Wedstrijdverslagen: Achilles 1 deelt punten met VEO

Achilles 1 moest na een matig begin wederom in de achtervolging, dit keer om een punt over te houden aan het duel tegen VEO: 16-16. Team 2 had geen kind aan - op dat moment medekoploper - Fortis 3, in een eenvoudige pot werd het 31-14. Achilles 3 scoorde even vaak, maar liet er eentje minder door: met 31-13 als einduitslag werd het ook daar nooit spannend. Verder wisten ook Achilles 4, 7 en 8 hun wedstrijden dit weekend met winst af te sluiten. Achilles A1 trof uit topper KCC A1. De wedstrijd duurde nèt een paar minuten te lang, waardoor de ploeg nèt niet kon stunten: 22-18. De A3 versloeg in eigen huis de A3 van ALO, het werd daar 14-10. Tot slot ook de volle punten voor Achilles D2, E1, E2 en de Tijgers. De Achilles Wolven speelden gelijk, bij TOP bleef het 0-0. Lees verder voor de wedstrijdverslagen van deze week en foto's van Achilles - VEO en Achilles 2 - Fortis 3, gemaakt door fotograaf Joost van Soest.

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!
  • Onze eigen huisfotograaf Joost van Soest maakte foto's van de wedstrijden Achilles 1 - VEO 1 en Achilles 2 - Fortis 3, je bekijkt deze in het fotoalbum via Competitie > Senioren > 8 december

Achilles 1 - VEO 1

Volgt zsm!

Achilles 2 - Fortis 3

Net als Achilles 2 was Fortis in de zaal nog ongeslagen. Hoewel onderschatting aan het begin van het seizoen op de loer lag, kon Fortis op papier misschien toch nog wat tegenstand gaan bieden. Dit was gelukkig niet het geval, want ik zal alvast verklappen dat we de 30 hebben overschreden!

In de kleedkamer was het duidelijk. Dat we deze wedstrijd gaan winnen was vrij zeker, maar dan moesten we er wel met zijn alle voor de volle 100 of beter 110% voor gaan. ‘collectief verdedigen’ en kansen afmaken was belangrijk. En dat deden we. In de eerste helft lieten we al zien wie de sterkere ploeg was en wie er met lege handen terug mochten naar huis (helemaal naar Zeeland…). Met een ruststand van 16-8 was er al een gat gecreëerd, maar voor Fortis nog niet onmogelijk om in te halen. Dit was voor hen wel onmogelijk op het moment dat we sterker dan ooit de kleedkamer uit kwamen en een voorsprong kregen van 24-8. De wedstrijd was eigenlijk wel gespeeld. Toch vond ik het persoonlijk geen saaie wedstrijd en wilde ik graag de 30 halen. Dit ging helaas wat moeizamer. Ongeveer het laatste kwartier van de wedstrijd kwamen we moeilijker tot schot, werden de schoten ook niet zo zuiver meer en lieten we eigenlijk nog teveel door, iets waar we tegen Swift de komende week wel wat scherper in moeten zijn. Tegen Swift zullen we ons maar weinig fouten kunnen permitteren.

We lopen op schema, tot nu toe zijn alle punten binnen, maar zal de echte wedstrijd aanstaande zaterdag tegen Swift zijn. Ons voordeel is dat zij al 2 wedstrijden hebben verloren, iets wat we van te voren niet hadden verwacht. Maar desalniettemin zal het een sterke ploeg zijn. Het doel is om een nog betere wedstrijd neer te zetten dan afgelopen zaterdag. Een nog sterkere verdediging neer te zetten, een nog beter schotpercentage te realiseren en die punten met het busje vanuit Zeeland weer naar Den Haag te brengen, waar ze thuis horen.

Iedereen is natuurlijk van harte welkom in Middelburg volgende week! Klein stukje maar…

Groetjes Alana

Achilles 3 - Roda 2

Na een spannende wedstrijd van vorige week waren we met het hele team gedreven om het nog beter te gaan doen. Meteen in het eerste kwart werden er volop kansen gecreëerd die allemaal werden gemaakt waardoor we ook een mooie 1e helft hadden neergezet met de stand van 18-5.

De 2e helft gingen we zelfverzekerd verder, maar we moesten we ons blijven concentreren en niet gaan inzakken. Roda bleef een paar doelpunten pakken, maar het was net niet genoeg. We verzwakten niet, we vochten en werkten keihard voor elkaar. Alle ballen waren voor ons en het belangrijkste wat we hebben gedaan is, de positiviteit uitstralen, niet alleen naar elkaar maar ook in ons spel, en dat heeft ons naar deze mooie uitslag gebracht en hebben wij een pot neergezet waar wij zo hard voor werken.

Ik ben mega trots op wat wij hebben neergezet en dit bewijst ook dat wij als team groeien en dat iedereen z'n kwaliteit naar boven brengt en dat mooi creëren in ons spel.

Volgende week Excelsior op ons lijstje, zeker een waardige tegenstander voor ons. Met het spel dat wij hebben neergezet weet ik zeker dat wij als team mee gaan draaien voor het kampioenschap! We hebben geknokt voor wat we waard zijn, complimenten aan iedereen!

Scheids, bedankt voor het fluiten en ook het publiek voor jullie support.

Tiana Saimo

Jeugdverslagen

KCC A1 - Achilles A1
Na een week goed getraind te hebben, moesten we er op zaterdag staan tegen KCC. Dit beloofde net zo’n zware wedstrijd te worden als vorige week. Na de bespreking, warming up en het inschieten waren we er allemaal klaar voor om de strijd aan te gaan. Eenmaal gestart speelde we een hoog tempo, net als onze tegenstanders. Na dat KCC 1-0 voor kwam maakten wij al snel de 1-1. Vervolgens stond bij ons de verdediging goed in elkaar, daardoor kon onze aanval de 1-2 en 1-3 maken. Toen kwam KCC 5-3 voor te staan, dat kwam doordat ze goed in de wedstrijd kwamen en doordat er bij onze kant een verkeerde beweging met een hevige blessure als resultaat plaatsvond. Iedereen moest even van de schik afkomen en natuurlijk moest er even aan een nieuw vak maatje gewend worden, maar dat ging al vrij snel goed waardoor het 5-5 werd. Het ging gelijk aan en bij de rust stond het dan ook 10-10. Even horen wat er goed ging en wat er beter kon, en we waren weer helemaal klaar voor een spannende maar leuke 2de helft.

Na de rust ging het ook nog erg lang gelijk aan tot 18-18, daarna wouden de ballen er bij ons niet meer in en merkten we dat er niet genoeg energie meer in zat. Het is uiteindelijk 22-18 geworden maar we kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op de wedstrijd.

Mocht u volgende week zaterdag niets te doen hebben kunt u ons altijd komen aanmoedigen, we spelen om 14:10 thuis in het Zuiderpark. Tot volgende week!

Romy

Reflex F1 – Achilles Tijgers
Wij moesten vandaag tegen Reflex. We wisten dat de F1 van Reflex al erg goed kan korfballen. De 1e helft vond ik niet zo goed gaan. We stonden al snel 4 – 2 achter.

De 2e helft ging een stuk beter. We gingen toen goed de bal afvangen, beter gooien en vangen en ook harder rennen. Uiteindelijk hebben we me 5-6 gewonnen.