Verslagen: Achilles 3, 4 en 6 sluiten eerste helft veld af als 'Herbstmeister'

Het lukte Achilles 1 helaas niet om de eerste helft van het veldseizoen winnend af te sluiten, ook de return tegen Phoenix werd verloren. De ploeg moet voor nu dan ook genoegen nemen met een derde plek. Team 2 deed wel goede zaken afgelopen weekend, door koploper Dalto met 14-10 te verslaan. Achilles 3 begon stroefjes, maar had uiteindelijk geen moeite met Excelsior 3 en gaat dankzij hun 11-5 overwinning als koploper de zaal tegemoet. Die koppositie geldt ook voor Achilles 4 en 6, het vierde won bij de Eibers, terwijl Team 6 in een doordeweekse pot Atlantis 3 al had verslagen. Tot slot waren er ook overwinningen voor de A1 en A2. Lees verder voor de wedstrijdverslagen.

  • Zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

Achilles 2 - Dalto 3

 Volgt zsm!


Achilles 3 - Excelsior 3

 

De laatste veldwedstrijd voordat de zaal van start gaat is voor Achilles 3 een hele belangrijke. Niet alleen kunnen we het gat met een concurrent vergroten, we kunnen ook de ‘’Gouwe Eikel’’ (ook wel Herbstmeister genoemd) pakken.

 

Het was guur, nat en ijzig koud, een voorbode voor een lastige wedstrijd. En dat werd het ook. Niet zozeer door een gedreven tegenstander, maar meer door ons eigen toedoen. Er werd genoeg geschoten, er werden fantastische aanvallen opgezet, het tempo was aardig op niveau, toffe individuele acties gecreëerd en er werd goed verdedigd. Waar ging het dan mis? Vooral de afronding liet te wensen over, ik heb zeker 50 schoten geteld die een puppilenkorf ook niet zouden halen. Laten we het houden op koude polsen en een gladde bal.

 

Als coach wil je graag dat je ploeg het niveau haalt wat er op de trainingen word geëtaleerd. Je gaat wat aanwijzingen geven, gaat wat schreeuwen, laat mensen warmlopen om de druk op te voeren. Het enige wat je niet kan doen is de bal door de korf gooien, dat is voor Bart en ondergetekende nog wel is lastig. Uiteindelijk is de overwinning nooit in gevaar gekomen, daar was het verschil in kracht en snelheid te groot voor. Uitslag 11-5

 

Met de punten in de zak en de ‘’Gouwe Eikel ‘’ op de schoorsteenmantel gaan we vol vertrouwen de zaalcompetitie in. Ik denk dat, als de neuzen dezelfde richting op staan, we hoge ogen kunnen gaan gooien in de zaal. De ploeg straalt uit dat er in Den Haag voor niemand iets te halen is en in de uitwedstrijden zijn we ‘’gewoon’’ de baas!

 

Ik kijk er naar uit. Hoop jullie allemaal te verwelkomen langs de lijn!

 

PS: scheidsrechter ontzettend bedankt, je hebt het fantastisch gedaan. Supporters en reserves, jullie zijn toppers.

 

Groetjes Bart & Bas

 

Atlantis 3 - Achilles 6 7-19

Vrij onverwachts ging Team 6 midweeks op bezoek in Mijdrecht om tegen naaste achtervolger Atlantis 3 te spelen. Shirley-aanvoerdster-ben-je-24-uur-per-dag-zeven-dagen-in-de-week-365-dagen-per-jaar-waar-ook-ter-wereld-wereld concludeerde vanaf de hangmat in de Dominicaanse Republiek tussen de Cuba Libres door dat we zaterdag te weinig mensen zouden hebben voor het treffen tegen de nummer 2 uit Mijdrecht. En probeer maar eens animo te vinden om daar naar toe te moeten als het niet met je eigen ploeg is. Na ampel beraad werd besloten om woensdag de topper al te spelen. Het weer wordt er immers ook niet beter op nu de zomer echt voorbij is. Renske en Koos hadden nog nooit van Mijdrecht gehoord en hadden geen idee waar ze aan begonnen. Toch top dat jullie mee waren. Koos had beredeneerd dat Mijdrecht bij Dordrecht moest liggen, ergens links of rechts na de Drechttunnel. Maar dat klopt dus niet. Mijdrecht. Het bekendste wat Mijdrecht heeft voortgebracht is Jeroen Post. Nee, dit heeft niets met Tjitses werkgever te maken, maar Post was VJ bij TMF. Voor de millennials: dit keek je vroeger i.p.v. Enzo Knol enzo. Hij had ooit een rolletje in GTST en was onlangs te zien in Adam Zkt. Eva vips. Nou dan weet je het wel. Wat je allemaal niet doet om niet in Mijdrecht te hoeven zijn. Maar goed. Shirley en Marieke kwamen jetlagged uit het vliegtuig gerold en dat was ze aan te zien. Shirley was nog vol van haar veroveringen. Yhoeri wilde in eerste instantie alles weten van hoe ze dan wel niet was vreemdgegaan, maar krabbelde toch een beetje terug nadat hij begreep wat Marieke op de gedeelde hotelkamer allemaal niet had moeten doorstaan terwijl ze zelf een boekje probeerde te lezen. Mieke, Alex, Daan, Tristan en Mathijs waren om diverse redenen niet aanwezig.

Toen we rond een uur of 20 aan kwamen werd er al indrukwekkend actief ingeschoten door Atlantis 3 dat vervolgens één van de kleedkamers op het mooie complex met heerlijke 40x20 velden opzocht om het tactisch plan door te nemen over hoe Team 6 te bestrijden. In het begin moest er hard gewerkt worden voor een goal. Eén van de vakken had moeite om een goede rebound neer te zetten (we noemen geen namen (het vak van Yhoeri)), maar toen daar ook de ballen vielen en er tevens vrij strak verdedigd werd was er plots een gat van vier punten in Haags voordeel. Vijf minuten voor de rust vroeg Atlantis een heerlijke time out aan en dit werd gehonoreerd door de scheids (de meesten onder ons waren verbaasd dat we dat doen op dit niveau. What's next, dat je 8 mensen mag doorwisselen?) De time out kwam uiterst gelegen omdat ‘het oude vlees’ van Team 6 wel toe was aan een adempauze. Wat de coach van Atlantis precies gezegd heeft weten we niet, maar het leverde ons direct twee goals op. Ook Atlantis trof nog een keertje doel dus gingen we met 3-8 aan de thee. Nou ja, thee. We deelden de bidon van Shirley wat wel een zeker risico was gezien ze wisselende contacten die ze had opgedaan. In de tweede helft liepen we netjes uit naar 13-3 en was de wedstrijd wel gespeeld. M-eikel Matla had nog wel even zin en voerde de score met wat ego-werk nog wat op. “Als je ze erin gooit, dan maakt het toch niet uit”, diende hij de criticasters van repliek en dat is een waarheid als een koe. Eindstand 19-7 omdat Shirley weigerde een stip te verzilveren en verzuimde de 20 aan te tikken. En zo konden we met een gerust hart en twee punten op zak, genieten van een biertje van Shirley. Met alleen een lelijke puntendeling bij Crescendo ligt Team 6 aardig op koers voor de titel. We doen nu even een zaalpauze om te kijken wat daar te halen valt!

Groeten,

Erwin

 

Datum 30-10-2018 20:10
Tags