Sellicha (12) Achilles C1 – Dijkvogels C1 11-1

In het hoofdartikel een tijdje geleden kondigde Harald het al aan, twee wekelijkse rubrieken: de 'Foto van de Week' en 'Sellicha'. Op weg naar ons honderdjarig jubileum neemt Harald ons mee in een 'trip down memory lane' in 'Sellicha'. Een rubriek vernoemd naar onze clubnaam tussen 1929 en 1935, toen de club door de Nederlandse Korfbal Bond geen Achilles mocht heten (vanwege de gelijknamige club in Almelo), waarop besloten werd de lettervolgorde om te draaien. Lees gauw alweer Sellicha-bijdrage nummer 12!

Achilles C1 – Dijkvogels C1 11-1

Leeuwenkrabbels nummer 26, 50e jaargang 10 februari 1988

De wedstrijd begon. Na een paar minuten scoorde Mark 1-0 (neem dat voortaan wel op, Frank). Daarna scoorde Patrick 2-0! Wisselen. Jürgen stond vrij, hij gooide,sh.. mis! Maar daarna toch nog gescoord: 3-0. Daarna nog een paar kansen, maar nee! Rust. Mark werd gewisseld met Jeroen en Kirsten werd gewisseld met Cathelijn. Al gauw in de tweede helft scoorde Frank 4-0! Wisselen. Daarna ging het wat sneller met de doelpunten. Patrick scoorde 5-0 en kreeg een paar minuten later een strafworp. Het was doodstil, behalve op de andere velden dan,hij schoot......mis! Volgende keer beter. O ja, de tegenpartij kreeg ook een strafworp: gemist!!! Pietie scoorde vlak onder de paal raak (6-0)! Alweer wisselen. Frankie scoorde 7-0. Dijkvogels had de bal. Een van hen wou een doorloop nemen. Patrick hinderde hem: strafworp. Die is helaas geraakt. 7-1. Wisselen. Patrick scoorde een fraaie doorloop (met één hand):8-1. Daarna scoorde Brenda een goal (van ver): 9-1. Wisselen. Snel, he? Frankie scoorde 10-1! En daarna Petra nog een doorloop:11-1. We hebben ’s avonds een kikkenfeest gehad, kaarsvet gooien en zo en een film gezien (Police Academy 4). Verder de ballen van Mark Wiekenkamp PS1: Bedankt Roy, voor het leiden PS2: Bedankt voor het rijden PS3: Iedereen bedankt voor het kijken .

Naschrift Harald:

Mark Wiekenkamp was 13 toen hij dit verslag schreef, wel zo aardig om de achternamen mee te geven bij de hoofdrolspelers van de C1-kampioenen. Wie zijn er naast Mark nog steeds lid van Achilles? Dat zijn Frank Baars, Cathelijne Groot en Jürgen Küper. Geen lid meer maar we zien ze graag terug, zijn Petra van den Herik, Patrick Bos (zoon van de pensionadepower Bosjes), Jeroen Pieterse en Kirsten Wissink (dochter Fleur speelt bij Achilles). De coach was Roy van der Vegt. Niet genoemd in het verslag maar behoorde ook tot de C1 was Jerney van der ‘geen lid’ Meer.

Vorige edities Sellicha gemist?


Over... Sellicha

H.K.V. Achilles Opgericht 1 oktober 1922

Toen Achilles in 1929 naar de N.K.B. (Nederlandsche Korfbal Bond, koninklijk werd de bond in 1938) promoveerde, moest de naam van onze club worden veranderd. In Almelo speelde (en nu nog steeds) een korfbalvereniging met dezelfde naam. De bond vond dat de eerste rechten op de naam Achilles in Almelo lagen (oprichting 15 mei 1920, ruim twee jaar eerder dan de Hagenaars van de Hoek van Hollandlaan vlakbij Kijkduin). Dit probleem speelde niet bij de H.K.B. (de Haagsche Korfbal Bond) waarin we voor onze promotie uitkwamen.

Wim Fortanier kwam op het idee de lettervolgorde om te draaien, maar liet Jeanne Fortanier de eer van deze vondst. De uitgeloofde prijs was een theezeefje! Op 6 april 1935, kregen wij onze naam weer terug van de N.K.B.-voorzitter de heer S.A. Wilson. Hij was de opvolger op 15 juli 1934 van Nico Broekhuysen, de uitvinder van de korfbalsport. Het terugkrijgen van onze naam was in hoge mate te danken aan Wim Fortanier en Harry Stempels, die niets onbeproefd hadden gelaten dit gedaan te krijgen. Passende naam dus voor deze rubriek, aangevuld met een naschrift.

Harald Braakman

Datum 20-04-2020 08:49
Tags