JAV 16 november om 20:00 uur!

kantine-jav.jpg hoofdartikel

Aanstaande vrijdag is het weer zovér, het 2e deel van de JAV dat een aantal weken geleden helaas niet door kon gaan i.v.m. te weinig aanwezigen. Deze week dan ook als hoofdartikel de oproep om aanstaande vrijdag alsnog massaal naar de kantine te komen voor het 2e deel van de JAV. Om de ernst hiervan nogmaals aan te geven, hieronder wederom het eerder geplaatste artikel van Linda… ;-)

hoofdartikel.JPG

“Prachtige zaterdag, maar toch een verwarrend gevoel.

Wat was het een mooie dag vandaag. En dan heb ik het niet alleen over het zonnetje wat zich volop liet zien! Om 8:15 fietste ik het Achilles veld op en daar stonden de eerste E2 ouders en kids al klaar voor de aanstaande kampioenswedstrijd. Snel veld uitleggen, palen opzetten, even inschieten en dan een praatje (was eigenlijk niet mogelijk met deze stuiterballen).

Waar de E2 weinig tot geen tegenstand heeft gehad de afgelopen wedstrijden, wisten we dat deze tegenstander het ons wel moeilijk kon maken. En dat was dan misschien niet te zien aan de uitslag van 7-0, maar het vangen en gooien ging een stuk moeilijker en de korf werd daardoor ook minder makkelijk gevonden. Desalniettemin bleef de E2 knokken en goed samenspelen en werd de wedstrijd gewonnen en het kampioenschap binnengehaald.

Allemaal trotse ouders en trainers, een praatje van de TC, medailles en iets lekkers en genoeg foto’s voor het nageslacht. Daarna meerdere ploegen zien spelen en aangemoedigd, met om mij heen vele andere toeschouwers en vrijwilligers die de bar bemande, de kangoeroes begeleidde bij het oplopen, scheidsrechters ontvingen en nog veel meer. En als ik het goed heb zijn alle punten op het Achilles veld gebleven. Iets om als club trots op te zijn!! Maar waarom dan die verwarring??

Gisteren de JAV, die geen doorgang kon vinden omdat er te weinig leden aanwezig waren. Het bestuur, ook vrijwilligers, die hard hebben gewerkt en het afgelopen seizoen met de leden wil afsluiten en zich dient te verantwoorden. En wat eerdere jaren ook wel is gebeurd, blijkt ook nu de opkomst niet voldoende. Een aantal vaste aanwezigen had andere afspraken en dat kan gebeuren, maar vele spelers en speelsters die vandaag werden aangemoedigd en toegeschreeuwd lieten verstek gaan. En dat roept bij mij een gevoel van verwarring op, want we willen allemaal meer en hogerop met ONZE club en daar hoort een moment als de JAV dan ook bij waar we kritisch kunnen zijn, vragen kunnen stellen, opmerkingen maken en vooruit kunnen kijken. Dus Achillianen laat je zien en horen bij de herkansing van de JAV en laten we ervoor zorgen dat ook dit soort momenten ons als club trots kunnen maken.

Achilles meer dan een club!!

Linda van den Haak”

Datum 13-11-2018 16:57
Tags