 13 juli vertrekken ruim 120 Achillianen naar Ommen voor een week lang sport en plezier tijdens de Ommelympische Spelen. Het kan je de afgelopen weken haast niet zijn ontgaan. Op mijn eettafel liggen inmiddels al verschillende Duitse attributen. Ik moest er dus ook wel iets oranjes bij zetten om ook in die Nederlandse EK sfeer te komen. Want morgen mogen “we” aan de bak.

Afgelopen donderdag vroeg een collega aan mij waar ik het EK ging kijken en vol automatisme zei ik: op Achilles. Logisch, kan me geen andere plek bedenken. Alleen als Nederland onverwacht ineens de finale haalt, gaat dit een probleem worden, aangezien we dan dus met die 120 man in Ommen zitten. Aan de andere kant, de laatste keer dat we op kamp naar het Nederlands Elftal keken, was het één groot feest (als je nog niet in de EK sfeer zit, komt dat met deze beelden wel: Achilles Wapc Kamp Alphen 2010 (youtube.com)). Een herhaling van 2010 waarbij de ukkies nu de leiders zijn? Lijkt me mooi.

Het wordt sowieso een mooie (Haagse) sportzomer. Door de hele stad worden in het kader van de Olympische Spelen de TeamNL experiences georganiseerd. Waarbij ze op woensdagmiddag 10 juli het stokroosveld aan doen en de laatste week van de Olympische Spelen op het strand in Scheveningen ook van alles wordt georganiseerd rondom de finales. Zeker een kijkje waard.

Op 12 augustus komen de Olympische sporters vervolgens terug in Nederland en zien zij in Scheveningen hun familie voor het eerst weer, terwijl op hetzelfde moment in Kijkduin de eerste etappe van de Tour de Femme eindigt. En als dat nog niet genoeg is, start op 14 augustus ook het EK beachvolleybal nog, waarbij op 18 augustus de finale ook op Scheveningen gespeeld gaat worden. Ga je (nog) niet op vakantie? Je hoeft je deze zomer dus absoluut niet te vervelen.

Zelf ga ik het grootste deel van deze sportzomer helaas wel missen. Na kamp heb ik drie dagen om bij te komen waarna ik vertrek naar Maleisië/Singapore. Vanaf daar zal ik kijken of ik iets van de Spelen mee ga krijgen, de Tour de Femme zal lastig worden, maar wie weet in het vliegtuig terug naar huis. Op 13 augustus land ik weer op Schiphol en ben ik voornemens om ’s avonds mijn kunstgras schoenen weer onder te binden, want uit ervaring weet ik dat ik er tegen die tijd echt wel weer zin in heb. En de kaartjes voor het beachvolleybal op 14 augustus zijn ook al binnen, zo krijg ik toch ook nog iets van de Haagse sportzomer mee.

Voor nu wens ik iedereen een hele goede en mooie zomer en wie weet tot ergens op het veld de komende weken en anders tot volgend seizoen.

Hup Holland! (en team Duitsland!)

Mandy

Datum 18-06-2024 11:00
Tags