Wedstrijdverslagen: Achilles & KVS delen de punten

De derby tussen Achilles 1 en KVS 1 kende uiteindelijk geen winnaar, de ploegen deelden de punten bij een stand van 20-20. Achilles 2 maakte geen misstap tegen RWA 3 en won relatief eenvoudig met 24-10. Uit bij Sporting Delta werden de punten opgehaald door Achilles 3, zij wonnen daar met 16-25. Ook Achilles 4 en 6 wonnen dit weekend. Achilles A1 deed op bezoek bij DeetosSnel A1 goede zaken, door met 20-21 twee kostbare punten binnen te slepen. De A3 won uit bij KCC, terwijl de A4 in eigen huis de Eibers versloeg. De B1 verloor helaas nipt bij ONDO. Achilles C1 won van rode lantaarndrager Tempo, in Alphen werd het 13-16. Tot slot wisten ook de C2, D2, E1 en E4 te winnen. De Achilles Tijgers speelden gelijk, tegen KVS werd het 6-6. Lees verder voor de wedstrijdverslagen en om foto's (uiteraard door huisfotograaf Joost van Soest) te bekijken van de wedstrijden Achilles 1 - KVS 1 en Achilles D2 - LYNX 1. [Update: Verslagen Achilles 2, 3 en A1 toegevoegd)

Achilles 1 - KVS 1

Volgt zsm!

Lees hier alvast het verslag op de website van KVS.


Achilles 2 - RWA 3

Afgelopen zaterdag (12-1-2019) speelden Achilles 2 thuis tegen RWA 3. We speelden redelijk laat want de wedstrijd liep wat uit op het Zuiderpark. We verzamelde wat eerder en wat niet voor niets , want zo konden wij onze teambegeleidster (Daniëlle) even aanmoedigen! Deze wedstrijd speelden wij met 2 goeie vakken en hadden helaas Wesley en ik (Pepijn) onze reserve beurt.

De wedstrijd begon aardig goed en iedereen was fel. We stonden meteen lekker 5 doelpunten voor en je zag dat er veel strijd was. Tussen de wedstrijd door zag je al snel dat er hier en daar gewisseld werd bij RWA, omdat wij hen er redelijk uit speelden. Zowel bij ons mocht onze nieuwe 2e speelster (Anne Baak) invallen en haar minuutjes maken bij 2. Dat ging goed en mogen we daar nog vaker van genieten! Je kon zien vanaf de zijkant dat er lekker veel geduwd werd onder de paal en in het veld. Zo werden toch enkele mensen een paar keer aangesproken door onze Die Haghe scheids die daar anders tegen aan keek. We stonden veel doelpunten voor en konden zo fijn de rust in gaan en je kon al horen van de andere kleedkamer dat RWA een goed woordje kreeg, want het zag er minder goed uit voor ons natuurlijk.

Je zag dat iedereen lekker op schot was en dat vooral deze wedstrijd merendeels de mannen hadden gescoord. Je zag dat het vak van Tobias en Twan niet veel moeite hadden met het scoren en zo konden zij veel afwisselen. Daarentegen het andere vak had iets minder goals maar was verdedigend goed. Helaas was de concentratie in de 2e helft wat minder en waren er nog veel fouten gemaakt. Gelukkig bleef Achilles door scoren en had dat geen consequenties voor de uitslag. Voordat de wedstrijd was afgelopen had onze speler (Tobias) een aanval waarbij hij per ongeluk en ongelukkig tegen een dame van RWA aankwam. Zij viel op de grond met haar hoofd en rug. Je zag meteen al aan haar dat er iets niet goed was en er werd meteen ingegrepen. Zondag hoorden we gelukkig dat er niets gebroken was, wel een boel zwaar gekneusd, maar als het goed is komt ze er weer helemaal boven op. Fijn om te horen en we hopen natuurlijk dat het snel beter gaat! 

Het was een beetje saaie wedstrijd om te kijken maar wel een goede en dat is lekker het weekend in gaan!

Ik wil de scheidsrechter bedanken en de reserves!

Houdoe hè!!

Pepijn van Loon


Sporting Delta 3 - Achilles 3

De eerste wedstrijd van 2019 is weer van start gegaan. Na een week keihard te hebben getraind zijn ook de oliebollen en appelflappen er weer vanaf en is Achilles 3 er klaar voor om de strijd aan te gaan met de tegenstander uit Dordrecht. Een tegenstander maar ook de oude club van mijn ploeg en vakgenoot Amel. Uit ervaring weet ik dat als je tegen je oude club dat iets speciaals is en je graag wilt laten zien wat je in huis hebt. Ook leuk om te zien dat Amel daar hartelijk werd ontvangen en begroet door zijn oude teamgenoten en vrienden. Maar hij wist wel dat als het fluitsignaal gaat dat hij er moest staan en zo geschiedde. Hij wist zijn directe tegenstander goed uit te schakelen en heeft hem zelfs op de nul gehouden. Binnen het veld no mercy, buiten het veld weer gewoon vrienden. Zo is de sport. Want Achilles 3 is op een missie. Een missie om het kampioenschap binnen te halen en te promoveren. We hebben in 2018 laten zien door week in week uit er te staan als een team dat we veel kunnen bereiken. De elementen van succes? Bijna elke training zijn we compleet met zijn allen, we trainen hard, we pushen elkaar, we lachen met elkaar en we vieren het met elkaar. Dit gaan we in 2019 voortzetten en zo blijven we groeien als team. Daarnaast kunnen we bouwen op een Mark, Simon en trotse vader Milton die elke week voor ons klaar staan mocht dat nodig zijn. Ook al is het voor support, het halen van reserveshirts of een weergaloze wedstrijd meespelen het zijn toch belangrijke factoren die mede bepalend zijn voor een kampioenschap.

De wedstrijd werd goed ingeluid met een lekker muziekje verzorgd door Sporting Delta. Dat heeft de tegenstander goed gedaan, want ze begonnen de wedstrijd met een direct raak schot van de heer van Sporting Delta en de toon was gezet. Ons antwoord volgde niet veel later en zo stond er al vrij vroeg een 1-1 op het scorebord. In het begin was nog even zoekende en we hadden wat moeite met de druk en het fysieke spel wat Sporting Delta goed uitvoerde. Gelukkig was het vak met Jamie, Fabian, Jeanette en Jisse goed op schot en draaiden ze als een tierelier en wat volgde was een voorsprong voor Achilles wat eigenlijk niet meer uit handen werd gegeven. Een gat van 2,3 of 4 punten en met name veel overtredingen aan onze kant zorgde ervoor dat we de wedstrijd nog niet wisten te beslissen. De vechtlust van Sporting Delta bleef de hele wedstrijd aanhouden waardoor wij er hard voor moesten werken. Bij rust was het verschil vier punten, maar we wisten dat als we zouden verslappen de wedstrijd nog in gevaar kon komen. Echter Achilles 3 hief het hoofd en zette een tandje bij wat resulteerde in snelle aanvallen met veel goals van met name Jamie en Jeanette. Het andere vak had de wedstrijd verdedigend goed op slot gegooid alleen wilde het aanvallend niet altijd goed lukken. Gelukkig beschikken wij over een uiterst gekwalificeerde reservebank die goede aanvallen liet zien en om wist te zetten in goals. Toen was het verzet van Sporting Delta definitief gebroken en liep de wedstrijd uit tot een uiteindelijke eindstand van 16-25. Grote complimenten voor het vak van Jamie, Fabian, Jeanette en Jisse waarbij iedereen minimaal 2x wist te scoren en de wedstrijd in het slot gooide. Zo zie je maar dat de kracht van Achilles 3 bestaat uit het kunnen scoren over alle schijven.

Doelpuntenmakers: Jamie (6), Jeanette en Kjeld (4), Fabian en Joël (3), Jisse (2) en Sander, Amel, Tiana allen 1.

Groeten,
Kjeld

 

Achilles 6 - Crescendo 3 (16-11)

YouTube bleef meldingen geven van nieuwe likes en commentaren onder de video van Yhoeri’s TV-debuut . De krullenbol is op oudjaarsdag zelfs even 'trending’ geweest. En nee, Yhoeri, die roze blouse met opstaande kraag was ook in 2009 niet trendy. Wie is Machiel Verkroost btw? Hij begrijpt het in ieder geval.

Het duel met Crescendo 3 stond als ouverture van 2019 op het program en we hadden uiteraard weer wat afwezigen. Zo was Miranda er niet. Even serieus. Ze zat pas één wedstrijd officieel in Team 6. En je dan gewoon meteen al afmelden. Met zo'n afwezigheidspercentage benader je de absentiecijfers van Michael en Alex. Even over Sandra: lieve mensen, als in een Team 6-verslag staat dat Sandra dik is, dan is dat natuurlijk een grapje. Je kunt haar gerust een koekje of een drankje aanbieden, zolang het maar geen alcohol bevat, en vergeet haar niet te feliciteren als je dat nog niet gedaan hebt de volgende keer als je haar ziet, want hier nogmaals: gefeliciteerd met de zwangerschap Sandra en … uhm, ja. Hoe zeggen we dit subtiel. Als volgt dan maar: DNA onderzoek na de geboorte zal uitwijzen wie de gelukkige vader is. Als je ook denkt dat je in aanmerking komt, bel dan, al dan niet anoniem, naar 085 065 7284. Dan kom je vanzelf op de lijst in afwachting van de oproep. Delen op FB is lief. De wedstrijd: op het veld liet Team 6 bij Crescendo in de laatste twee minuten drie goals door waardoor het zuur puntverlies moest slikken. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus er werd goed op de tellen gepast. Mieke had het vizier op scherp en stond na twee doelpogingen nog steeds op 100% in 2019. Deze prestatie vergde wel veel van haar lichaam want in de rust moest ze het veld verlaten. En dat moet ze nog een beetje sparen voor de herinrichting van haar huis. Voor we afdwalen, dat komt straks wel, terug naar de wedstrijd. Aan met name Mathijs en Tristan de taak om de lange heer van Crescendo te neutraliseren. De gymnasiasten en musici hoef ik dit niet uit te leggen, maar Crescendo betekent vrij vertaald 'groeiende’. Sommige Leidse leden hebben dit letterlijk opgepikt en ook na de puberteit doorgezet. Grappig dat wij in de ploeg toevallig iemand hebben die juist in de puberteit is blijven hangen. We noemen geen namen, maar hij lacht ploeggenoten uit. Het geslagen gaatje werd uitgebreid naar vier en in de tweede helft naar vijf. Soms werd het nog even drie, maar u begrijpt het al: het werd een regelmatige overwinning van jullie favoriete team.

Nog even het volgende over Mathijs. Met één T, behalve als hij geen koffie drinkt. Dat drinkt hij overigens veel sinds de komst van Thijmen. No worries Mathijs en Sophie, als ze 16 zijn slapen ze echt wel door en niet meer tussenin, tenminste, uitzonderingen daargelaten, we noemen ook hier geen namen. Ter verwerking van het complex van tot je zestiende in bed bij je moeder slapen loop je wel een verhoogd risico op deelname aan een tv-datingshow. Maar goed. Als je tegen een lange heer loopt zoals Mathijs afgelopen zaterdag, dan zijn er twee zekerheden. Ten eerste, je gaat weinig rebounds pakken. Ten tweede, ze proberen na een rebound onder de paal standaard de klassieke lange mensen truc: de schijnworp waarbij je als verdediger ‘even’ wegkijkt om vervolgens de bal die de handen van de lange persoon nooit heeft verlaten nog net door de mand te zien verdwijnen. Vervolgens begint iedereen langs de kant, en ook in het veld voor wat dat betreft, je uit te lachen. Je bulderende ploeggenoot Yhahahaoeri zeker niet uitgezonderd. Dat overkwam Mathijs dus. Ter verzachting voor Mathijs, 't is wel een beetje een zwaktebod, zo'n bal. Als je het daarvan moet hebben in het korfbal naast alleen maar ballen vangen dan kun je beter een andere uitdaging zoeken. Maar goed, we hebben er wel mooi even om kunnen lachen en de gedachte aan het moment alleen al brengt een glimlach op het gezicht, dus is een woord van dank aan de lange heer van Crescendo op zijn plaats. Bij dezen dus, bedankt! Ook gaat onze dank uit naar Alex de scheids. En Anne B. Of was je gewoon vroeg en stond je helemaal niet reserve. Maakt niet uit, gezellig dat je er was. Volgende week weer een uitpotje. Eerst Yhoeri oppikken aan de Ouwezijdsachterburgwal, daarna door naar Triaz die ook in Amsterdam spelen.

Groeten,
Erwin


Jeugdverslagen

DeetosSnel A1 - Achilles A1
12 januari. Een belangrijke dag. De A1 speelt een wedstrijd tegen Deetos. Ook in deze wedstrijd kunnen er weer 2 punten binnen gehaald worden. Na een vakantie van twee weken moest de A1 weer klaar staan voor de eerste competitie wedstrijd van 2019. Voor de wedstrijd begon hadden we genoeg tijd om goed in te schieten en ons klaar te maken.

Na het fluitsignaal van de scheids begonnen we gelijk fel. Dicht op verdedigen was belangrijk, want we wilde Deetos uit hun spel halen. Dit deden we goed. We maakte het Deetos lastig in hun aanval en we waren zuiver in de afstand schoten. Hierdoor konden we op een voorsprong komen van 3-7. Toen wilde de goals voor een tijdje niet zo makkelijk vallen, maar we gingen natuurlijk gewoon door. In de rust stond het 7-10.

Na de rust gingen we met weer iets meer energie de wedstrijd in, maar op een gegeven moment kwam Deetos terug. Hun schoten gingen ineens vallen, waardoor we op een stand van 14-14 kwamen. Deetos wist het zelfs nog 15-14 te maken. Dit konden wij gelukkig snel weer oplossen door er toch weer wat puntjes over heen te gaan. De laatste 15 minuten is het constant spannend gebleven. Als wij er één scoorde, scoorde Deetos er ook weer één. 1,5 minuut voor het einde stond het 17-20. We maakte het nog lekker spannend, omdat we er nog drie door lieten. Gelukkig konden we er zelf ook nog één scoren. De eindstand was 20-21. Ondanks het erg spannende einde toch weer die 2 puntjes binnen gehaald en daar gingen we ook voor.

Aankomende zaterdag spelen we thuis tegen Fortuna. Kom dus allemaal kijken, want het beloofd volgens mij een spannende wedstrijd te worden!

Groetjes, Danique


Fortuna/Delta Logistiek E3 - Achilles E1 (Coachverslag vorig jaar!)
Voor het einde van het vorige jaar heeft de E1 het jaar met goede resultaten kunnen afsluiten. Werd Dijkvogels in de eerste wedstrijd met 9-12 verslagen, een grotere uitslag werd een week later neergezet in een wedstrijd waarin Excelsior met 6-16 werd verslagen. De week daarna werd Fortuna met 20-16 naar huis gestuurd. Geen kleine uitslagen dus. Helaas konden we de rij aan overwinningen niet doorzetten. Afgelopen zaterdag wist Fortuna in een te klein veld ons af te troeven met 16-11. Met name de eerste 10 minuten moesten we weer wakker worden, dit blijft voor de E1 toch een moeilijke fase, maar het was ook wennen om in een heel klein veld te spelen. De 7-0 achterstand was te groot om in te halen. Maar de E1 liet het er niet bij zitten en toonde veerkracht in de andere 30 minuten om aan te tonen wie de betere van de twee ploegen is. Zeker in de tweede helft hielden we de verdediging goed dicht en gaven we weinig kansen weg. Bij onderschepping gingen we gelijk omschakelen en renden we gelijk terug naar ons eigen helft. Helaas is Fortuna beter in de afronding van de kansen dan dat wij dat zijn. Eén kans en de bal ligt er bij hun in maar wij creëerden toch de meeste kansen. Ook ons felheid in de tweede helft was geweldig om te zien. Sprongduels onder de korf, springen naar de bal. Maar ook mooie dieptepasses die we naar elkaar kunnen gooien. En ook meer en meer doorloopacties of wijkballen worden er genomen. Niet alles gaat goed en soms schieten wij terwijl we verdedigd staan, maar elke week laten we weer mooie dingen zien. Laten we wel de volgende wedstrijd wat scherper aan de eerste 10 minuten beginnen en dat we niet gelijk op een achterstand komen te staan. Dan is wordt het ook makkelijker om de wedstrijd uit te spelen.


Lynx E2 - Achilles E4
12-1-2019 heeft Achilles met 5-10 gewonnen van Lynx. Niels heeft 4 keer gescoord, Lianne en Imke allebei 3 keer. Achilles had 1 strafworp en Lynx 0 strafworpen. En degene die de strafworp nam, dat is Imke. Maar in deze wetstrijd speelde lange Jan wel weer mee maar die kwam er niet steeds tussen zoals de vorige keer. Maar ik ga het natuurlijk niet over de vorige keer hebben.

In de 1ste helft was het spannend want toen stond het 3-2 voor Lynx.

In de tweede helft ging het lekker want toen stond het natuurlijk 5-10 voor Achilles.

Deze keer was een meisje weg van Lynx en een jongen van Achilles. De eerste wissels waren Jesse en Noa en de tweede wissels waren Imke en Jim. De derde wissels waren Jesse en Noa en de vierde wissels waren Niels en Noa.

Floris was de trainer en hij vond het heel erg leuk! Eva is op Lanzarote en zij vindt het natuurlijk jammer maar Rogier was er natuurlijk wel bij.

Iedereen van Achilles was natuurlijk blij want ze hadden gewonnen. Niels was eerst nog bang dat ze gingen verliezen want de vorige keer had Achilles 0-6 verloren.

Waren de andere stiekem ook een beetje bang dat we gingen verliezen? Zo zie je maar, elke wedstijd is weer anders!

Dit was het verslag van Niels Latour


Achilles Beren - KVS F4 (Coachverslag!)
Zaterdag mochten de Beren tegen KVS korfballen.  Wat begonnen ze goed! Netjes en snel gooien en vangen, langs lange tegenstanders stappen en super goed vrijlopen. We stonden dan ook allemaal te juichen toen er gescoord werd! Helaas werden de Beren een beetje moe en ging het gooien en vangen wat minder goed. Hierdoor verloren ze vaak de bal doordat ze die precies in de handen van de tegenstander gooiden.

Er werd verloren met 3-6, maar alle Beren hebben super goed hun best gedaan en hard gewerkt!! Knap van jullie! De strafworpen werden met 3-3 gelijk gespeeld!

Volgende week weer nieuwe kansen om te winnen, hard trainen deze week kanjers.

Datum 15-01-2019 08:27
Tags