Verslagen: Achilles 1 verliest topper van Excelsior

Achilles 1 verloor helaas het duel om de koppositie met Excelsior 1 (12-13). Ook Team 2 moest de punten aan haar tegenstander laten, in eigen huis werd verloren van SKF 3. Achilles 3 deed goede zaken en gaat alleen aan kop: concurrent KVS liet punten liggen en in een onderlinge wedstrijd werd de geduchte tegenstander DES verslagen. Ook Achilles 4 en 6 wonnen dit weekend hun wedstrijden, ook zij staan daarmee nog altijd bovenaan in hun poule. Achilles A1 dolf het onderspit in de derby tegen KVS A1 (13-17). De A2 won keurig, uit bij Velocitas. Bij de overige jeugd waren de meeste ploegen al klaar met spelen, alleen de C1 en D1 kwamen nog in actie maar konden beiden helaas geen punten bijschrijven. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen. De foto's van de wedstrijden van Achilles 1, 2 en A1 gemaakt door Joost van Soest staan nu in het foto-album.

  • Zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • In het foto-album staan wedstrijdfoto's van Achilles 1, 2 en A1 gemaakt door huisfotograaf Joost van Soest. Je vindt ze in het foto-album.

Achilles 2 - SKF 3

 Volgt zsm!


Achilles 3 - DES 3

D-Day voor Achilles 3. KVS, DES en Achilles zijn de ploegen die bovenin meedraaien. Met DES die een punt minder heeft dan wij en een gedeelde eerste plek met KVS, die niet helemaal gedeeld is door het onderling resultaat, staan wij dus soort van op de gedeelde eerste plaats samen met KVS. 

Dat het derde goed bezig is op het veld mag duidelijk zijn, we winnen met veel punten verschil van de tegenstanders (KVS daargelaten…). Dat doen we door hard te werken en ook door met zijn allen te scoren. Dat zullen we vandaag ook moeten doen tegen een tegenstander die meer weerstand zal bieden. Des (haha) te meer nu we ‘s ochtends te horen hadden gekregen dat KVS verzaakt heeft tegen Reflex waardoor wij los kunnen komen te staan van zowel KVS als van DES. Dat zou welverdiend zijn naar mijn mening, maar dan moeten we nog wel even van DES winnen. 

We begonnen de wedstrijd met een achterstand. Gelukkig zijn we met Achilles 3 in staat om niet van slag te raken wanneer het even niet mee zit. Toch duurde het even voor het derde om in hun spel te komen. Maar toen we eenmaal erin zaten, zaten we er ook wel lekker in. Hoewel het voor ons meer moeite kostte om tot scoren te komen kwamen de doelpunten daar toch eindelijk en ook vanuit meerdere spelers. Dit resulteerde in een voorsprong van 5 doelpunten. Toch moesten we hard blijven werken, die doelpunten vielen niet zomaar. Een tandje naar beneden schakelen zat er niet bij. Van de scheids moesten we het ook niet hebben… Maarja dat kan gebeuren als de echte scheids afzegt, krijg je deze amateur ;) We zullen het dus zelf moeten doen. En gelukkig deden we dat ook als team. Er werd in de tweede helft hard gewerkt waardoor we steeds verder uitliepen op DES. Dit resulteerde in een eindstand van 18-8. 

Het ging niet altijd even makkelijk en toch weten we te winnen met 18-8. Hartstikke goed gedaan van iedereen. Het laat zien dat wij een sterke ploeg zijn die ook wanneer het moeilijk gaat goed kan presteren. Dat we dat met deze jonge en nieuwe ploeg zo neer kunnen zetten is echt klasse. Met de overwinning van deze week en KVS dat verzaakt heeft staat het derde terecht bovenaan. We staan 2 punten los van KVS en 3 punten van DES. Volgende week staat wederom excelsior op het programma. Als we nog zo’n wedstrijd kunnen neerzetten tegen Excelsior als dat we uit deden bij ze belooft het een spectaculair weekend te worden. 

Wissels bedankt en scheids bedankt voor het fluiten!

Jeanette

 

Achilles 6 - Madjoe 3 9-5

Al om 00:06 voorafgaand aan de wedstrijd werd er een vloek op de ontmoeting met Madjoe 3 gelegd door Marieke die na een avondje stappen met Shirley een paar duizend kilometer verderop, zomaar uit het niets in de groepsapp iedereen succes wenste. Dat is 'not done' in groepsapp “Ach. 6 op ramkoers” moet u weten. Op de wedstrijddag hoor je te wachten tot Tjitse “Matchday!” heeft getypt (doorgaans ergens tussen 7:00 en 9:00, afhankelijk van het slaapritme van Selah en Jelte) en dan mag je losgaan en al je onzin over Whatsapp uitspugen. Maar goed. Marieke kon dus niet wachten. Ze stuurde afgelopen week al een ranzige selfie met Shirley waarop Alex alleen maar kon reageren met “dat ze zeker beide vrijgezel zijn”. De rest laat ik graag aan uw eigen fantasie over. Het zat Tjitse oprecht dwars en hij erkende vlak voor aanvang van de wedstrijd dat hij na enig aandringen van Audrey in de slaapkamer “geen zin had gehad”. Audrey die deze houding opvatte als onzekerheid van Tjitses kant, kwam hem tegemoet door Selah en Jelte telkens in het voorbijgaan aan te spreken met “FRIES!”. Een hoop aanhalingstekens dit verslag btw. Maakt verder niet uit. Opvallend was dat iedere keer als Audrey “FRIES!” riep, haar kroost stil bleef staan alsof het bevroor. Uhm… Mighty Mike was op vakantie op Kreta wat mighty souvlakis tegen gekomen. Op de plek waar eens zijn sixpack te zien was, zit nu een stootkussentje waar je een frontale botsing met gangetje 150 op de A12 prima mee overleeft. Het verhoogt overigens wel zijn knuffelbare gehalte (tot ie begint te praten natuurlijk). #mattoo had misschien ook een beetje te maken met het bardienst draaien voorafgaand aan de wedstrijd wat wel degelijk ten koste ging van de broodnodige warming-up. Al die routine moet natuurlijk wel een beetje kunnen warmdraaien wil het niet alles afscheuren. De derde helft moet ook niet de eerste worden. Met name Yhoeri ondervond het als erg lastig om onbeschonken Radlerbestellingen van mooie dames te moeten opnemen. “Met een bakkie op ben ik gewoon wat zekerder van m'n zaak,” aldus de normaalgesproken losbandige en loslippige  krullenbol. Dus KC, for Yhoeri's sake, volgende bardienstje weer gezellig na de wedstrijd aub. 

De wedstrijd: Team 6 speelde nogal mat tegen Madjoe #mattoo. Enerzijds hadden de Achillesspitsen wat moeite met ‘de plakkertjes’, anderzijds werden er ook gewoon de nodige kansen gemist. Alle strafworpen werden deze week verzilverd, dus daar lag het niet aan. Langs de kant stonden nogal wat luidruchtige dronken supporters (aan het gebral te horen en aantal lege EIBER flesjes te oordelen). We noemen geen namen, maar we roepen het bestuur op om hier wat aan te doen om de goede naam van onze vereniging te behouden. Terug naar de wedstrijd: Veel beter dan het was hoefde het ook niet want de Rijnsburgers konden geen vuist maken. Het stond dan ook 4-1 bij rust en een paar minuten voor tijd 9-3. Madjoe wist in de slotfase bijna net zoveel treffers te maken als in de 58 daaraan voorafgaande minuten waarmee voor hen de uitslag wat dragelijker werd. Volgende week gaat het allemaal een tandje scherper tegen Atlantis met de vakantiegangers die weer terug zijn en Michael die een extra weekje heeft om de pita’s gyros eraf te lopen. Als Marieke het ook nog eens kan opbrengen om de wedstrijd niet te jinxen komt het helemaal goed!

Groeten,
Erwin

Datum 22-10-2018 11:30
Tags