Verslagen: Achilles E2, E3 en Achilles Tijgers kampioen!

Het was weer een ouderwetse Achilles-zaterdag, een heerlijke korfbaldag op het veld! Achilles 1 moest even warmdraaien, maar bleek duidelijk de bovenliggende partij ten opzichte van Korbis: 16-10. Achilles 2 pakte 2 belangrijke punten tegen DVO. De eerste helft verliep stroef, maar na rust werd winst veiliggesteld, het werd 16-12. Team 3 speelde tegen Velocitas, redelijk eenvoudig werd met 20-9 gewonnen. Daarnaast wisten ook Achilles 4, 5, 6, 8 en 9 te winnen. Achilles 4 won deze week eerder ook al en gaat vooralsnog ongeslagen aan kop. Achilles A1 kreeg de Meerkippen op bezoek, die met 15-13 terug naar Z'meer werden gestuurd. De A2 won van KZ Danaïden, de A3 haalde uit de volle punten op bij Avanti. Achilles B1 speelde tegen en bij IJsselvogels, die zij met 9-14 wisten te verslaan. Ook de C2, E1, E2, E3, E4, Tijgers, Beren en Leeuwen wisten hun wedstrijden te winnen. Voor drie ploegen betekende dit zelfs het kampioenschap: E2, E3 en Achilles Tijgers van harte gefeliciteerd! Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's van Achilles 2 en 3, gemaakt door Joost van Soest. [Verslagen A1 en E1 toegevoegd!]

Achilles 1 - Korbis 1

Volgt zsm!

Achilles 2 - DVO/Accountor 3

Na een scherpe training op donderdag was het afgelopen zaterdag tijd om de punten in Den Haag te houden. Om boven de degradatiestreep te blijven moet er een aantal ploegen onder ons gelaten worden, waaronder DVO. Een overwinning is dus noodzakelijk. In een poule waar iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen is een plek op de ranglijst niet veelzeggend over de kracht van een team.

Zo begon DVO voortvarend aan de wedstrijd door een van de eerste kansen er meteen in te leggen. Onze Julia trok meteen de score gelijk door een prachtige actie (en pass van Katrien) met een doorloop af te ronden. Vervolgens begon het stuivertje wisselen tussen aan de ene kant een loepzuivere heer van DVO en aan de andere kant ondergetekende. Beide heren zorgden voor een hoop goals met een hoog percentage. De eerste helft liepen we veel achter de feiten aan. Telkens twee goals achter, de stand weer gelijk trekken en weer twee achter komen. Zo gingen we de rust in met een 9-9 stand, waarbij de heer van DVO er al vijf en Ilan er zes in had liggen. Dit beloofde een spannende tweede helft te worden.

In de rust de koppies bij elkaar en zorgen dat we de tweede helft meteen het initiatief in de wedstrijd nemen en naar de vier verschil toe werken. Beide teams wisselden verdedigend om de heren af te stoppen, wat bij beiden ook uitstekend werkte.

Na een geweldige rush van vijf goals hadden we onze voorsprong te pakken. Vers uit de kleedkamer prikte Dees twee goals erin van exact hetzelfde plekje (kruisje gezet?), terwijl Tobias de gevreesde heer in bedwang hield. Bij de vakwissel kwam ook bij DVO een nieuwe verdediger in het veld om Ilan te stoppen, maar daar had Dylan andere plannen mee. "Ga jij maar staan joh, ga ik een keer schieten". Dylan bleek ook een uitstekend percentage te hebben en schoot gelijk de eerste bal erin. Team Twee maak je niet bang door één iemand af te willen stoppen. Dan staan er nog drie anderen in het vak die 'm net zo goed maken. Zoals Julia die een goede actie bekroond zag worden met een stip. Na de vakwissel maakte Pepijn, ook vanaf de strafworpstip, het vijfde doelpunt op rij en konden we de overwinning veilig stellen door met lange aanvallen en veel te herhalen de wedstrijd uit te spelen. Met twee goals tegen kwam er nog iets van spanning in, maar door meteen weer vier verschil te maken was er weer ruimte.

De wedstrijd eindige in 16-12, met maar drie goals tegen na rust. Het ene vak was de hele wedstrijd al ijzersterk aan het verdedigen met in totaal maar 3 goals tegen. Het andere vak legde met Tobias in de tweede helft hetzelfde op de mat en zo was het verzet gebroken en kunnen we met wat meer lucht naar de ranglijst kijken.

Nu nog wat extra aandacht voor de mensen die de complimenten ruim verdienen. Allereerst Pepijn voor het domineren van de korfzone. Je viel super in, hou dat vast! En op de tweede plek aan Tobias voor het fantastisch verdedigen in de tweede helft. Het is natuurlijk een licht ondankbare taak om alleen te verdedigen maar zonder jou was het een andere wedstrijd geweest. Winnen doe je tenslotte met zijn allen!

Volgende week mogen we bij Oranje Wit op bezoek. Ook zij staan een plek onder ons dus het wordt weer een cruciale wedstrijd met grote belangen.

Zien we jullie in Dordt?

Ilan

Achilles 3 - Velocitas 3

Volgt zsm!

ALO 4 - Achilles 6 10-18

Het was dikke fissa bij het pannenkoekenhuis in de bosjes van Pex afgelopen zaterdag. Rookwolken van poedersuiker zweefden over de parkeerplaats en de après-ski-hits waren niet van de lucht. Dat was ook hoorbaar op het terrein van ALO waar dan ook de voetjes van de vloer gingen bij het inschieten. Tristan kwam als laatste aankakken en had duidelijk geen poedersuiker gesnoven. Die zag er een partij beroerd uit en hij had niet eens een feestje gehad. Maar hij was voldoende fit om te spelen. Probeer ook maar eens een Tristan op halve kracht bij te houden, dat gaat je alsnog niet lukken. Tijdens de wedstrijd vond hij nog een hoopje energie. Daarover zo meer. ALO 4 betekende dat we een oude bekende tegen kwamen: Jeroen, die een aantal seizoenen terug nog in Team 6 speelde om de overstap te maken naar Futura, speelt nu in het zwart-wit. Yhoeri merkte bij het gezellige weerzien met Jeroen op 'dat hij nu dan wel zo'n beetje de slet van korfballend Den Haag moest zijn’ waarop Yhoeri passend van repliek bediend werd met de opmerking dat dit uit zijn mond komende het toch wel een gevalletje 'de pot die de ketel verwijt dat-ie zwart ziet’ is. Sorry Lisa, maar ‘voordat’ je iets met Yhoeri kreeg. OMG. Michael was afwezig omdat-ie cocktails lag te drinken op een strand in Griekenland. Sex on the beach volgens ingewijden. Alex heeft de looptrainingen hervat maar is nog een tijdje verwijderd van een rentree. Mieke had… waar was Mieke? Heeft iemand Mieke gezien? De wedstrijd: het spelbeeld was vrij eentonig. Daar houden we bij Team 6 wel van. Vooral als dat in ons eigen voordeel is. ALO staat één-na-laatste en jullie favorieten zonder puntverlies op plek 1. De ruststand was dan ook 2-11. Het was lekker weer en er werd veel gecreëerd dus de omstandigheden waren daar om een mooie uitslag neer te zetten. Binnen tien tellen in de tweede helft bracht Yhoeri het verschil op 10, maar daarna stokte de productie en werd er minder strak verdedigd. Als Shirley voortaan zo graag op een pilsje trakteert dan doet ze dat in het vervolg maar gewoon zomaar, zonder een strafworp te missen. Intussen riep niemand tegen de tegenstander van Tristan dat de bal onderschept was. De aanval van Tristan duurde nog anderhalve minuut voort totdat hij het welletjes vond en zijn opponent wees op het balbezit van zijn eigen ploeg. Daarom roepen we 'partij’ mensen. ALO scoorde mee in de tweede helft, maar spannend werd het dus niet meer met het reeds gemaakte verschil. Volgende week gaan we kijken hoe het gras er bij Crescendo bij staat. Voorlopig voor de laatste keer want ze stoppen daar na dit seizoen met korfballen.

Groeten,
Erwin

Achilles A1 - Meervogels A1
Afgelopen zaterdag speelde we thuis tegen Meervogels A1. Vorige week hadden we verloren dus zaterdag moesten we de punten wel pakken. De wedstrijd begon niet zo goed weinig doelpunten en het ging gelijk op. We maakte veel overtredingen waardoor hun veel stippen en vrije ballen kregen hierdoor konden ze bij blijven. Met rust stond het  7-6. Na de rust moesten we dus nog flink aan de bak om de punten te kunnen pakken. Het spel liep wat beter en de doelpunten vielen. We maakte minder overtredingen en konden steeds meer uitlopen. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 15-12!!

Volgende week spelen we uit tegen Kinderdijk A1.

Groetjes Marlou

Achilles E1 - ONDO E5 (Coachverslag!)
De E1 speelde een zeer sterke wedstrijd en weer is er vooruit te zien in jullie spel. Met mooi en sterk combinatiespel werd de tegenstander goed onder druk gezet. Jullie proberen ook meer en meer een doorloop te maken. Soms lukt het om langs je tegenstander te komen en soms lukt het om hieruit een doelpunt te scoren! Daarnaast zijn jullie ook gevaarlijk met jullie afstandsschoten. En de afwisseling van doorlopen en/of afstandsschoten scoren maakt dat jullie aanvallend steeds gevaarlijker worden. Dit kan uiteraard niet zonder een goede ondersteuning onder de korf. Dat we doelpunten tegen krijgen heeft meer te maken dat we in het opbrengen van de bal naar de aanval nog teveel balverlies lijden. Ook laten we binnen één meter van de korf onze tegenstander voorbij wandelen. Dat is op zich niet erg maar wel als er een aangever staat. Minder balverlies houdt in ook minder omschakelmomenten. Het zijn juist die momenten waar ONDO van wist te profiteren. Maar het verdedigen van je directe tegenstander werd ook afgelopen zaterdag prima uitgevoerd. E1: blijf zo doorgroeien!

KAMPIOENSVERSLAG: Achilles E2 -  VEO E2 (7-0)
Deze week staat de kampioenswedstrijd op het programma voor de E2. Zaterdagochtend 8:30 op het Achilles veld en ik zie alleen maar gespannen koppies en kids die blijven kletsen. Ze helpen allemaal mee het veld uit te leggen en daarna alvast even wat schieten op de korf. Tijdens het praatje gezegd dat VEO het ons moeilijk kon gaan maken, dus afspraken gemaakt: strakke ballen gooien en korte stukjes als het nodig is, goed opletten als je schiet dat er geen verdediger voor je neus staat!! Maar vooral plezier hebben en samen spelen. Gelukkig was Sophie er ook weer bij deze wedstrijd na haar vervelende knieblessure.
Achilles gaat goed van start en is net zo gretig als alle andere wedstrijden, maar zoals gezegd geeft VEO druk en onderschept ook ballen. Ze spelen steeds lang rond zonder dat wij de bal kunnen onderscheppen. Gelukkig konden ze de korf niet vinden en schoten wij een paar keer goed op scherp en konden we de voorsprong pakken. Tijdens de rust nog een keer gehamerd op het goed vangen en gooien, want daardoor kan VEO de bal minder makkelijk onderscheppen. Het volgende deel ging dit een stuk beter en had iedereen ook meer grip op zijn/haar tegenstander in de verdediging. Hierdoor konden we nog meer verschil maken in de score en VEO op de nul houden. Toen was daar het eindsignaal en de ontlading van deze spannende wedstrijd voor de kids en ook de ouders. Praatje van de Tc, een medaille en iets lekkers en vele foto’s als herinnering aan deze kampioenswedstrijd!!

E2 kids jullie zijn toppers en hebben het heel goed gedaan met zijn 5 -en. Mooi om te zien dat jullie allemaal zo fanatiek zijn maar elkaar ook iets gunnen en tevens denken aan de tegenstanders die het soms wel heel lastig hadden tegen ons. Dat zegt meer over jullie als kampioenen dan dat jullie alle wedstrijden hebben gewonnen en veel doelpunten scoren. In de zaal hopelijk een poule die gelijkwaardiger is en waar we meer van ons kunnen laten zien als we meer tegenstand hebben.

Marinus bedankt voor het fluiten van deze wedstrijd.

Trotse coaches

KAMPIOENSVERSLAG: Refleks E4 - Achilles E3
Met spanning in ons lijf gingen we naar het veld van Reflex. Daar werd de kampioenswedstrijd gespeeld. Het fluit signaal klonk en de wedstrijd begon.

In het eerste kwart speelde Donya ,Joanne ,Sem en Jan. In het begin moesten ze even in komen en stonden met 1-0 achter ondanks een dat er verdedigd werd.
maar al gauw kwamen we terug door Joanne en stonden we 1-1. Toen kwam Sem met 2-1 en stonden we voor. In het tweede kwart speelden Donya ,Layla ,Milan en Jesse en hadden we het moeilijk. We kregen zelfs een strafworp tegen die er niet in ging.

In de rust werden we goed toegesproken door Stef. Met Layla, Joanne, Sem en Jan in de basis ging het heel goed in het derde kwart. We liepen uit naar 7-2 door punten van Joanne, Sem 2x en Layla 2x. In het laatste kwart speelden Donya, Joanne, Jesse en Milan en konden we consolideren dankzij 3 mooie punten van Donya. We kregen er ook wel wat tegen, omdat we minder goed verdedigden.  De eindstand was 5-10 voor Achilles. Na het fluitsignaal was E3 kampioen.

We gingen juichend naar het Achilles veld. We bleven bij de poort wachten en gingen in polonaise naar binnen en iedereen begon te juichen. We kregen een spiets, een medaille en chips en snoep. Daarna hadden we een grapje bedacht voor de trainers. We hadden een emmer water die we over hun heen gingen gooien. We kwamen met de emmer aanlopen en Simon pakte de emmer met een zwaai uit hun handen en gooide het over het hele team. Dat maakte niets uit. Het was lekker warm weer.

Joanne

KAMPIOENSVERSLAG: HKV/Ons Eibernest F1 - Achilles Tijgers
Zaterdagochtend om 9uur moesten wij( de tijgers) verzamelen bij het Eibernest. Het was nog erg stil op het veld maar het zonnetje scheen al lekker. Helaas konden Noa en Cino er niet bij zijn omdat zij hun eigen wedstrijd moesten spelen. Maar gelukkig was Paul er wel bij.

Om 9.30u begon de wedstrijd, na 5 min maakte Fedde de 0-1, maar de Eibers maakte gelijk de 1-1. Ik maakte de 1-2 en de Eibers 2-2. De eerste 10min waren voorbij. Na flink wat tips van Paul begonnen we weer. De Eibers kregen een strafworp en het werd 3-.2. Luuk maakte de 3-3, Eibers 4-3, Luuk 4-4.Fedde de 4-5, de Eibers 5-5.

Weer rust en kregen nog meer tips van Paul over dat wij beter moesten verdedigen en beter de ballen moesten gooien en vangen. Na de rust maakt Noa de 5-6, Roos de 5-7. De Eibers maakte de 6-7 en ik de 6-8. Ik maakte de 6-9 superspeler erin en hup 7-9 superspeler eruit. Weer rust nog meer tips vooral hoe we moesten verdedigen als de superspeler erin kwam. Na de rust maakte ik de 7-10, Eibers 8-10, Fedde de 8-11 en 8-12. We hebben hard gewerkt vooral de tweede helft.

Na de wedstrijd bleek Frank Baars er te zijn omdat we kampioen zijn geworden!! Na een leuke speech van Paul en Frank kregen wij allemaal een medaille. Aanstaande zaterdag spelen wij THUIS onze laatste veldwedstrijd!! Deze willen wij ook winnen omdat wij dan alleen kampioen zijn!! En omdat Paul dan gaat TRAKTEREN als wij winnen!!!!

Verder wil ik iedereen bedanken, de Eibers, de scheidsrechter, Paul en alle mensen die ons elke week komen aanmoedigen!!

Groetjes Xander!!

Achilles Beren - Dubbel Zes F1 (Coachverslag!)

Jaaaaaa, de Beren hebben gewonnen!!!! Er werd heel goed gegooid en gevangen, hierdoor kwam de bal snel bij de korf. Onder de korf werd er ook nog eens vaak geschoten en daardoor is er wel 10 keer gescoord!

Tijdens het verdedigen werd er goed opgelet en gekeken naar de bal, daardoor konden we de bal best vaak onderscheppen.  Alle Beren hebben deze wedstrijd gescoord, jullie hebben goed samen gewerkt!

Gefeliciteerd met de overwinning!

Achilles Leeuwen - Fortuna/Delta Logistiek F4 (12-6)
Het was superleuk dat we hebben gewonnen! We hebben allemaal goed verdedigd en de bal onderschept en we gooiden heel snel naar elkaar. Rianne en Britte zeggen altijd "een, twee, weg ermee" en dat deden we allemaal heel goed. Fiep gooide naar mij, ik kon de bal snel doorgooien naar Jarmo waarna hij meteen kon scoren! Dat was heel cool. Ik vind het ook heel leuk en knap dat we allemaal punten hebben gescoord.

Groetjes van Minka

Achilles Leeuwen - Fortuna F4 (Coachverslag!)
Wow Leeuwen, wat hebben we genoten van jullie gisteren!

Jullie kregen van ons allemaal voor de wedstrijd een eigen opdracht mee en iedereen heeft deze opdracht super goed uitgevoerd. Philène zou deze wedstrijd naast goed aanvallen ook mee gaan doen met verdedigen en dit ging al veel beter. Echt heel knap van je! Luc had de opdracht om naar de bal toe te rennen en te pakken als deze bij hem in de buurt op de grond kwam. De tegenstander heeft dit geweten, want Luc pakte alle ballen door het hele veld van de grond. Met Minka hadden we afgesproken dat ze sneller ging gooien. Dit deed ze uit haarzelf al sneller. Soms moesten we even 1,2 weg ermee roepen en dan gooide ze gelijk. Fiep had de opdracht om dichterbij de korf te schieten en dan netjes te schieten. Ook dit hebben we goed terug gezien. Jarmo zijn opdracht veranderde tijdens de wedstrijd. Voor de wedstrijd was zijn opdracht om met verdedigen naast de tegenstander ook de bal te zien en deze proberen te onderscheppen, maar toen er een superspeler in kwam moest Jarmo in zijn eentje twee kinderen verdedigen. Dit heeft hij knap gedaan!

Waar vorige week het vangen, gooien en vrij lopen behoorlijk moeilijk ging, lieten de Leeuwen vandaag zien wat ze echt kunnen. Bij het onderscheppen van de bal werd er snel over gegooid, de ballen werden op de juiste manier gevangen, er werd goed vrijgelopen en iedereen keek wie er vrij stond. Hierdoor hebben alle Leeuwen hun kansen gehad en kunnen scoren. Een ander heel positief punt was dat als de tegenstander de bal onderschepte, iedereen gelijk ging verdedigen.

Aan het einde van de wedstrijd stond er een 12-6 stand op het scorebord en stonden er vijf super trotse Leeuwen in het veld! De coaches en alle ouders waren het allemaal met elkaar eens: Dit was de beste wedstrijd tot nu toe van de Leeuwen. Ze gaan met de week vooruit en laten nu echt in de wedstrijd zien wat ze allemaal hebben geleerd. Lieve Leeuwen ga zo door en we gaan dit seizoen nog veel vaker hele leuke wedstrijden met jullie meemaken!