Verslagen: Achilles 1 maat te groot voor Maassluis

Achilles 1 zette de goede lijn voort met een overwinning op Maassluis (13-22). Team 2 kon na een knappe inhaalslag, helaas toch niet stunten tegen koploper KCC, het werd daar 22-18. Achilles 3 (niet zomaar een zooitje Achillianen!) maakte er een doelpuntenfestijn van bij Pernix: 15-30. Achilles 4 won met 12-8 van KVA. Ook Achilles 5 en 9 wonnen dit weekend hun wedstrijden. Achilles A1 leed in de kraker tegen Tempo A1 haar eerste nederlaag van het seizoen (20-16). De A3 won in eigen huis wel, met het kleinste verschil van Dubbel Zes: 7-6. Achilles B1 kon helaas niet winnen van koploper OVVO. De B2 speelde gelijk, tegen lijstaanvoerder Dijkvogels werd het 8-8. Achilles C2 won met 4-1 van Meervogels, de D2 deed dat met 3-9 uit en tegen Futura. Tot slot wisten ook de E2, E3 en F1 te winnen! Lees verder voor alle wedstrijdverslagen. Zelf een verslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Maassluis 1 - Achilles 1

-

KCC/So Natural 4 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag stonden we allemaal vroeg op het veld om KCC 4 te ontmoeten. Al gapend kwamen we aan in Capelle aan de IJsel. Eenmaal begonnen aan de wedstrijd bleken de tegenstanders een stuk scherper dan wij, we kwamen op een 2-0 achterstand door een strafworp en vrije bal. Gedurende de eerste helft liepen we achter de feiten aan en werd het gat steeds groter. KCC maakte meer ballen af en kon langere aanvallen spelen dan wij, wat leidde tot een ruststand van 14-6.

In de tweede helft begon iedereen een stuk scherper en werden de kansen die eerst gemist werden wel afgemaakt. Dit maakte dat de tweede helft een echte wedstrijd werd. We kwamen steeds dichterbij en er werd noemenswaardig vier keer achter elkaar gescoord door Achilles. Hierdoor kwam er steeds meer geloof, misschien kon de wedstrijd toch nog gewonnen worden? Dit voelde de tegenstanders ook en ook zij deden er een stapje bovenop. Al met al was het een goede tweede helft, waarin Achilles 2 echt haar kwaliteiten en doorzettingsvermogen heeft laten zien, de tegenstanders kregen het er zelfs nog even benauwd van. Met een uitslag van 22-18 namen we de punten helaas niet mee naar Den Haag, maar we kunnen wel goed voortbouwen op de tweede helft.

Alana en Jamie, heel erg bedankt voor de goede invalbeurten, Jisse en Kelly voor het reserve staan op de vroege zaterdagochtend.

Daniek

Pernix 4 - Achilles 3 (15-30)

Jaja kijkend naar deze eindstand begin je toch wel af te vragen of dit klopt. Was deze uitslag neergezet door het team, dat een paar weken geleden (laten we het houden op) minder dan tien doelpunten had gemaakt. Ohjazeker!

Zo een dag later, ben ik toch aan het nadenken over de reden. Was het door de perfecte voorbereiding? Nou niet echt, de man die normaal altijd kon vertrouwen op de turbo van zijn Saab was deze keer als laatste door pech. Gelukkig was de persoon in kwestie in de wedstrijd zijn turbo niet kwijt wat tot mooie duels leidde!

Waren de tegenstanders dan slecht? Ook zeker niet, een team met vooral routiniers die met hun ervaring ook zeker konden aanvallen.

Toch denk ik, dat we dit aan onszelf te danken hebben. Een team dat 100 keer schiet en daarvan over alle schijven 30 scoort doet het gewoon erg goed. Mooi om daarbij op te merken dat we vier weken geleden 12 goals maken vorige week 20 en zaterdag 30. Laten we deze trend doorzetten mensen!

Nee zonder gekkigheid, spel ziet er gewoon goed uit en met percentages zoals deze gaat het een heel mooi seizoen worden. Aankomende zaterdag met beide voeten op de grond tegen Velocitas, komt dat zien!

Groeten,
Fabian

Tempo A1 - Achilles A1
We gingen er met volle moed in om die volle punten te pakken. Beetje een matige warming-up door de voorgaande wedstrijd die eerder klaar was. Wij hadden de voorbespreking verwacht in de rust van de wedstrijd voor ons maar die was klaar, kort nadat wij gearriveerd waren. Toen eenmaal de wedstrijd begon was al gauw de stemming gezet. De scheids vloot graag, voor alles en nog wat. Al gauw was er een achterstand om in te halen en liepen we achter de feiten aan. De ruststand was 11-6.

De tweede helft had meer spektakel. Frank baars die rood kreeg en tempo die de hitte onder de voeten voelde. We begonnen meer de touwtjes te pakken en gingen makkelijker scoren, met Noa aan kop met in totaal 9 doelpunten. Doordat we in de eerste helft weinig hebben gescoord mocht de energie die we er in de tweede helft in staken niet baten. Eindstand 20-16

Het leek of tempo het kampioenschap al aan het vieren was. Als het aan Achilles A1 ligt zal dat niet gebeuren.

Luca

OVVO/De Kroon B1 - Achilles B1
Vandaag speelden we tegen OVVO. We hadden vorige week ook tegen hun gespeeld. We speelden uit om 15:30, dus 13:30 verzamelen. Helaas konden Merel, Lars en Steven er niet bij zijn maar gelukkig was Rob Koene er! Nog bedankt voor t coachen???? We kwamen na een paar minuten achter met 2-0. Vlak daarna werd het 2-1 door goed teamspel. Helaas ging het toen een beetje snel en kwamen we met 6-1 achter. Bij de rust was het 10-7. Na het praatje van Rob met een paar aanwijzingen enzo gingen we de tweede helft weer in. We begonnen gelijk goed met in de eerste aanval al een doelpunt van Oliv en goed teamwork. We kwamen steeds dichterbij. Jammer genoeg maakten zij ook een paar doelpunten en was het 13-9 voor OVVO toen het laatste kwart inging. We bleven vechten met z'n allen en kwamen nog tot 14-12, helaas was dit ook de eindstand. Maar alsnog vind ik dat we het supergoed hebben gedaan en dat iedereen super z'n best heeft gedaan! Volgende week weer knallen????

Merel Dekeling

Achilles B2 - Avanti B4 (verslag vorige week!)

Pernix D1 - Achilles D1
Pernix ligt goed verstopt. Tomtom had geen flauw idee in welke richting hij ons moest sturen. Na wat ouderwets gok- en raadwerk kwamen we dan toch in het Pernixbos aan. Misschien ging de aandacht van Achilles D1 uit naar het mooie weer, of naar dat speelbos waar we langs waren gekomen, maar Pernix schoot veel feller uit de startblokken dan wij. Met ren- en vliegkorfbal zetten ze ons onder druk. Het was niet om aan te zien, maar het werkte wel. Na de time-out waren we iets beter bij de les. We wisten de diepe ballen beter te verdedigen. Er werden rugkanten gelopen in de aanval en gezocht naar de 100% vrijstaande spelers. Mooie schoten werden gescoord. Ruststand 8-5 in het voordeel van Pernix. Helaas kregen we het spel van Pernix niet onder controle. Ook in de 2e helft bleven we verdedigend achter de feiten aanlopen. Dit gecombineerd met het (erg) hoge percentage van Pernix maakte dit een verloren pot voor Achilles. Aanvallend waren er leuke dingen te zien. Ons mannenkwartet liet goed van zich spreken, met onderscheppingen, aanvallende acties en goals. Eindstand: 17-9. Negen goals scoren is helemaal niet verkeerd. Verdedigend is er huiswerk te doen. Volgende week vrij, de week erna gaan we op bezoek bij Top.

Futura D1 – Achilles D2
Zaterdag ochtend, nog wat fris, wilde Futura een revanche nemen tegen Achilles. Dat lukte bijna, ze schoten maar hij was helaas verdedigd. Daarna twee kansen van Bram ook helaas mis. Maar een schot was wel zelf afgevangen. Viggo had de bal te pakken gekregen en hij gooide hem naar Bram, hij schoot en het schot was raak! De 1-0 is gemaakt. Daarna maakte Futura al heel snel de 1-1. Maar toen was er een botsing met Bram en een andere jongen van Futura. Dat was toen iets minder leuk. Maar ze gingen allebei gewoon door. Want toen maakte Bram twee afstand schoten, helaas allebei niet raak. Uiteindelijk kregen wij een strafworp tegen en die was mis. Er werd veel gemist deze wedstrijd. Toen moesten we wisselen van vak. Futura kreeg de bal maar wij hadden hem al heel snel onderschept. Dus de bal ging naar het andere vak. Bradley wist al snel te scoren. Hij maakte de 2-1. De aanvallen van Futura werden goed tegen gehouden. Daarna maakte Bradley een doorloop en hij scoorde weer. Viggo hield de ballen van Futura goed tegen. Maar de aanvallen gingen er niet in. Maar op een gegeven moment scoorde Bradley de 4-1. Daarna was het rust. Achilles mocht beginnen met de bal. En Lynn maakte twee goede acties. Maar helaas niet raak. Jim en Viggo probeerden het ook een keer maar dat was ook niet gelukt. Toen lukte het wel en maakte Viggo een mooi schot. Hij probeerde het later nog een keer met een doorloop maar die was helaas wel mis. Daarna maakte Futura twee doelpunten achter elkaar. Dat werd de 4-3. Wij kregen de bal en Lynn maakte een doorloop en die was raak. Daarna moesten we weer wisselen van vak. Toen was er weer een botsing met Bram en die jongen van Futura. De doorloop van Lucas zat er ook in en Jalien scoorde ook nog een keer. Bram had ook een mooi schot maar was helaas verdedigd. Daarna maakte Jalien een schot onder de korf. De eindstand was 9-3. Scheidsrechter bedankt voor het fluiten en mensen langs de kant bedankt voor het klappen.

Groetjes van Jalien

Valto E1 - Achilles E1 (Coachverslag!)
Afgelopen weekeinde mocht de E1 wederom tegen Valto spelen. De afgelopen week hebben we getraind op hoe we moeten voorverdedigen, hoe om te gaan met een heertje dat vaak voor springt bij onze insnijder en hoe we onze tegenstander met verdedigen voor ons houden. En wat is het dan mooi om te zien dat er veel van wat er geleerd is, terug te zien is in de wedstrijd. Maar ook gaan we meer de duels aan met de tegenstanders, zeker onder de korf wordt er naar de bal gesprongen. Soms gebeurt dit met zijn allen en dan vergeten we dat onze directe tegenstander dan vrijstaat, maar dat gaan we verbeteren. Aanvallend wordt er meer en meer gesteund onder de korf. Soms pakken we de insnij iets te ruim maar we doen het wel. Ook de kansen afronden vinden we moeilijk, dat moet ook veel beter worden. Het rondspelen van de bal in de aanval vinden we soms nog lastig. Vaak staan we dan stil en kijken we alleen naar de korf. Belangrijker wordt nu om de bal rond te spelen en dan naar de paal te kijken. Dan gaan jullie nog gevaarlijker worden in de aanval. We verliezen de wedstrijd met 10-12 maar jullie hebben gewonnen in persoonlijke groei door dat wat je geleerd hebt gelijk in de wedstrijd te laten zien. Super goed!! Ga zo door!

Phoenix E5 - Achilles E2 (Coachverslag!)
Vandaag speelde we tegen Phoenix. Vorige week speelde we ook tegen deze ploeg en dat ging ons erg goed af. We hadden dus wat opdrachtjes die ze moesten uitvoeren zoals: doorlopen nemen, goede strakke passes en na het schot eerst minimaal 2x overspelen. Na dat te hebben gezegd begonnen we aan de wedstrijd. Het ging de 1ste helft erg goed, strakke passes en veel doorlopen dus de 2de helft moesten we dat door zetten en dat lukte.
Uiteindelijk werd het 0-26! Na weer een goede wedstrijd met veel doelpunten kunnen we zeggen dat volgende week de kampioenswedstrijd is van de E2! Kom allemaal kijken op het pomonaplein om 9:00!

Groetjes van de trainers!

Achilles E3 - ALO E4
Op een mooi tijdstip in het zonnetje speelt de E3 thuis. De tegenstander heet ALO e4. Met twee invallers Jesse en Jan begon de thuisclub slapjes aan de wedstrijd. Voor we het wisten stond het 0-2. Gelukkig pakten ze het toen goed op. Twee keer Joanne en twee keer Sem zorgde voor 4-2. Het beste kwam in de tweede kwart. Er werd goed verdedigd en overgespeeld. Dit leidde tot een voorsprong van 8-2. Layla scoorde 2 keer en Joanne en Sem maakten de andere punten. Toen werd het tijd voor de invallers slash nieuwkomers. De e3 kwam niet meer in gevaar en won met 11-3 nog door punten van Layla 2x en Sem. Volgende week vertrekt de bus om 11.30 uur voor het kampioensschap. Joanne en Ronald

We moesten tegen ALO, vorige week ook al. Deze keer deden Jan en Jesse voor het eerst met ons mee. Dus we hadden veel wissels.
Vorige keer hadden we makkelijk gewonnen van ALO maar nu begonnen ze best goed. We stonden heel snel met 0-2 achter.. toen kwam onze super speler Sem in het veld. En...we wonnen met 11-3! Heel goed gespeeld allemaal en we hadden ook veel lol. Volgende week worden we misschien wel kampioen!

Groetjes van Milan

Lynx E2 – Achilles E4
Afgelopen zaterdag, 29 september had Achilles 0-6 verloren van Lynx. Lynx had 2 strafworpen en Achilles ook 2. En diegene die de strafworpen maakte dat was Imke en Niels maar ik weet ook wie de strafworpen van Lynx had genomen dat was die lange Jan.

Maar er had niemand gescoord met de strafworpen van Achilles en ook niet van Lynx. En Lianne was er niet want zij had een trouwfeest.

Noa had de bal maar ze draaide zich om maar Niels pakte de bal een beetje af van Noa en hij maakte een doorloop. Maar die lange Jan sprong er de hele tijd voor en onderschepte die bal als wij naar elkaar passte. Maar die lange Jan heet niet echt lange Jan maar onze coaches noemden hem zo maar hoe die echt heet dat weten wij ook niet.

Imke speelde de hele wedstrijd Niels ook en Jesse ook en Noa en Remi hebben ongeveer 25 minuten gespeeld. Maar we konden winnen maar we hadden heel veel pech want al die ballen die wij schoten die werden verdedigd of ze waren mis. Maar gelukkig spelen we weer de volgende wedstrijd tegen Ons Eibernest en dan gaan we wel weer winnen want de vorige keer hadden we 3-2 gewonnen.

Geschreven door Niels Latour

VEO F2 - Achilles Beren
De Beren moesten afgelopen week spelen tegen het sterke VEO, waar een week ervoor nog van gewonnen werd met 8-6. Met hulpcoach Marleen, begonnen de Beren vol vertrouwen aan de wedstrijd. Maar dat je niet makkelijk weer wint van hetzelfde team, dat was een goed leermoment. VEO stond met spelers die vooral tegenover onze jongensberen een jaar ouder waren en daardoor werd het gooien en vangen een stuk lastiger. Toch hebben de Beren zich niet zo maar gewonnen gegeven en werd er zeer fanatiek gespreeld en hard doorgewerkt de hele wedstrijd. Daardoor kwamen er nog een tiental kansen die er net niet ingingen. Het harde werken werd tegen het einde gelukkig beloond met een mooi doelpunt. En met de strafworpen werden er zelfs 6 gescoord, waardoor we gelijk speelden met 6-6 tegen deze kampioenskandidaat.

Achilles Tijgers - VEO F1
Wij moesten net als vorige week weer tegen VEO F1. We hadden toen met 1 – 10 gewonnen en wilde het vandaag weer net zo goed doen. We deden allemaal weer heel erg ons best. Volgens mij zijn alle doelpunten door Xander, Fedde en Luuk gemaakt. We hebben uiteindelijk met 13 – 2 gewonnen.

Ik vond dat we:

• Heel goed samen hebben gespeeld.
  • Veel ballen hebben onderschept.
  • Hopelijk blijven we nu winnen zodat we kampioen kunnen worden.

Groetjes, Roos

Achilles Leeuwen - ALO F3 (Coachverslag!)
De Leeuwen speelden dit weekend tegen Alo F3. Helaas was er geen scheidsrechter aanwezig. Cino was bereid om te fluiten tot hij zelf moest verzamelen. De laatste 10 min moest hij weg. Zijn altijd attente opa Ed zag dit en kwam gelijk naar ons toe om het fluitje over te nemen. Allebei enorm bedankt!!!!

Tijdens de eerste 10 minuten werd al snel duidelijk dat Alo de betere ploeg was. We mochten toen al een super speler gebruiken. Helaas had Minka veel pijn aan haar lip, dus hadden we maar vier kinderen. Gelukkig was Roos al aanwezig en wilde zij de eerste helft invallen. Ze pakte gelijk wat goals mee. Bedankt Roos!

De tweede helft kon Minka gelukkig weer mee doen. De Leeuwen hadden deze wedstrijd wat meer moeite met vrij komen en goed over gooien, maar bleven wel goed hun best doen. Hierdoor werd er de tweede helft veel beter verdedigd en konden we ook zelf wat goals maken. Alo won uiteindelijk met 5-9.