Seizoen 2015/2016: we zijn er klaar voor!

De competitie is dan nog niet begonnen: het seizoen is al fantastisch geopend. Vele woorden zijn al besteed aan de topdag die afgelopen zaterdag was: de Alsem Jeugd League was wederom een grandioos succes. Behalve voor de A1, B1 en C1 waren er nog vele andere oefenwedstrijden, om alle ploegen klaar te stomen voor het seizoen dat ons te wachten staat. Hier lees je het eerste verslag van dit seizoen (Die Haghe B2 tegen de Achilles B2 selectie) en bewonder je de foto's die Joost en Wim afgelopen weekend gemaakt hebben.

Kijk in het fotoalbum voor foto's van de oefenwedstrijd van Achilles 1 - Weidevogels 1. Ook tijdens de Alsem Jeugd League werden natuurlijk veel foto's geschoten, deze zijn hier te vinden.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar wim.ddulk@hkvachilles.nl en website@hkvachilles.nl!

De B2-selectie speelde afgelopen weekend tegen Die Haghe B2. Een aantal spelers was nog op vakantie, maar de rest was na één, twee of drie trainingen klaar om zijn kunsten te vertonen en te strijden voor zijn plekje in de B2. Die Haghe speelt een aantal klasses lager, maar aanvankelijk was dat verschil nog niet heel duidelijk. Uiteraard moesten de spelers van de B2 nog even aan elkaar wennen, maar al snel kwamen daar de eerste kansen. Het vizier stond echter nog niet helemaal scherp, dus het duurde even voordat ons eerste doelpunt te noteren viel. De verdediging hield het echter prima dicht. Na enkele prachtige aanvallen vervielen we in een statisch spelletje, maar al snel werd dat weer ingewisseld voor wat meer gevarieerde aanvallen. Uiteindelijk leverde het ook nog doelpunten op en wist ook Die Haghe, via een mooie doorloop, de korf te vinden, waardoor we gingen rusten met een 1-3 voorsprong.

In de kleedkamer rode koppies, want niet alleen werkte iedereen hard, het was ook behoorlijk warm op het kunstgras in de volle zon.

De tweede helft zetten we aanvankelijk nog meer druk op Die Haghe, waardoor zij eigenlijk helemaal niet meer aan spelen toekwamen. Tegelijkertijd leek ons vizier eindelijk scherp te zijn gesteld en kregen de mooie aanvallen ook daadwerkelijk een passend slot. Langzaam maar zeker werd er uitgelopen naar een 2-14 overwinning.

Eén ding is in ieder geval duidelijk, de spelers maken het ons niet gemakkelijk om te kiezen!

Datum 24-08-2015 23:06
Tags