Wedstrijdverslagen: Achilles 1 komt te kort voor eerste stunt

De kop is er af, de zaalcompetitie is los. Achilles 1 startte deze met een nederlaag. De ploeg leverde lang veel strijd, maar kwam net te kort tegen Sporting Delta (25-21). Team 2 nam 2 punten mee uit Arnemuiden, door met 14-17 te winnen van TOP. In onze eigen Sportcampus wonnen ook Achilles 4 en 6, terwijl het vijfde helaas net naast de overwinning greep en gelijkspeelde tegen DES 4 (13-13). Achilles A1 opende haar hoofdklasseseizoen tegen de Eibers en bleek afgetekend de sterkste ploeg (28-18). Ook de A4 won, uit bij KVS werd het 7-15. Achilles B1 won in eigen huis met 16-7 van Fortuna B2. Tot slot wisten ook de D2, E4 en de Achilles Wolven te winnen, de Leeuwen speelden thuis gelijk tegen Dubbel Zes. Lees verder voor de wedstrijdverslagen en voor foto's door Joost van Soest (ALO F1 - Achilles Beren) en Edwin Sonneveld (Achilles A1 - HKV/Ons Eibernest A1). [Update: verslag D3 toegevoegd!]

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!
  • Onze eigen huisfotograaf Joost van Soest maakte foto's van de wedstrijd ALO F1 - Achilles Beren, je bekijkt deze in het fotoablum via Competitie > Jeugd > 24 november
  • Edwin Sonneveld maakte namens het KNKV foto's van de wedstrijd Achilles A1 - HKV/Ons Eibernest A1, deze bekijk je via deze Oypo-pagina.

TOP (A) 3 - Achilles 2

Op zaterdag 24 november moesten we met het 2e al vroeg verzamelen om 11:00 voor wat een LANGE dag zou worden. De reis werd ingezet naar Arnemuiden (Zeeland) daar aangekomen waren het de trainers die iets later binnendruppelde ze waren zoals Rob heeft gezegd langs de KLOK geweest...(heel bekend). We hadden genoeg tijd om ons voor te bereiden en na goede trainingen van de week wisten we dat we scherp moesten beginnen want Top 3 is een lastige ploeg op het veld in de 1e klasse thuis nog ongeslagen.

Na goed inschieten en mijn laatste woorden voor de wedstrijd begonnen we vol passie en fanatisme aan de wedstrijd. Het spel was goed zowel verdedigend als aanvallend alleen de bal ging er nog niet zo makkelijk in met een stand van (Zeuven) 7 - 8 werd in de rust de kleedkamer opgezocht. Na wat nieuwe afspraken en slimmigheidjes besproken te hebben begonnen we super goed aan de 2e helft. Het hele team werkte super hard voor elkaar met beleving van de toch nog een paar meegereisde supporters (waarvoor dank :) ) en de mensen vanaf de bank als in het veld. Dit toonde resultaat met o.a. goede acties van de DAMES die erg belangrijk waren voor de acties goals steun en het meekrijgen van strafworpen of vrijeballen maakte we een gat. Het harde werken en slim omgaan met de ballen resulteerde in een mooie 14 - 17 overwinning. Super gewerkt als team iedereen zijn steentje bijgedragen, ik heb er een goed gevoel aan over gehouden!!

Na even rustig gedouched te hebben hadden we nog alle tijd om naar het 1e in Dordrecht te gaan... Dus dit betekende tussenstop in Rosada outlet te Rozendaal waar nog even geshopt werd, super idee. Dankjewel allen en zaterdag staan we er weer en hopen op jullie support.

Groetjes Il Capitano

Rapid 2 - Achilles 3

Vandaag was het de dag, de start van de zaalcompetitie. Na hard trainen met ze alle en goede oefenwedstrijden, was het nu tijd voor de eerste echte wedstrijd. 1 van de medekoplopers voor het kampioenschap. Om 16.20 begonnen we met verzamelen voor het veld. Iedereen was netjes op tijd aanwezig en gemotiveerd om af te reizen naar Haarlem. Hier zal onze eerste competitie wedstrijd starten tegen Rapid 2.

De wedstrijd begon helaas met een achterstand. Wat snel terug kwam tot een gelijke stand. Maar helaas bleef rapid de voorsprong behouden. Van 2 punten naar 4 punten en van 4 punten naar 2 punten. Helaas wisten wij deze wedstrijd niet de voorsprong te pakken. Maar bleven met ze alle knokken tot het einde. De kopjes ging bleven omhoog en iedereen was gemotiveerd. Helaas van de verloren punten maar hebben met ze alle gevochten.

Volgende week zullen we het opnieuw gaan proberen tegen ONDO uit Zeeland om 14.30 in het Zuiderpark. Deze week gaan we weer hard trainen met zr alle om de punten in Den Haag te behouden. Tot volgende week allemaal!

Kelly

Achilles 6 - KVS 6 20-12

Na een aantal weken rust en één baby verder stond de ouverture van zaalcompetitie op het programma. Hoewel hij lekker thuis bij moeder aan de borst zat, werd Thijmen (zoon van Mathijs en Sophie; nogmaals gefeliciteerd!) voor de wedstrijd in het zonnetje gezet. Hij kreeg een mand vol babyspul en een retro loopwagen. Hoewel retro is het apparaat niet geheel ongevaarlijk. Tristan had het autootje meegenomen van zijn werkgever Blokker, maar was tijdens de testrit in de winkel aangereden en loopt dientengevolge weer op krukken. Wellicht één van Alex z'n krukken want die heeft ie niet meer nodig na z'n officiële rentree. Alex’ moeder was er ook. Die manifesteerde zich na afloop van de wedstrijd als supporter van de week door voor de mannen een koud pilsje klaar te zetten voor na het douchen. Michael is ook uit de running. Spijtig genoeg moeten we u melden dat hij voor lange niet kan spelen wegens een zware blessure. Hij heeft het er erg moeilijk mee, maar put moed uit de verwachting dat zijn pink uiteindelijk uit zichzelf zal herstellen. Met behulp van een spalkje. Dat dan weer wel. Yhoeri wilde vooraf weten of er naast de moeder van Alex nog meer gegadigden waren om na de wedstrijd een biertje te drinken. Hoewel Alex’ moeder natuurlijk goed genoeg is voor Yhoeri. Maar goed. Het bleek dus dat krullenbol de moed aan het verzamelen was om toestemming te vragen aan zijn vriendin om op pad te mogen en zocht naar ‘argumenten’. Aan het eind van de avond, rond een uur of half één, toen iedereen naar huis was en Yhoeri “nog iemand thuis moest brengen”, stuurde hij een voiceberichtje in de groepsapp: “Ik ben f#*&€@g ver weg van alles. 40 minuten fietsen”. Op dit moment weet niemand of het nog goed is gekomen met Yhoeri. Of met z'n relatie. Maar allemaal bijzaak natuurlijk. Waar het om ging was de wedstrijd. KVS 6 kenden we nog als de jeugdige ploeg van de veldcompetitie. Bij KVS werd een paar maanden terug eenvoudig gewonnen en toen eenmaal 'het gaatje gemaakt was’ werd er andermaal een regelmatige overwinning geboekt. In verband met tijdnood, dat krijg je als de aanvangstijd pas 20:45 is, werd er slechts 2x25 minuten gespeeld. Zo bleef de teller steken op 20-12 in het voordeel van Team 6. Topper Koen floot overigens de wedstrijd. Hij moest eerst bij zijn eigen wedstrijd onverdiend puntverlies accepteren om vervolgens z'n laatste adem te verspillen bij ons. Thanks Koen! Volgende week staat een pittig potje tegen Fiks op het program.

De groeten,

Erwin

Achilles A1 – HKV/Ons Eibernest A1
Vandaag begon ons zaalseizoen met onze eerste wedstrijd in de Hoofdklasse en wel tegen de Eibers. Een wedstrijd die op papier gewonnen moest worden, maar natuurlijk nooit onderschatten en het zijn de Eibers waarvan je weet dat ze er altijd voor zullen knokken. De start van de wedstrijd was uitstekend vanaf onze kant, waar we gelijk de wedstrijd mee hadden beslist. Binnen 10 minuten stonden we 9-2 voor en dat trokken we door naar de rust waar het 19-8 stond. Een goede eerste helft met goed spel wat wij lieten zien. Hiermee gingen we de tweede helft in om een leuke uitslag neer te zetten. Helaas lukte dat niet helemaal, de goals vielen aan onze kant niet zo makkelijk als in de eerste helft waardoor we in de tweede helft met 9-10 hadden verloren, wat uiteindelijk een 28-18 winst op het scorebord zette. Een goede eerste speelronde voor ons en de eerste 2 punten zijn binnen. Volgende week naar Eindhoven om het DSC lastig te maken. Als u tijd hebt, kom gezellig kijken om 16.30 in Eindhoven. Nog een bedankje naar de reserves en het publiek wat aanwezig was.

Noa

Achilles A1 - HKV Ons Eibernest A1 (Coachverslag!)
Na een roerige week stond de A1 voor de start van het zaalseizoen in de Hoofdklasse. Een loodzware poule waarin op voorhand elk puntje wel eens heel erg belangrijk kan zijn voor behoud in deze klasse. Vandaag tegen HKV OE, de enige tegenstanders waarvan we moeten winnen gezien hun kwaliteiten. Maar das soms makkelijker gezegd dan gedaan.

De A1 kwam in ieder geval zeer sterk uit de startblokken. Er werd een hoog tempo gespeeld, de ploeg was zeer gretig en vielen de ballen vrij makkelijk in het plastieken gele rondje. Na de eerste helft was het verschil gemaakt en resulteerde de leuke eerste helft in een 19-8 ruststand.

De tweede helft verliep moeizamer. Ging het te makkelijk, conditiegebrek of vielen de goals simpelweg niet meer, of gewoon een combinatie van dit alles? Ondanks de vele kansen wist de A1 slechts 9 goals te maken en de tegenstander 10 wat de eindstand van 28-18 opleverde. Het schotpercentage stond niet in vergelijking met de eerste helft. Dat was eigenlijk best jammer voor de wedstrijd want als je de eerste helft weet te kopiëren is de rekensom niet heel moeilijk om een veel hogere uitslag te behalen dan wat de A1 nu produceerde.

Maar de kop is eraf, de eerste punten zijn binnen en mogen we volgende week naar Eindhoven waar DSC de tegenstander is. Tot volgende week!

Achilles B2 - Valto B3
Onze eerste competitie wedstrijd spelen we tegen Valto in de Sportcampus. We begonnen de wedstrijd goed en hadden er veel zin in. De aanval scoorde al snel met een mooi schot van Silja 1-0, maar de tegenstander had er ook zin in en we stonden gauw 1-4 achter. We herpakten ons al weer snel en Silja scoorde haar tweede 2-4. Daarna scoorde de tegenstander weer 2-5, maar toen scoorde Jill 3-5. Vervolgens maakten Ivy twee mooie bovenhandse doorlopen 5-5.

Dit was dan ook de ruststand. In de tweede helft begon de tegenstander sterk en scoorden er vier 5-9. Maar we lieten het hier niet bij zitten. Ivy scoorden er weer twee en Citlali er ook nog een 8-9. Het werd nog tot in de laatste minuten spannend. In de laatste minuut scoorde gelukkig Silja nog met een mooie pass van onze reserve Kimberly 9-9.

De eindstand is 9-9 geworden. Volgende keer dat we tegen ze moeten, gaan we hopelijk wel winnen. Het was een leuke wedstrijd. Erwin Bodaan bedankt voor het fluiten en Kimberly bedankt voor het reserve staan. Ook publiek bedankt voor de goede support.

Melissa Vijverberg

Valto D4 - Achilles D3
Aangekomen in De Lier blijkt dat het team tegen een oude bekende speelt: Nicky. De kids hebben er zin in. In het begin gaat het gelijk op. Beide teams zijn fanatiek en de D3 is erg gefocust (dat is zeker weleens anders geweest). Pas na 10 minuten wordt er voor het eerst gescoord, helaas door Valtho. Het was overigens wel en mooi afstandsschot. 1-0. Niet veel later weer zo’n mooie van Valtho. 2-0. Daarna is het rust.

De D3 komt weer gemotiveerd uit de kleedkamers. Teun scoort een mooie waardoor de stand 2-1 wordt. Helaas scoort Valtho heel snel erna: 3-1 en even later wordt het ook 4-1. Achilles zet een mooie actie op waaruit Sofie heel mooi scoort. 4-2. Hele mooi smile van oor tot oor van Sofie. Helaas laat Valtho daarna zien dat zij vandaag de betere ploeg is. Ze blijven mooie punten scoren. Het wordt uiteindelijk 7-2. Jammer maar mooi om te zien dat de D3 niet opgeeft en van alles probeert. Volgende keer beter.

Sandy (moeder Sofie)

Achilles C1 - Avanti C1
De eerste 3 punten waren voor Avanti, maar toen maakte Nikki de 3-1. Daarna maakte Levi nog 2 goals en daarna maakte ik er nog een en toen weer Nikki En dat bracht de stand op 3-5. Toen scoorde Avanti er 4 op rij en toen was het rust.

Na de rust begonnen we goed want Mick maakte de 7-6, daarna ik en Thijs ook nog. Toen ging het beetje heen en weer: Avanti en dan weer wij en dan weer Avanti, en na ’t punt van Damian staat het dan 10-9. Ohhh…dit wordt spannend…. Dan scoort de tegenstander nog één keer….en dan net voor het eindfluitje van de scheids scoort Levi nog: 11-10. Helaas, nét niet gewonnen.

Jordy heel erg bedankt voor het coachen en het publiek natuurlijk voor het aanmoedigen. Scheids ook bedankt voor het fluiten.

GROETJES PAIVI

Achilles E4 -Tempo E6
Onze eerste wedstrijd in de zaal…
Spannend, want we waren er niet allemaal.