Wedstrijdverslagen: Achilles selectie pakt in eigen huis volle buit

Achilles 1 won van buurman Futura, na een bizar scoreverloop. Na een matige start kwam de ploeg 2-9 achter, maar met veel strijd trokken de Achillianen gelukkig aan het langste eind: 14-10. Team 2 had minder moeite tegen Futura's reserves, toen de ballen eenmaal vielen, werd uitgelopen tot 28-16. Achilles 3 maakte het in de slotfase nog (te) spannend, maar versloeg ONDO met 22-21. Tot slot wist ook Achilles 8 te winnen; Madjoe werd met 13-8 verslagen. De A1 bezocht DSC, maar moest de punten helaas in Eindhoven laten. De overige juniorenploegen schreven allen twee punten bij: winst voor de A2, A3 en A4. Achilles B1 speelde tegen KVS B1, een wedstrijd die in een gelijkspel eindigde. De andere pot tussen de Supervissen en Achilles, van onze kleine Leeuwen, eindigde ook gelijk: 5-5. Winst was er wel voor de B2, C1, E1, E2, Tijgers en Beren. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en voor foto's van Achilles 1 en 2 tegen Futura, gemaakt door huisfotograaf Joost van Soest.

  • Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!
  • Onze eigen huisfotograaf Joost van Soest maakte foto's van de wedstrijden Achilles 1 en 2 tegen Futura, je bekijkt deze in het fotoalbum via Competitie > Senioren > 1 december

Achilles 1 - Futura 1

Volgt zsm!

Lees hier het verslag van Futura. 


Achilles 2 - Futura 2

Afgelopen zaterdag mocht Achilles 2 de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen aftrappen tegen Futura 2. Het derde team had voor ons na een erg spannende wedstrijd de overwinning binnengesleept. Aan ons de taak om nog een overwinning aan het lijstje toe te voegen. Futura had vorige week ruimschoots van Swift 2 verloren. Om mee te kunnen dingen naar het kampioenschap zouden wij Futura zaterdag ook zonder punten naar huis moeten kunnen sturen. Zoals de trainers aangaven; we konden vandaag enkel zelf onze grootste tegenstander zijn.

We startten de wedstrijd nog enigszins aftastend en lieten Futura de eerste paar minuten mee komen. Na een kwartier gingen we echter doordrukken en maakten we een gaatje dat vervolgens verder uitgebouwd werd. We gingen de kleedkamers in voor de rust met een 12-5 voorsprong.

Na de rust ging het ineens snel. Binnen een paar minuten was de voorsprong vergroot naar 10 punten. Toby en Twan scoorden er allebei rustig op los. Het was leuk om zo vrij te kunnen spelen en beide vakken lieten mooie combinaties zien. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een riante 28-16 overwinning.

Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen Fortis 3. Zij hebben als enige andere ploeg ook alle twee hun wedstrijden gewonnen. We hopen daarom volgende week ook weer op jullie support te kunnen rekenen! Scheidsrechter dank voor het fluiten en alle reserves, dank dat jullie weer voor ons klaar stonden.

Katrien


Achilles 3 - ONDO (M) 2

Na de zure nederlaag vorige week in Haarlem op bezoek bij Rapid was het 3e gebrand om de eerste overwinning in de zaal binnen te slepen. ONDO kwam op bezoek, niet de westlanders uit 's-Gravenzande, maar een selectieteam uit Middelburg stonden klaar in de campus.

In het eerste kwart werden er volop kansen gecreëerd, maar het afronden ging niet bij iedereen even goed. Op een gegeven moment hadden gelukkig Amel en Fabian de korf gevonden en zorgden zij voor bijna alle doelpunten uit de eerste helft. ONDO kwam goed mee en bleef ons achtervolgen op 2 punten.

In de tweede helft werd na een paar wissels meer zakelijkheid in het spel gebracht en werden langere aanvallen bekroond met een doelpunt. Het gaatje van 4 bleef de tweede helft aanwezig maar tien minuten voor tijd leek ONDO nog een eindsprint in te zetten en werd het toch nog heel spannend. Het gat van 4 werd maar 2 en in de laatste minuten stond er zelfs een 22-21 stand op het scorebord. Beide ploegen hadden kansen om de punten veilig te stellen of af te snoepen maar er werd niet meer gescoord. Een krappe overwinning, maar ook die tellen gelukkig. Komende weken maar aandacht besteden aan het vasthouden van een voorsprong, zodat we het niet meer zo spannend hoeven te maken.

We hebben met z'n allen geknokt voor de overwinning, complimenten aan iedereen. Scheids, bedankt voor het fluiten en ook het publiek voor jullie support en het billenknijpen op het laatst!

Laura Mombarg

 

Fiks 4 - Achilles 6 12-20

Team 6 kreeg dik klop. En terecht overigens. Daarover zo meer want first things first. Uiteraard moest het vervoer voor de uitwedstrijd weer georganiseerd worden. Yhoeri pleitte ervoor om op de fiets gaan. Een verjaardag in de buurt luidde het excuus. In de groepsapp werd hardop afgevraagd of dat wel een goed idee was aangezien Oegstgeest best een eindje fietsen is en hij al 40 minuten doet over een ritje van het Zuiderpark naar Loosduinen. Maar goed. Als Yhoeri zich ergens gratis kan vol gooien zal hij dat natuurlijk niet laten. Tristan ondervond nog naweeën van zijn verloren kopduel met een scooter. Michaels pink is nog steeds de zieligste vinger aan zijn hand. Het belemmerde hem niet om in de Achilles 6 app enkele fraaie, uhm hoe zullen we dat netjes verwoorden, jeugdfoto's te plaatsen ‘met zijn andere pink(je)’. “Ter verhoging van de sfeer en omdat dat nou eenmaal het niveau van de gespreksonderwerpen is,” aldus Matla, wat Yhoeri uiteraard niet kon ontkennen. Mathijs was druk met luiers verschonen. Daan gaf de voorkeur aan ontwikkelingswerk bij Team 2. Shirley is geblesseerd aan haar bil. Haar wordt echter aangeraden deze bil gewoon te blijven bewegen ter bevordering van het herstel. Vreemd genoeg blijken er binnen de ploeg masseurs genoeg om het euvel te verhelpen.

De wedstrijd: Team 6 werd op waarde geklopt. Fiks was op alle fronten sterker, dynamischer en fitter. Na vijf minuten stond het 5-1 waarna de score weer een tijd gelijk op ging, maar het gat dus al was geslagen. Om Fiks in de return te verslaan moet iedereen top zijn. Afgelopen zaterdag gold dat alleen voor Audrey die regelmatig haar tegenstander het bos in stuurde en ook van afstand trefzeker was. Na afloop werd er nog even gemact ten bate van de opvoeding van Jelte en Selah en deed Marieke nog even haar haar tussen de autodeur van Mieke wat de week weer rond maakte. Volgende week zijn we een weekendje vrij wat betekent dat 15 december thuis tegen Madjoe de laatste wedstrijd van het kalenderjaar volgt.

Groeten,

Erwin


Jeugdverslagen

 

Achilles A1 - DSC A1
Om kwart over 1 zaten we al in de bus,
op weg naar een zware klus.

We wilden in Eindhoven gaan stunten,
want we willen die 2 punten.

De tegenstander begon gelijk met scoren,
dat kon het mee gereisde publiek niet bekoren.

Toen dachten wij laten we ook is een doelpunt maken,
en begonnen wij ook de korf te raken.

Aan plezier hadden we geen gebrek,
zo maakten wij een mooie comeback.

Zo werden wij erg blij,
want we scoorden 5 keer op een rij.

Helaas konden we geen voorsprong pakken,
en begon de moed weer wat te zakken.

Bij rust was het negen-zeven,
zo wisten wij dat we in de tweede helft wat extra’s moesten geven.

Het publiek en de bank liet zich nog eens goed horen,
maar helaas konden we niet veel meer scoren.

Een woord van dank aan de A2,
want zij reisden ook deze keer weer mee.

Cino had helaas last van zijn voet,
maar dat hij er was deed ons goed.

Bedankt ook Annemarie en Simon,
voor het filmen en vullen van onze bidon.

Volgende week gaan we knallen uit tegen KCC,
want deze keer moeten de punten echt mee.

Kijkend naar volgende week met een hoopvolle blik,
Krijgen jullie allemaal de groeten van Rick.

 


Achilles Beren - Maassluis F3

We moesten tegen Maassluis. We hadden gewonnen omdat het 8-5 stond.

Ik moest heel hard rennen voordat we gewonnen hadden. De anderen hadden ook heel hard gerent en gespeeld. En toen met de strafworpen hadden er ook een paar raak geschoten en ik ook. Einde.

Groetjes, Jinte.

Achilles Beren - Maassluis F3 (Coachverslag!)
Na vorige week waren jullie trainers best een beetje zenuwachtig voor deze wedstrijd. Zou de tegenstander weer zo groot zijn? Maar nee, gelukkig stonden we tegen Maassluis en die hadden tegenstanders die net zo groot waren als wij. Het gooien en vangen ging hierdoor goed en er werd dan ook snel gescoord. Yes, dat was fijn!

Ook werd er super goed verdedigd en konden we de bal lekker vaak onderscheppen. Iedereen heeft heel hard gewerkt en nog beter zijn best gedaan.
Wij zijn trots op jullie (dat waren we vorige week ook hoor!) en er werd ook nog eens gewonnen met 8-5. Ook de strafworpen wonnen we met 5-3. Gefeliciteerd kanjers!

Datum 02-12-2018 11:58
Tags