Lid worden

HKV Achilles is een gezellige en sportieve vereniging, waar nieuwe leden altijd van harte welkom zijn! Achilles is een oergezellige korfbalvereniging in het hart van de Haagse Vruchtenbuurt. Sporten op zo hoog mogelijk niveau combineren met een rijk verenigingsleven: daar staan wij voor. Naast korfballen, kun je bij Achilles ook tennissen en wordt er speciaal voor 50+'ers een gevarieerd sport- en spelaanbod georganiseerd onder de noemer 'SeniorenFit'. 

Aanmelden en lid worden?
Wil je meer informatie over Achilles en de mogelijkheden op korfbalgebied? Wil je een keertje meetrainen of je kind aanmelden bij onze club of heb je vragen over de club? Laat dan berichtje achter in het Contactformulier. Iemand van de Technische Commissie (tc) zal dan contact met je opnemen om antwoord te geven op al jouw vragen en één en ander toe te lichten. Ook is ons complex nagenoeg altijd open, dus loop eens binnen en proef de sfeer!

 

Lidworden-Achilles.png

Korfbal

  • Senioren: Achilles 1, 2 en 3 zijn de selectie teams en deze ploegen trainen twee keer per week. Voor de overige seniorenploegen geldt dat de wedstrijden fanatiek worden gespeeld, maar dat de trainingsarbeid een “tikje” geringer is. De meeste seniorenploegen spelen op zaterdag competitie, we hebben twee ploegen die op zondag spelen.
  • Jeugd: Bij de samenstelling en begeleiding van de jeugdploegen zorgen we ervoor dat ontwikkeling en spelplezier hand in hand gaan, over de gehele linie. Voor de 'opleidingsploegen' (A1, B1, C1, D1, E1 en de F'jes) streven we naar het hoogste niveau, wat een behoorlijke inspanning vraagt van spelers, trainers én ouders. De andere jeugdteams worden ingedeeld op een niveau waar zij een spannende en leerzame competitie kunnen spelen. Alle jeugdploegen trainen twee keer per week, in de meeste gevallen onder leiding van twee trainers. Alle jeugdteams spelen hun wedstrijden op zaterdag.
  • Allerkleinsten: Korfballen kan al van jongs af aan: vanaf 3 jaar kun een kind lid worden. Deze Kangoeroe Klup, kids in de leeftijd van 3 tot 6 jaar, spelen geen competitie, maar trainen iedere zaterdagochtend van 10:00 - 11:00 uur.
  • Recreanten: Korfbal is voor iedereen! Heb je vroeger gekorfbald of een andere balsport beoefend? Ben je enthousiast supporter van jouw kind(eren) en wil je het zelf eens proberen? Misschien is recreantenkorfbal wel iets voor jou! De huidige groep enthousiaste recreanten heeft ongeveer de 15 leden, die iedere vrijdag van 20.00 - 21.00 uur met elkaar trainen, waarna aansluitend gezellig wat gedronken wordt. Hun motto is en blijft, “hoe meer zielen hoe meer vreugd” en “lang leve de lol”. Wil je meer weten? Op de pagina Recreanten vind je alle informatie. Natuurlijk ben je ook altijd welkom om gewoon eens langs te komen op de vrijdagavond!

Contributie
De contributiebedragen vind je op de pagina Contributie. Heb je een ooievaarspas? Dan krijg je bij ons korting op het lidmaatschap.

Wil je meer informatie over Achilles en de mogelijkheden op korfbalgebied? Wil je eens meetrainen of je kind aanmelden bij onze club? Laat dan berichtje achter in het Contactformulier. Iemand van de Technische Commissie (tc) zal dan contact met je opnemen om antwoord te geven op al jouw vragen en één en ander toe te lichten. Ook is ons complex nagenoeg altijd open, dus loop eens binnen en proef de sfeer!

Opzeggen
Natuurlijk hopen we dat je doorgaat met korfballen en lid blijft van Achilles. Mocht je echter toch willen stoppen, dan dien je vanwege de voorbereidingen voor het volgend seizoen voor 1 mei je lidmaatschap op te zeggen. Je kunt dit doen door middel van een e-mailbericht naar ledenadministratie@hkvachilles.nl.


Tennis

Op de tijden dat het kunstgrasveld niet in gebruik is voor korfbalwedstrijden en -trainingen, of door de scholen voor sportlessen of sportdagen, kan er tegen aantrekkelijke prijzen worden getennist op het kunstgrasveld van Achilles. Je kunt kiezen voor een (doorlopend) zomer- en/of winterabonnement, maar het is ook mogelijk om een baan per uur te huren.

Wil je meer weten, je aanmelden of een losse baan huren? Je vindt alle informatie via de pagina Tennis en Tennis Beschikbaarheid


SeniorenFit

Achilles organiseert SeniorenFit voor 50+‘ers uit de Vruchtenbuurt en omgeving, onder leiding van onze (jeugd)sportcoördinator wordt een gevarieerd sport- en spelprogramma aangeboden. Het programma biedt naast spierversterkende oefeningen, diverse bal- en tikspellen. Iedereen kan op het eigen niveau de oefeningen doen, voor soepele spieren en gewrichten of een betere coördinatie, conditie en balans. Na afloop van de training wordt natuurlijk nog gezellig nagepraat met een kop koffie of thee.

SeniorenFit wordt aangeboden op dinsdag 10.00 - 11.00 uur en op woensdag 19.00 - 20.00 uur. De kosten voor de trainingen zijn €10,- per maand en dan kunt u iedere week een keer sporten.

Wilt u meer weten of een keertje meedoen? Alle informatie staat op de pagina SeniorenFit.