Bastiaan Overwater wint Europacup

BastiaanOverwater.jpg hoofdartikel

Afgelopen week vond in Kortrijk de strijd om de Europacup plaats. Tijdens dit internationale toernooi komen de landskampioenen van Engeland, België, Duitsland, Portugal, Turkije, Hongarij, Tsjechië en dus ook Nederland in actie en strijden zij in een poulesysteem om een plekje in de finale om uiteindelijk met de Alfons Janssens Trophee naar huis te gaan. Hoewel het krachtsverschil tussen de Nederlandse kampioen en alle andere kampioenen groot was, stond vooraf al geschreven. Maar dat het een prestigieus toernooi is, moge duidelijk zijn. En laat onze Bastiaan Overwater nou nét een van de Europacup winnaars zijn.

hoofdartikel.JPGToen Bastiaan vorig jaar aankondigde dat hij de overstap zou gaan maken naar TOP om daar te bekijken waar zijn korfbal-plafond lag, moest iedereen die Achilles een warm hart toe draagt even slikken. Los van het feit dat Bastiaan na zijn terugkeer uit Scheveningen weer helemaal op z’n plek zat bij Achilles, was hij ook nog eens een van de sterkhouders die er samen met de hele selectie vorig jaar voor zorgde dat we zo lang mee hebben gedaan om de titel in de Overgangsklasse. Dat het sportief gezien een aderlating zou zijn voor ons vlaggenschip was een zekerheidje. Maar er was vanuit verschillende hoeken van onze vereniging ook begrip voor zijn keuze. Wij wisten immers als geen ander waartoe Bastiaan als speler in staat was. Dat Bastiaan iets te zoeken heeft in de grootste competitie ter wereld, leek voor velen een feit.

Pa (en ma natuurlijk ook) Overwater volgt zijn pupil overal met zijn camera. Bij welke club hij ook speelt, hij legt alles vast voor het nageslacht. En vervolgens poseert hij er trots als en pauw mee op Facebook. En gelijk heeft hij! Mocht mijn zoon ooit de Europacup van welke sport dan ook binnen slepen dan zou ik ook met de hele wereld mijn trots willen delen. Geweldig om te zien!

Bastiaan, van harte gefeliciteerd met deze prachtige prijs! Vergeet niet waar je vandaan komt. Wie weet sta je dan over een paar jaar wel in een Achilles shirt met die cup in handen;-).

Tot volgende week!

Groeten,
Bart

Datum 15-01-2019 16:44
Tags