Wedstrijdverslagen: Achilles verliest van Swift (M) na doelpuntrijk duel

Achilles 1 speelde een leuke, doelpuntrijke wedstrijd en stond zelfs een tijd voor tegen topfavoriet Swift. Vlak voor rust sloegen de Zeeuwen toch een gaatje, die Achilles niet meer te boven kwam: 36-29. Achilles 2 speelde een matige eerste helft, maar herstelde zich - aan de hand van belangrijke invallers - op tijd: 15-19. Bij Achilles 3 werd het nooit spannend: binnen no-time een voorsprong die eenvoudig uitgebouwd werd tot een 13-23 eindstand. Ook Achilles 5, 6 en 8 wonnen zaterdag hun wedstrijden. Tot slot won Achilles 4 zondag in eigen huis van Phoenix, terwijl Achilles 9 de punten meenam vanuit Leiden. Achilles A1 stuntte door knap een punt te stelen tegen koploper TOP A1, al was zelfs de overwinning heel kort even mogelijk, het werd uiteindelijk 19-19. De A3 won met 5-18 van IJsselvogels, de A4 versloeg Twist met 11-9. Ook bij de overige jeugd veel overwinningen dit weekend! De B2 versloeg Avanti, maar ook de C1, C2, D2, D3, E1, E2, E4, Wolven en Leeuwen wonnen hun wedstrijden. Lees verder voor de wedstrijdverslagen van deze week en foto's van Achilles A1 - TOP/SolarCompleet A1 gemaakt door huisfotograaf Joost van Soest. [Verslag E1 toegevoegd!]

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!
  • Onze eigen huisfotograaf Joost van Soest maakte foto's van de wedstrijden Achilles A1 -  TOP/SolarCompleet A1, je bekijkt deze in het fotoalbum via Competitie > Jeugd > 15 december

Swift (M) 1 - Achilles 1

Volgt zsm!

Lees op het verslag van Swift alvast hier.

Swift (M) 2 - Achilles 2

Na een gezellige en lange busreis naar Middelburg was het dan eindelijk zo ver .. We mochten dan eindelijk korfballen tegen een sterke ploeg, een ploeg waar over veel schijven gescoord kon worden. Tijden de warming- up merkte we al snel dat we ons echt moesten focussen op de wedstrijd. Na een goede peptalk van onze trainers hadden we maar een doel en dat was winnen. Wat we er ook voor moesten doen.. er moest gewonnen worden.

Na het beginsignaal begonnen we gelijk met een 1-0 achterstand, en wisten we dat dit een spannende wedstrijd zou worden. We begonnen slap in de aanval en niet scherp genoeg in de verdedigingen liepen achter de feiten aan, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we toch steeds terug en gingen de rust in met een stand van 10-9 Onze aanvoerder stak het vuurtje aan in de rust en we kwamen zelfverzekerd en vol energie de kleedkamer uit.

In de tweede helft kregen we veel kansen die niet altijd beloond werden met een goal, dus gingen onze andere spitsen warmlopen die er vervolgens inkwamen om te zorgen dat de goede acties beloond zouden worden met goals. Gelukkig pakte dit goed uit en konden we onze voorsprong voortzetten. In de tweede helft konden we zien dat er meer pit in zat , geconcentreerder verdedigd werd en dat er leuke (zonder overtredingen) duels werden uitgevochten onder de paal. De eindstand werd 15-19 en hebben dus onze verdiende twee punten meegenomen naar Den Haag !

Graag willen wij de scheids bedanken voor het fluiten, Swift (M) bedanken voor de leuke en sportieve wedstrijd, de reserves voor het meegaan/ invallen en natuurlijk onze trouwe supporters !

De volgende wedstrijd wordt gespeeld in de sportcampus in het Zuiderpark op zaterdag 12 januari 2019 om 17.40 tegen RWA, wij hopen jullie daar te zien !

Alvast fijne feestdagen en goede jaarwisseling.

Groetjes Merel

Excelsior 3 - Achilles 3

De laatste wedstrijd van het jaar. We staan op de tweede plaats net achter VEO 3. Met een beetje geluk kunnen wij op een gedeelde eerste plaats komen mocht VEO verliezen. VEO moet deze week tegen RAPID 2 in Haarlem en laat dit nou net de ploeg zijn waar wij punten hebben laten liggen (zonde van ons, maar we pakken ze thuis wel). Hopelijk laat VEO die punten in Haarlem. Voor ons staat Excelsior 3 op het programma. Excelsior heeft 4 punten uit 3 wedstrijden net als Achilles. Voor de wedstrijd wisten we al dat er bij Excelsior een aantal blessures waren, waardoor er geschoven moest worden met heren bij Excelsior. Ook wij kampen met een aantal blessures. Ondanks de blessures hadden we toch een volle bank. Sander, Simon en Kelly zaten blessa aan de kant ter support van het team. Kjeld, Mark en Jaimy waren onze backups mocht het nodig zijn.

Tina zocht het deze week hoger op en speelde bij het tweede. Dit weerhield Milton er niet van om naar het derde te komen kijken. Begrijpelijk, wie wilt er nou niet elke week naar 16 toppers kijken. Of moet ik 17 toppers zeggen? Eigenlijk zit Milton ook een beetje bij ons in het team. Bart, ja we schuiven dit gewoon op jou af… onze teambegeleider was vergeten dat Excelsior (nota bene de club van zijn eigen vriendin) ook zwart witte shirtjes heeft en had onze uitshirtjes niet meegenomen. Milton onze held is teruggereden naar Den Haag en heeft de shirtjes voor ons gehaald. Super bedankt Milton, wat een teamplayer! Met de mooie blauwe shirtjes konden we dan aan de wedstrijd beginnen.

We begonnen net als vorige week lekker scherp in de afronding. Binnen no time stonden we al 0-3 voor. Hierna stagneerde het. Niet dat het slecht ging, Excelsior heeft heel de wedstrijd niks te zeggen gehad. Maar we speelde niet zoals we vorige week speelden. Misschien kwam het doordat Excelsior ons vaak vrij liet en we hierdoor minder hard hoefde te werken voor kansen. We gingen de rust in met een 4-12 voorsprong. Ik wilde eigenlijk schrijven dat de tweede helft beter ging. Maar ik realiseer me nu pas dat wij de tweede helft 9-11 gespeeld hebben. De eindstand was 13-23. Dat is beduidend slechter dan de eerste helft.

Ik denk dat als de tegenstander ons niet op scherp stelt, dat wij dit zelf moeten doen. Scherp zijn in de afronding en energie steken in de aanvallen. Ook als dit niet nodig is omdat wij vrij gelaten worden door de tegenstander. Betere keuzes maken en de juiste kansen kiezen. Desalniettemin was het een goede wedstrijd. We hebben aardig gekke doelpuntjes gescoord. Shout-out naar Fab voor de mooie aanval. Ik vind het overigens geen gek idee om elke week voor de 25+ doelpunten te gaan. Het had deze week makkelijk gekund. Maar dan moeten we wel extra hard werken, ook als de wedstrijd al gespeeld is.

De punten zijn in ieder geval binnen. Zo ook de gedeelde eerste plaats. VEO heeft de punten in Haarlem laten liggen. Op doelsaldo staan we zelfs helemaal bovenaan. Zowel op het veld als in de zaal staat Achilles 3 numero UNO! We gaan dit vasthouden en uitbreiden naar monsterscores! Dat kunnen wij en dat gaan we ook doen. En dat gaan we doen met zijn allen, Bas, Bart, spelers, extra spelers en toeschouwers!

Iedereen bedankt voor het meegaan en tot de volgende wedstrijd!

Jeanette

Achilles 6 - Madjoe 3 20-10

Na de zeperd tegen Fiks was het zaak om de draad weer op te pakken tegen Madjoe. De afgelopen jaren wordt er doorgaans gewonnen van deze ploeg, maar makkelijk gaat dat nooit. Er waren weer een paar afwezigen. Alex is zo gewend geraakt aan het leven van een geblesseerde dat hij maar weer eens afwezig was. Sandra is te dik. Ze komt de klapdeuren inmiddels niet meer door dus helaas pindakaas. Shirley's bil ondervindt nog teveel last om te spelen. We wensen de billen van Shirley veel beterschap. En Michael. Uhm, wie is Michael? Daan had een weekendje in Zeeland. Audrey en Tjitse hadden geen oppas. Eén van de twee zou het treffen met de Rijnsburgers dus moeten missen. Te elfder ure werd Rinus beschikbaar gevonden om de bank te completeren (thanx, hoe was t bij Tim?). Ook Renske was naast aandachtig toeschouwer reserve (ook bedankt). Het was dus een verrassing wie van de twee mocht oppassen. Tot ieders verbazing kwam Audrey alleen binnen met de kinderen. Moest Tjitse als grootste kind thuis op zichzelf passen? Trouble in Paradise? Enkele Die Haghe supporters die net als vorige thuiswedstrijd 'even kwamen kijken’ (gluren naar 't vrouwelijk schoon) verkneukelden zich al om de op handen zijnde breuk, maar kwamen zelf bedrogen uit want Tjitse kwam aan de andere kant van de zaal binnen. Maar goed, storm in een glas water dus want de Fries-Haagse combinatie was alleen gezamenlijk bijeen in Hal A aan de Sportcampus om Evy van Renske te vermaken. Anders kon Renske niet. Jelte, Selah en Evy stonden dan ook de gehele wedstrijd op hun eigen podium in het materiaalhok te dansen zoals hun moeders dat kortgeleden nog deden aan de danspalen in de Haagsche Kluis. Dat belooft wat voor de toekomst! Wie ook nog aardig met de heupen kan wiegen: Miranda A.! Ze is inmiddels door de ballotage commissie en mag zich in het nieuwe jaar bij Team 6 voegen. Ze is er nog niet helemaal. Ze moet namelijk nog wel aan de bak om haar eigen bidon te verdienen.

De wedstrijd: na een vlotte 1-0 volgde de 1-1. Twee aanvallen later was het 3-1 en een gaatje was geslagen. Van de 14 goals die daar in de eerste helft op volgden waren er vijf van Madjoe en negen van Team 6 wat een 12-6 ruststand opleverde. Op dat moment waren alle acht de basisspelers van Team 6 al tot scoren gekomen wat natuurlijk ook een puike prestatie is. De tweede helft stokte de productie maar bleven de verhoudingen gelijk: 20-10 in het voordeel van Team 2. Zo wordt het jaar afgesloten met een (gedeelde) tweede plek op de ranglijst.

Na afloop van de wedstrijd leek het alsof er tussen de spullen van Team 6 een eurootje op de grond was achtergebleven. Het bleek echter te gaan om een Engelse Pond. Op de vraag wie hem kwijt was werd gereageerd ‘dat hij vast niet van Yhoeri zou zijn’. Omdat 'hij nog nooit een pondje is kwijtgeraakt’. Met deze laatste grap ten koste van Yhoeri beëindigen we dit laatste verslag van het jaar in stijl, maar niet voordat we Alex B., de scheids van de dag bedankt hebben, die niet één, maar liefst twee duels achtereen uitstekend leidde. Bedankt. Als je nog even wilt lachen om Yhoeri in afwachting van het volgende verslag (want dat duurt nog tot wel 14 januari) raden we u de volgende link aan: https://youtu.be/VgYz_rs10ww

Groeten en fijne feestdagen!

Namens Team 6,

Erwin

Achilles A1 - TOP A1
Vandaag stond de wedstrijd tegen TOP A1 op het programma, een van de kampioenskandidaten. Het zou een zware wedstrijd worden eentje die heel moeilijk zou zijn om punten bij te pakken. We gingen de wedstrijd in met een paar opdrachten, 1tje was om alsjeblieft op 1-0 voorsprong te komen en ja dat lukte. Heel de 1ste helft ging gelijk op. We pakten veel goede kansen en TOP wist niet wat er nou gebeurde, ze raakten gefrustreerd en daardoor konden we de rust in gaan met een 9-10 Stand. De 2de helft moesten we door zetten en zorgen dat TOP niet terug kon komen in hun spel en dat wij door moesten gaan en de goede kansen moesten blijven pakken. Met nog 5 minuten te spelen stond het 15-17 voor TOP. We mochten geen onnodige fouten maken, dat was de afspraak. Het werd 16-17, 16-18. We moesten doorgaan en ons koppie omhooghouden, dat deden we het werd 17-18, 18-18 en zelfs 19-18. Met nog 30 seconden te spelen en een stand van 19-19 kwam er een time- out. De bal moest hoe dan ook in ons aanvalsvak blijven en dat lukte ook. Een gelijkspel tegen TOP A1, maar het voelde als een winst. Nu een paar weken vrij en in het nieuwe jaar weer knallen voor de punten.

Alvast Fijne Feestdagen en een sportief nieuwjaar,

Groetjes Sterre!

Achilles E1 - Fortuna / Delta Logistiek E3
In het begin van de wedstrijd ging het niet zo goed, maar we hebben het goed opgebouwd tegen een sterke ploeg. De eerste helft stonden we 3-7 achter. We speelden daarna beter en we wonnen nog met 20-16. Heel spannend.
Groetjes van Erik

Achilles Beren - ODO F3 (Coachverslag!)
Zaterdag mochten de Beren heel vroeg tegen Odo korfballen in de Sportcampus.
Er werd hard gewerkt door alle spelers en in het bijzonder door Sophie. Zij speelde tegen een jongen die makkelijk scoorde en ze at hem nog niet op, waardoor hij niet meer kon scoren.

Helaas was Odo net iets beter in het scoren van de doelpunten. De beren hebben wel super veel geschoten, maar helaas niet alles raak.
Doelpuntenmakers Fabienne en Vincent zorgden ervoor dat we met 2-4 verloren.