Gezocht; Hoofdredacteur

redactie.jpg hoofdartikel

Nou, die titel laat geen ruimte voor vraagtekens denk ik. Ik heb officieel mijn ontslag ingediend bij ons bestuur als Hoofdredacteur van ons mooie clubblad, de Leeuwenkrabbels. Gezien mijn opzegtermijn van een aantal maanden, inclusief een heel zaalseizoen en een half veldseizoen, zal ik mijn functie als Hoofdredacteur vanaf het nieuwe seizoen overdragen aan een nieuwe enthousiaste redacteur. Wie dat gaat worden, dat merken we vanzelf wel..

hoofdartikel.JPGKlinkt heftig allemaal, maar ik zal het niet groter maken dan het is. Na vijf jaar hoofdredacteurschap met veel mooie momenten en onderwerpen om over te schrijven, merk ik aan mijzelf dat de koek echt een beetje op is en dat het goed zou zijn voor Achilles als er een nieuwe redacteur komt. Ik merk de laatste maanden aan mijzelf dat het steeds meer moeite begint te kosten om leuke en goede stukken te produceren. En zodra een redacteur of columnist moeite moet gaan doen om woorden op papier te krijgen denk ik dat het goed is om het stokje over te dragen aan iemand die met frisse en nieuwe energie stukken kan gaan schrijven voor ons mooie clubblad.

De laatste jaren heb ik binnen Achilles van dichtbij prachtige dingen mee mogen maken, waar ik een mooi artikel aan heb mogen wijden. Een van de mooiste zaken waar ik over heb mogen schrijven zijn alle grootse sportieve prestaties die de afgelopen jaren geleverd zijn. Van de kampioenschappen van ons Vlaggenschip en de uiteindelijke promotie naar de Overgangsklasse, tot de Nederlandse titel op het veld van onze C-Jeugd een aantal jaar geleden. Het was stuk voor stuk een feest om over te mogen schrijven.
Of wat te denken van de prachtige Run For Iris die jaar in jaar uit het kippenvel op ieders armen deed verschijnen. Geweldig om mee te mogen maken en geweldig om over te schrijven.
En natuurlijk niet te vergeten de samensmelting tussen Ready en Achilles. Een van de meest lastige maar ook meest inspirerende periode in onze geschiedenis, die er in mijn ogen uiteindelijk voor heeft gezorgd dat we als vereniging nu als enige in de regio groeien in plaats van krimpen. Iets om met alle kleuren binnen onze vereniging trots op te zijn en een enorm inspirerende periode om over te mogen schrijven als redacteur.

Het was niet altijd makkelijk om iets leuks te schrijven. En ik heb zelfs een paar keer gevraagd aan Olga of ik alsjeblieft een kopie mocht plaatsen van het artikel van de week ervoor. En dan kreeg ik altijd direct een mailtje terug met heel kort een opmerking als; “je denkt toch niet dat je daar mee weg komt he..?!”. Bruggetje naar mijn dankbaarheid voor haar hulp al die jaren is dan ook snel gemaakt. Want als er iemand is die ik dan toch wil bedanken, dan is het wel die rots in de branding, die er eigenhandig week in week uit voor zorgt dat wij een leuk en leesbaar krantje krijgen. Allemaal als vrijwilliger, gewoon uit liefde voor onze mooie vereniging. Zelfs in de periode dat zij in het ziekenhuis lag vanwege haar hart, kreeg ze het nog voor elkaar om een krantje te produceren. En dat allemaal om er voor te zorgen dat ik het krantje niet zelfs hoefde te maken.
Lieve Olga, dankjewel voor de geweldige steun de afgelopen jaren. Zonder jou, had ik het echt geen jaren vol kunnen houden..

Vanaf nu hebben wij dus een vacature open staan. Gezocht; enthousiaste Achilliaan, m/v, met Achilles-hart op de juiste plaats die iedere week een leuk stuk wil schrijven of er voor wil zorgen dat er een leuk stuk geschreven wordt. Heb je interesse? Mail dan eventjes naar bestuur@hkvachilles.nl óf spreek me eventjes aan op het veld. Mocht je niet weten wie ik ben? Ik loop tegenwoordig met elf blauwe bidons rond als ons 3e moet spelen. En zie je me niet lopen met blauwe bidons? Dan zit ik in de dug-out ons team naar de overwinning te schreeuwen. Ik hoor je graag!

Tot volgende week!

Groeten,
Bart

Datum 30-10-2018 19:10
Tags