Team 3, niet zomaar een bij elkaar geraapt zooitje Achillianen

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Toen ik vorig jaar besloot te stoppen met korfballen, had ik voor mezelf wel besloten om dan nog iets anders te gaan doen voor Achilles. En dan het allerliefst iets wat verbonden was aan mijn oude team. Een overleg samen met de TC en uiteindelijk ook Bas Maessen (die dan toch nog maar een jaartje door zou gaan), zorgde er voor dat ik steeds enthousiaster werd over de functie van Teambegeleider van Team 3.

De afgelopen jaren heb ik met heel veel plezier deel uitgemaakt van Team 3.Ihoofdartikel.JPGk heb er al eerder over geschreven maar het lastige voor de afvallers van de selectie die in het derde komen is vaak dat zij jaren lang in de eerste teams hebben gezeten en dan nu ineens genoegen moeten nemen met een plek in een derde team. Iets wat ik zelf overigens ook even een plekje moest geven nadat ik zelf afviel naar het derde. Of denk bijvoorbeeld aan Pepijn van Loon en Joël Sanchez, die de afgelopen jaren altijd in de hoofdklasse hebben gespeeld en zelfs NK’s hebben gespeeld. Het is niet niks om dan te moeten horen dat je op dat moment niet in de plannen van de selectie voor komt.

Maar laat dáár nou net een stukje van mijn taak als Teambegeleider liggen. Als klankbord fungeren voor de spelers en speelsters die dát gegeven lastig vinden. Ik kan er zelf zeker over meepraten gezien mijn verleden in de selectie en dus ook het af moeten vallen naar Team 3.
En natuurlijk ook een klankbord zijn voor coach Maessen, want ook hij moet soms lastige keuzes maken waarbij het fijn kan zijn even te sparren met iemand die de groep en doelgroep goed kent.
Ik zelf had nooit gedacht dat ik dit zó leuk zou vinden. Van waterdrager tot trainer, van mental coach tot klankbord voor de trainer en spelers. Ik heb er tot nu toe enorm veel plezier in.

Én, laat het nou ook nog eens een getalenteerde groep zijn, dat Achilles 3. Want zoals eerder gezegd zitten er oud hoofdklasse toppers tussen. Maar ook spelers die eerdere seizoenen wél in de selectie speelden. Al met al zorgt dater voor dat we met Team 3 de ambitie uit hebben gesproken om twee keer kampioen te worden dit jaar, zowel op het veld als in de zaal. En ik denk ook écht dat de mogelijkheden er zijn om dat te bewerkstelligen. Kom vooral eens kijken bij Team 3, want het is niet zomaar een groepje bij elkaar geraapt zooitje Achillianen. Nee, wij willen net als de andere teams uit de selectie het hoogst haalbare neerzetten.

Afgelopen weekend wonnen wij met het derde van Refleks 3 met 20-10 en twee weken geleden werd Excelsior 3 met 21-12. De wedstrijd tegen KVS van vorige week kan ik niks meer over terug vinden gek genoeg...
Zien we jullie langs de lijn?

Tot volgende week!

Groeten,
Bart

Datum 25-09-2018 16:07
Tags