Alsem League zet Achilles wederom op de kaart

Poster Alsem Jeugd League 2015 hoofdartikel

Het is 11:00 uur 's ochtends als ik het veld op loop om mij netjes bij de kantine te melden voor mijn kantinedienst. Het veld staat aan de kant van de Vlierboom goed vol met kamperende Nederlandse en Belgische korfballers. Ik moet mijn fiets aan het einde van de zandbak zetten, het zou een voorteken zijn van een mooie en drukke dag. Een strak blauwe hemel met een warm zonnetje boven het veld, zorgden samen met een geweldig georganiseerd toernooi voor alle ingrediënten die nodig zijn om er een mooie korfbaldag van te maken.

hoofdartikel.JPG

Toen ik in de kantine aankwam, stonden er achter de bar genoeg vrijwilligers om de mensen te helpen. Uiteindelijk stond ik samen met Jordy en Marinus een uurtje achter de bar, vrolijk alle bestellingen naar de keuken te schreeuwen waar deze weer streng gedelegeerd werden door Dionne.

De tosti's van Leon waren niet aan te slepen maar toch moesten we een aantal Belgen teleurstellen. Met een lach op hun gezicht moesten wij hen keer op keer melden dat het bier pas aan het begin van de middag geschonken werd. Onze zuiderburen hadden er zin in, volgens mij een teken dat zij zich prima thuis voelden. Samen met Eindhovenaren (DSC), Bennekommers (DVO), Kogers (KZ), Nieuwerkerkers (Nieuwerkerk), Capellenaren (KCC) en Lierers(Valto), vormden de Antwerpenaren (Boeckenberg) het deelnemersveld van de Alsem Jeugd League. Stuk voor stuk grote clubs, waarvan ik later mocht vernemen dat zij vol lof waren over de organisatie van het toernooi.

Het toernooi zelf dan. Dit jaar traden in de C hoofdklasse: Achilles, KCC, DVO en Koog Zaandijk aan. De winnaar in deze klasse was een nieuw sterk spelend C1 van Achilles. De spelers waren gretig en lieten duidelijk zien dat zij er dit seizoen helemaal voor gaan. Achilles speelde in haar laatste wedstrijd om de eerste plaats en deze werd verdiend door hen gewonnen. Daarnaast werden van de heren C: Noa Brusse (Achilles) en van de dames C: Pauline Erkelens (Achilles) door de aanwezige scheidsrechters en coaches uitgeroepen tot speler en speelster van het toernooi. In de B hoofdklasse streden Achilles, Valto, DSC en KCC om een kampioensplek. Achilles B1 begon ook in de nieuwe opstelling en maakte het hun tegenstanders erg lastig, maar bij hen is het nog even zoeken naar elkaar en de juiste combinaties. De B1 groeide gedurende het toernooi, maar KCC was voor alle teams te sterk en kreeg de beker. In de A klasse dongen Achilles, Nieuwerkerk, Koog Zaandijk en Boeckenberg (Antwerpen) om de eerste plaats. De selectiespelers van Achilles A1 moesten deze dag voor hun basisplaats strijden. De talentvolle spelers waren nog erg zoekende naar het juiste spel en elkaar, maar naarmate de wedstrijden vorderde, groeide dit team. Een oppermachtig Nieuwerkerk trok aan het langste eind en won alle wedstrijden.

Dit jaar voegde de werkgroep ‘Alsem League’ een extra competitie toe: 1 tegen 1. Elk team uit elke klasse koos een heer uit het team die aan dit aan deze strijd deel zou nemen. Zoveel mogelijk scoren in een kleine minuut. Wethouder, de heer Baldewsingh introduceerde dit onderdeel met een kort welkomstwoord. De strijd tussen de spelers  was gretig en de warmte was een extra obstakel. Maar daar lieten de spelers zich niet door afschrikken. Het was een genot om naar deze jonge talenten te kijken. In de C-categorie ging onze eigen Noa Brusse met de 1e plek aan de haal. Ook in de andere categorieën deden onze Achillianen het meer dan verdienstelijk.

Een heel erg groot compliment mag na deze 4e editie van de Alsem Jeugd League gemaakt worden aan het adres van de organisatie en onze sponsor Julien Alsem. Een geweldig uithangbord van onze vereniging, waarmee wij onszelf als korfbalvereniging wederom op de kaart hebben gezet. Als een topclub als DSC aan het einde van de dag aangeeft, bij de 5e editie met de gehele jeugd aanwezig te willen zijn, dan kan je je als organisatie geen groter compliment wensen denk ik. Dit jaar lag de organisatie in handen van Arjen van Nieuwenhuijzen, Jordy Medema, Dave Muller, Rob Koene en Malou Abbas. Dame en heren, chapeau! Ik heb genoten, niet alleen van dat heerlijke zonnetje maar vooral van een onvergetelijke korfbaldag.

Tot volgende week,

Bart

Datum 25-08-2015 17:00
Tags