Sellicha (9): Kerstdiner in 1996

In het hoofdartikel een tijdje geleden kondigde Harald het al aan, twee wekelijkse rubrieken: de 'Foto van de Week' en 'Sellicha'. Op weg naar ons honderdjarig jubileum neemt Harald ons mee in een 'trip down memory lane' in 'Sellicha'. Een rubriek vernoemd naar onze clubnaam tussen 1929 en 1935, toen de club door de Nederlandse Korfbal Bond geen Achilles mocht heten (vanwege de gelijknamige club in Almelo), waarop besloten werd de lettervolgorde om te draaien. Lees gauw alweer de negende Sellicha-bijdrage!

24 december kerstdiner

Leeuwenkrabbels nummer 19, 59e jaargang, 18 december 1996

Nog een paar dagen en het is eindelijk zo ver. Het “kerstdiner”. De voorbereidingen zijn volop in gang, zodat we jullie een leuke, plezierige avond kunnen bezorgen, hetgeen niet alleen van onze kant moet komen. Sfeer creëren moet je ook zelf doen. Dit terzijde. Het is nog steeds mogelijk om je op te geven. Voor 25 gulden ben je dus verzekerd van een plaats bij de eerste 50!!! Dus bel en geef je op of schrijf je af voor 20 DECEMBER bij Annemarie Linse. De volgende mensen zijn al verzekerd van een plaats aan de dinertafel:

Annemarie L. - Wout Br. - Arjen - Eveline - Hans Bi. - Louise V. - Bas H .- Maurice - Frans C. - Sandra - Debby de N. - Steven - Wouter Z. - Cathelijne - Diana - Mark W. - Bart - Harald - Debby K. - Marcel - Chris - Jill - Anneke - Jürgen - Jimmy - Linda - Roel - Peter Z. - Sprodsj - Glenn - Bastiaan L. - Marco B. - Frans B. - Michel - Anita - Joyce - Annemieke L. - Annemarie A. - Marnix A. - Belinda

Maar wees gewaarschuwd, NIET KOMEN OPDAGEN ZONDER AF TE SCHRIJVEN IS TOCH BETALEN!!!!!

 

Naschrift Harald:

Aardig om eens te zien wie zich 26 jaar geleden hadden aangemeld voor een actiiteit, het kerstdiner. Eten en drinken voor 25 piek, geen geld!

Vorige edities Sellicha gemist?


Over... Sellicha

H.K.V. Achilles Opgericht 1 oktober 1922

Toen Achilles in 1929 naar de N.K.B. (Nederlandsche Korfbal Bond, koninklijk werd de bond in 1938) promoveerde, moest de naam van onze club worden veranderd. In Almelo speelde (en nu nog steeds) een korfbalvereniging met dezelfde naam. De bond vond dat de eerste rechten op de naam Achilles in Almelo lagen (oprichting 15 mei 1920, ruim twee jaar eerder dan de Hagenaars van de Hoek van Hollandlaan vlakbij Kijkduin). Dit probleem speelde niet bij de H.K.B. (de Haagsche Korfbal Bond) waarin we voor onze promotie uitkwamen.

Wim Fortanier kwam op het idee de lettervolgorde om te draaien, maar liet Jeanne Fortanier de eer van deze vondst. De uitgeloofde prijs was een theezeefje! Op 6 april 1935, kregen wij onze naam weer terug van de N.K.B.-voorzitter de heer S.A. Wilson. Hij was de opvolger op 15 juli 1934 van Nico Broekhuysen, de uitvinder van de korfbalsport. Het terugkrijgen van onze naam was in hoge mate te danken aan Wim Fortanier en Harry Stempels, die niets onbeproefd hadden gelaten dit gedaan te krijgen. Passende naam dus voor deze rubriek, aangevuld met een naschrift.

Harald Braakman

Datum 31-03-2020 15:49
Tags