Achilles 1 zaal 2018 – 2019, wat kunnen we verwachten?

zaalbal.jpg hoofdartikel

Vorig seizoen, het tweede jaar terug in de Overgangsklasse, was voor ons Vlaggenschip een prachtig jaar. Tot de laatste paar rondes deed Achilles bovenin mee in de strijd om het kampioenschap, wat uiteindelijk terecht gewonnen werd door De Meervogels. Terugkijkend op vorig jaar en vergelijkend met de poule van dit seizoen, kan toch wel gesteld worden dat de uitdaging om bovenin mee te draaien nog groter is geworden. Sterker nog, in de poule van ons Vlaggenschip zal een tweedeling plaatsvinden tussen vier teams die gaan strijden om het kampioenschap en vier teams die moeten strijden tegen degradatie.

hoofdartikel.JPG

De top 4

In Overgangsklasse D zijn er vier ploegen die in mijn ogen gaan meedoen om het kampioenschap. Helaas zit Achilles daar voor nu niet bij. Tussen deze vier ploegen zal denk ik ook nog een scheiding bestaan tussen twee echte titelkandidaten en twee outsiders voor de titel. De outsiders voor de titel zouden zomaar Oranje Wit en Sporting Delta uit Dordrecht kunnen zijn. Beiden clubs hebben ervaring in de Hoofdklasse en Sporting Delta speelt op het veld zelfs nog Hoofdklasse. Oranje Wit is de laatste jaren op het veld gedegradeerd vanuit de Ereklasse naar de Overgangsklasse, maar heeft dit jaar flink wat versterking gekregen met een aantal doorgestroomde A-junioren. Onder anderen jeugdinternational Bo Oppe zal een dragende kracht zijn voor deze jonge ploeg.
Sporting Delta staat dit jaar onder leiding van Jan Bongers en Arthur Carolus. Dit trainersduo heeft de afgelopen jaren naam gemaakt bij onder andere Eibernest, KCC en AWDTV. Het werkte misschien niet altijd maar bij Sporting Delta lijken zij het in de Hoofdklasse op het veld prima op orde te hebben. En deze Eibers met Haagse bluf staan altijd garant voor sensatie dus ik ben benieuwd.

De twee titelkandidaten zijn volgens mij Fiks uit Oegstgeest en Swift uit Middelburg, met in mijn ogen als lichte favoriet Fiks, die het in hun debuut in de Hoofdklasse op het veld fantastisch doen met een knappe derde plek in Hoofdklasse op een punt achterstand op de nummers 1 TOP en Rohda. Ook de manier waarop Fiks de Haagse Korfbaldagen won ten koste van De Meervogels, zegt veel over hoe sterk deze ploeg is. Swift uit Middelburg staat op dit moment foutloos bovenaan in de Overgangsklasse op het veld en is, mede door een aantal versterkingen en de terugkeer van Naomi Zuidweg (Koog Zaandijk), een ploeg om rekening mee te houden.

De onderste 4

“The bottom four” in deze poule zal dus bestaan uit Achilles, Futura, VEO en KVS. Deze ploegen zijn wij de afgelopen jaren meerdere keren tegen gekomen. Van VEO werd deze editie van de Haagse Korfbaldagen nog verloren en KVS was vorig jaar een van onze concurrenten in de strijd om het kampioenschap. KVS is sowieso een team in opbouw en wil het liefst zo snel mogelijk de stap gaan maken naar de top van de Overgangsklasse en ook het jonge en gretige VEO zal deze stap willen maken de komende tijd. Het Futura van Achilliaan Erwin Dekker heeft het op het veld in de Overgangsklasse tot nu toe uitstekend gedaan en staat daar netjes boven de degradatiestreep.
Achilles zou in deze poule tegen deze vier teams de punten moeten gaan pakken, maar ook tegen de bovenste vier zou prima gestunt kunnen worden. Het kan immers spoken in Zuiderpark, zo weten we nog van vorig seizoen.

Het gaat in ieder geval een mooi en spannend seizoen worden in deze poule. En ik kan niet wachten tot het allemaal weer losbarst de komende weken. Op naar weer een prachtig jaar in de Overgangsklasse met onze mooie club. Ik zou zeggen; ga er allemaal massaal achter staan in Zuiderpark!

Tot volgende week!
Groeten,
Bart

Datum 25-11-2018 10:01
Tags