Achilles kan niet stunten tegen scherpschietend Oranje Wit

Het Achilles keurkorps mocht afgelopen zaterdag hopen op een goed resultaat tegen titelkandidaat Oranje Wit uit Dordrecht. Zonder Arien, die een weekje straf had, begon Achilles brutaal. Lees verder voor de rest van het wedstrijdverslag, geschreven door meereizende supporter Peter Frauenfelder. [Foto: fotograaf Joost van CKV Oranje Wit]

De snelle 0-2 in ons voordeel was een waarschuwing aan het adres van Oranje Wit om Achilles toch vooral serieus te nemen. Het eerste kwart kon Achilles prima mee, tot een stand van 6-6. Voor Oranje Wit het signaal een tandje bij te zetten. Met name de Oranje Wit heren Bo Oppe, Yannick Schild en Jop Brouwer kregen het op hun heupen, gingen 1 op 1 schieten en produceerde een serie van 7 goals op rij. Twan, die in de basis mocht starten, deed van dichtbij wat terug (13-7) en verder was de toverbal van Sven (de 14-8 en 4 goals voor rust) het vermelden waard. Met wissels Tobias en Kjeld kort voor rust probeerde Ton de scoringsdrift van Oranje Wit te ontregelen. De rust kwam met 17-10 voor de thuisploeg.

Na rust voerde Achilles een andere tactiek door. Dylan naar het andere vak voor meer rebound en onze dames gingen op risico voor verdedigen en dat pakte goed uit. Oranje Wit verzandde in kortere 1-schots aanvallen en Achilles begon juist de korf beter te vinden. Ook omdat nu de juiste kansen werden genomen en we meer konden herhalen. Van 19-12 achter, stond er even later 19-15 op het scorebord en kwam het geloof in een goed resultaat helemaal terug. Een stuk of 3 kansen op de echte aansluiting vielen net niet en dan zul je net zien dat de Oranje Wit dames ineens mee gingen scoren. Bij 21-16 probeerden we nog aan te haken, maar een paar droge afstandsschoten van de weer wakkere Oranje Wit heren betekende feitelijk dat de wedstijd gedaan was. Met een “under the bridge” wist Oranje Wit de eindstand op 28-18 in hun voordeel te bezegenen.

Geeft deze uitslag de krachtsverhouding weer? Ja, ik denk het wel. Oranje Wit is een goede ploeg met scorend vermogen over meerdere schijven en ze spelen verzorgd korfbal. Achilles heeft geknokt voor elke meter, maar kwam te kort. Toch hebben we naar vermogen weerstand geboden en de koppies steeds hoog gehouden. Je aan de goede periodes vasthouden is immers belangrijk.

De overige uitslagen waren voorspelbaar, met als uitzondering de uitslag van KVS dat Sporting Delta een onverwacht pak rammel gaf (33-24). Koploper Fiks was thuis veel te sterk voor Futura (32-17) en VEO ging er thuis dik af tegen Swift (14-26). Volgende week spelen we thuis tegen Fiks en wat mij betreft tijd voor een stunt.

Rest me de doelpuntenmakers te vermelden, Sven 4x, Shera 3x, Twan 3x, Laura 2x, Benthe 2x, Julia, Dylan, Kjeld en Tobias, allen 1x.

Groet van Peter F.

Fotograaf Joost maakte namens Oranje Wit foto's van de wedstrijd, deze zijn te bekijken via: https://photos.app.goo.gl/GGTeiBhbm4eFext5A

Datum 19-01-2019 22:00
Tags