Verslagen: Achilles A3 kampioen!

De Haagsche derby op het terrein van GKV werd ruim gewonnen door Achilles (10-19). Team 2 kwam één treffer te kort voor een punt tegen Oranje Wit 2 in Dordrecht (10-9). Achilles 3 startte tegen GKV 2 ietsje moeizaam, maar maakte dat in de tweede helft rúimschoots goed: 16-25. Thuis won Achilles 4 van Dalto, waardoor zij nog steeds ongeslagen aan kop gaan. Achilles 5 en 6 speelden beiden gelijk. Tot slot nog winst voor Achilles 7 en 8. Achilles A1 beging een misstapje in Alblasserdam tegen Kinderdijk A1 (17-13). De A3 maakte het een tijd lang spannend tegen ALO, maar trok keurig aan het langste eind en pakte daarmee het kampioenschap. Gefeliciteerd allen! Tot slot wisten ook Achilles C2, E2, E4 en de Tijgers hun wedstrijden te winnen. Lees verder voor de wedstrijdverslagen en foto's van GKV 1 - Achilles 1/GKV 2 - Achilles 3 gemaakt door Joost van Soest.

• Zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • In het foto-album staan wedstrijdfoto's van GKV 1 - Achilles 1 en GKV 2 - Achilles 3. Je vindt ze in het album Competitie > Senioren > 13 oktober 2018.

Oranje Wit 2 - Achilles 2

Op deze heerlijke zonnige nazomer dag mocht Achilles 2 rond het middaguur vertrekken richting Dordrecht voor een zeer belangrijk potje tegen Oranje Wit 2. Wij wisten op voorhand dat dit een tegenstander was waar wij punten moesten kunnen halen. Wel speelde wij in een behoorlijk gewijzigde samenstelling. Jisse, Alana en Jaimy mochten de plek innemen van de mensen die bij 1 aanwezig moesten zijn. Afgelopen week hard getraind met zijn allen en vooral goed zoeken vanwege de flink gewijzigde samenstelling.

We wisten dat we eigenlijk gewoon moesten zorgen dat we flink wat goals gingen maken omdat wij best wel op onze verdediging kunnen vertrouwen de laatste weken. Dat stukje verdediging was ook zeker nu weer het geval want het lukte ze maar niet om ons echt te verslaan in hun aanval. Echter was dit ook bij ons het probleem. Waar wij over alle schijven kunnen scoren blijf dit uit. Dit is ook wel duidelijk te zijn in de einduitslag. 10-9. En nee het was geen stormachtige dag met regen maar eentje met een lekker zonnetje en een graad of 26. Wij kwamen vlak na rust heel snel terug en kwamen gelijk. Het lukte ons alleen niet om uit te lopen. Telkens achter de feiten aangelopen en dat heeft ons genekt. 2 minuten voor tijd werd wel nog de aansluitingstreffer gemaakt maar het lukte ons niet die 10e goal te maken. Iets wat je vaak al in de rust hebt bereikt. Nee het was helaas niet wat we hadden gehoopt en gewild.

Van de week weer hard aan de bak om de laatste 2 thuiswedstrijden voor de zaal te laten zien dat Achilles 2 wel degelijk in die overgangsklasse hoort. Achilles 2 is dit hele kalenderjaar thuis op het veld zelfs nog ongeslagen (inclusief de voorbereiding). Dus met dit positieve gegeven gaan wij zorgen dat we dit jaar op het veld ook ongeslagen kunnen afsluiten.

Wesley Smit

GKV 2 - Achilles 3

Na een mooie reeks overwinningen tegen Refleks, Pernix en Velocitas waren we van plan om deze streak door te zetten. We hadden de afgelopen week hard en intensief getraind en waren helemaal klaar voor deze wedstrijd. Voor ons speelde Achilles 1 en hierdoor bleef er nog een grote groep supporters naar onze wedstrijd kijken. Dit zorgde voor nog meer motivatie om een goede pot te spelen.

We begonnen de wedstrijd begon als een speer, want onze eerste 3 aanvallen leverden ook gelijk 3 doelpunten op. Dit niveau probeerden we zo lang mogelijk vol te houden en er waren veel aanvallen bij waar er meerdere keren in een aanval geschoten werd. Helaas was ons afrondingspercentage niet goed genoeg waardoor GKV telkens kon blijven aanhaken. We gingen de rust in met een tussenstand van 10-12. In de rust gaf Bas ons nog de nodige aanwijzingen en zei dat de afronding beter moet gaan. Gelukkig ons kennende luisteren wij altijd naar Bas en dan kon je zien aan de scores, want er met goed samenspel en mooie acties veel doelpunten gemaakt. Hierdoor was er de kans om veel te wisselen waardoor iedereen aan spelen toekwam. Eindstand 16-25.

Door goed samenspel hebben we weer een mooie wedstrijd kunnen laten zien. Ik wil graag de coaches, wissels en supports bedanken. Jullie waren weer geweldig. En natuurlijk een grote shout out naar Inge voor het organiseren van het mooie teamuitje bij haar thuis.

Volgende week is nummer 3 Des de tegenstander en dan hebben we uw support weer hard nodig. De wedstrijd begint om 12:45 en hopelijk zien wij u dan weer langs de velden.

Tot dan!

Joël Sanches

GKV 2 - Achilles 3 (Coachverslag!)

GKV uit, dat was voor mij al lang geleden.  ‘’Zeker meer dan 50 jaar geleden coach’’ werd er vanuit de spelersgroep geroepen.  De generatiekloof is echt enorm….  De laatste x dat ik er speelde lag er nog een schuin aflopend knollenveld, dit was gelukkig vervangen door een strak gelegd kunstgrasveld.  Ook de zon was volop aanwezig,  er was dus niets dat een mooie wedstrijd zou kunnen tegenhouden.

Vooraf hebben we afgesproken ons eigen spel te gaan spelen en ons niet te laten verleiden  tot fysieke duels die niet nodig zijn. GKV speelt altijd vol passie en zal blijven vechten tot de laatste minuut, iets wat ik als trainer/coach ook graag wil zien van mijn eigen ploeg.

Nadat Achilles 1 verdiend had gewonnen mochten de hongerige leeuwen van Achilles 3 worden losgelaten.  Hongerig naar goals / toffe acties / blocks en meer dingen die het spelplezier verhogen. Die honger kan soms ook overslaan in gehaastheid,  slordigheden / concentratieverlies en frustratie zorgen dan voor energieverlies. Dit zagen wij vanaf de bank de eerste helft gebeuren, wat leidde tot een 9-9 ruststand. Vergis U niet, er zaten fantastische aanvallen tussen, alleen de scherpte in de afronding ontbrak. Een vervelende bijkomstigheid was trouwens dat Pepijn en Simon binnen een kwartier het veld geblesseerd moesten verlaten. Sterkte mannen!

De tweede helft was een ander verhaal.  De afronding was beter verzorgt,  het baltempo ging omhoog en er was energie. Heel veel energie!! De tweede helft maken we met gemak 16 goals, waar en ook nog de nodige kansen werden gemist.  Uiteindelijk werden er over de gehele wedstrijd 152 doelpogingen ondernomen, een ontzettend hoog aantal. Ik denk dat de aanwezige supporters een leuke wedstrijd hebben gezien, bedankt voor de aanmoedigingen! Eindstand 16-25

Het 3de heeft hele goede individualisten, maar is vooral een goed Team. Dit zie je ook terugkomen in aantal verschillende doelpuntenmakers, deze wedstrijd waren het er 10! Dat is waar ik als coach het meest trots op ben. Ik hoop dan ook echt dat we elkaar beter kunnen maken door hard te blijven werken en eerlijk tegenover elkaar te zijn. Het vuur brand, maar staat nog lang niet maximaal te vlammen. Als dat gebeurd, berg je dan maar!

Als laatste wil ik nog de Scheidsrechter bedanken. Bij het ontbreken van een scorebord en tijdswaarneming heeft hij bij elke vakwissel de stand en het aantal te spelen minuten omgeroepen, hulde!

Bas Maessen & Bart Kasten

Crescendo 3 - Achilles 6 14-14

Het was weer een lekker weekje. Wat het weer betreft dan hè. Wedstrijd was wat minder. Maar goed. Altijd wat te lachen met Yhoeri in de buurt. Op de vraag in de groepsapp hoe we naar Leiden zouden gaan voor de match met Crescendo reageerde Alex mank, maar gevat op Yhoeri’s opmerking dat er bij hem deze week 'wel drie in gingen’. De vraag was waar Yhoertje er dan drie van tot zich nam. Zijn het drie frikandellen? Drie pilsjes? Drie hot dogs (hoewel krullenbol niet van honden houdt)? Drie nieuwe nummers in z'n telefoon van dames die Lisa nog niet kent? Wie Yhoeri een beetje kent weet wel beter. Dan is drie sowieso, bij wat het ook is, aan de lage kant. Volgens Marieke is drie overigens genoeg voor Yhoeri 'omdat hij toch niet kan tellen’. Niet zo lief, maar wel eerlijk. De afwezigen: Marieke en Shirley liggen met een kokosnoot in de Dominicaanse republiek te wachten op de volgende orkaan die de warme lucht richting Nederland duwt. Michael zit nog steeds aan de ouzo. En aan de burgers. Laat Alex uit team 7 maar niet weten wat je daar aan het wegwerken bent. Wellicht wel tijd voor een trainingskampje als je met dat broodje klaar bent, Mike. Alex zal ook wel ergens aan de alcohol hebben gezeten en Mieke… Heeft iemand Mieke al gesignaleerd?

De wedstrijd: Crescendo uit, altijd lastig. Tenminste, altijd altijd altijd, in ieder geval de afgelopen twee seizoenen voor Team 6. En dit seizoen voor alle bezoekers voor wat dat betreft, want thuis hebben ze nog niet verloren. Is de tegenstand het gras ontgroeid? Na een vrij moeizame eerste helft die gelijk op ging werd met de kleinst mogelijke voorsprong de rust bereikt. De lange heer van Crescendo werd geneutraliseerd door de voor de verandering uitstekend spelende Tjitse. Hij voelde zich als 'blokkeerfries’ de afgelopen week kennelijk aangesproken want hij smoorde heel wat Leidse aanvallen in de kiem. Het tweede bedrijf werd goed begonnen en langzamerhand werd de voorsprong uitgebreid naar vier punten. Uitballen die handel, maar helaas viel de productie aan onze kant stil en kwam Crescendo steeds dichterbij. Twee Leidse  laatste-minuut-goals zorgden zelfs dat het laatste gat gedicht werd en zo was het eerste puntverlies een feit. Enerzijds was het knap teruggekomen van Crescendo nadat het in de eerste helft al gelijk opging, anderzijds hadden we het duel natuurlijk allang in het slot moeten gooien wat het puntverlies zuur maakte. Maar goed, niets aan het handje. De concurrentie volgt nog altijd op gepaste afstand. Volgende week pakken we de draad weer op tegen Madjoe. Oh ja, op verzoek van onze eigen blokkeerfries: heeft iemand nog tuinmeubilair in de waar-ie vanaf wil? Tjitse heeft nog wel een bestemming.

Groeten,
Erwin

Refleks D2 - Achilles D2
Vandaag speelden we tegen Refleks. We hadden vorige keer gelijk gespeeld. FUUT, de wedstrijd begon. Refleks maakte al snel een goal 1-0. Maar Viggo maakte er meteen 1-1 van met een mooie doorloop. We waren goed aan het verdedigen en dus waren we lekker bezig. Jim en Bregje speelden goed samen, dat gaf mooie acties maar helaas geen goals. Jim maakte een mooie doorloop maar door een overtreding kregen we een strafworp die Jim maakte, 1-2. Toen gooide Bradley de bal naar mij maar ik zag ‘m niet aankomen en maakte een mooie kopbal J. Op die bal na, waren we heel fel. Het werd zelfs 1-3 dor het droomduo Bregje en Jim. Jammer maar waar, Refleks scoorde 2-3 vanuit een doorloop en het werd 3-3, SPANNEND!

Bram had veel last van hoofdpijn maar speelde gewoon door, stoer. Refleks gooide de pit erin en scoorde veel. Het werd 10-3 door goede aanvallen van Refleks. We probeerden het wel, Bram en Lucas onderschepten veel ballen, Lynn verdedigde goed, Bradley speelde zichzelf steeds vrij maar Refleks was gewoon te goed. We bleven aanvallen en Jalien maakte uiteindelijk 10-4 door goed samenwerk van haar en mij.

We willen de scheidsrechter bedanken (ook al heeft hij maar 3 goals van Achilles geteld) en onze goede coach Wim en ook jullie voor het lezen van dit verslag. Op naar het zaalseizoen.

Groetjes, Kiki

Achilles E4 - Dubbel Zes E3
Het was prachtig weer om te spelen. We waren met z’n zessen: Noa, Niels, Jim, Remi, Lianne en ik, Imke. Onze coach was Rogier, Katrien was de scheidsrechter. We hebben met 13-0 gewonnen. Remi en Noa waren goed in verdedigen, Jim heeft goed afgevangen en Niels en Lianne waren goed in onderscheppen. Ik heb veel vrijgelopen.

Met zijn allen hebben we voor de winst gezorgd. Helaas kan ik niet wie gescoord heeft opschrijven. Want mijn moeder  had  het wel tijdens de wedstrijd geschreven, maar niet opgeslagen! We zijn tweede geworden in onze poule. Er zijn ook mooie foto’s gemaakt.

• 1-0 2-0  3-0  4-0  5-0 in de 1ste 10 min.

Avanti - Achilles Beren
Oef, dat viel niet mee. Spelen tegen een team dat wist dat ze al kampioen waren. Maar onze Beren hielden zich goed. Na de eerste 10 minuten kwamen ze op gang en speelden de Beren super goed over, gooiden ze goed in elkaars handen en werd er knap onderschept. Ook konden de Beren heel vaak op de korf schieten, helaas gingen er veel ballen naast. Ook waren alle 5 de Beren zo hard aan het werk in het veld, dat er geschaafde knieeen, zere neuzen en vingers en gebotste hoofden waren, daar moest dan natuurlijk even een kus op gegeven worden, waarna er dapper verder gestreden werd.
De wedstrijd werd helaas verloren, maar de strafworpen wonnen we wel!

Super goed volgehouden knappe Beren!

Achilles Tijgers - Futura F1     13-10-2018
De zon schijnt en het veld is om 09.15 uur nog niet uitgelegd. De coaches besluiten dan maar als punten bakstenen en andere materialen te gebruiken. Xander, Roos, Luuk en Fedde staan aan het begin klaar. De wedstrijd begint: Scoreverloop:

• 1-0 door Roos na een mooie counter. Goed overspel van de Tijgers.
  • 1-1 door Futura, en 2-1 door Furura; de Tijgers zijn nog niet goed wakkerJ
  • 2-2- door Roos: Dat wordt dubbel zakgeld. Vier doelpunten eerste kwart, dat gaat lekker zo!
  • 3-2 door doelpunt Fedde; de wissel van Noa en Luuk is doorgevoerd.
  • 4-2 door Xander na een poging of 20.
  • 5-2 door Xander die blijkbaar wakker is geworden; superspeler Futura komt in het veld. Daar is op getraind. Publiek is nieuwsgierig.
  • 6-2 door Fedde na de derde schotpoging van de Tijgers. Het lijkt soms wel een schiettent.
  • 7-2 door Xander door een pijnlijke Kop-pass. Futura heeft bikkels!
  • Goede verdedigende actie door Xander.

RUST

• 7-3 door Futura bij afwezigheid van verslaggever.
  • 7-4 door Futura, klotst de limonade te veel?
  • 7-5 en de superspeler er weer uit.
  • Een strafworp onthouden! Verder bedankt fantastisch fluitende scheidsrechter SuuS! Bedankt voor het fluiten van alle thuiswedstrijden! In de zaal ook?
  • 8-5 door Fedde die niet juicht. Superspeler er weer in.
  • 9-5 Xander is er weer.
  • 9-6 Mooi afstandsschot door Futura.
  • 9-7 en 10-7 volgen elkaar snel op. De Superspeler rent er in en er uit.
  • 10-8 door een mooie score van Futura.
  • 11-8 door Noa die net op tijd weer beter is voor deze wedstrijd.
  • 11-9 door Futura.

Achilles Tijgers zijn Koploper en Kampioen. Dat verdient Taart en met een doelsaldo van +23 is er aardig gescoord!

Fedde: het ging heel goed