Wedstrijdverslagen: Vlaggenschip verliest in Dordrecht

Achilles 1 leed een nederlaag tegen het Dordtse Oranje Wit. Na een 0-2 voorsprong ging het nog tot 6-6 gelijk op, maar daarna kwam Achilles nooit dichterbij dan 3 verschil, de wedstrijd eindigde bij 28-18. Team 2 maakte het met name zichzelf niet makkelijk, maar kon wel 'gewoon' 2 punten bijschrijven, een 14-17 overwinning. Ook Achilles 3 won, het won eenvoudig van Tilburg, terwijl concurrent VEO twee punten morste. Achilles 6 won uit bij Triaz, Achilles 4 versloeg op zondag de reserves van ALO. Achilles A1 trof thuis Fortuna A1 in bloedvorm en kon niet voor een stunt zorgen: 19-33. De A2 versloeg in eigen huis Madjoe A2. Achilles D3, E1, E4 en de Achilles Beren verdienden allen de twee volle punten, de D2 en E3 speelden gelijk en konden dus 1 punt bijschrijven. Lees verder voor de wedstrijdverslagen en voor foto's van de wedstrijd Achilles E4 - Fortuna E6, gemaakt door Joost van Soest. [Verslag Achilles 2, 3 en A1 toegevoegd!]

Oranje Wit 1 - Achilles 1

Lees het verslag geschreven door Peter Frauenfelder via de volgende link: Achilles kan niet stunten tegen scherpschietend Oranje Wit.


Albatros 3 - Achilles 2

Zaterdag 19 januari, het eerste weekend dat onze selectie een probleem had of beter gezegd en flinke uitdaging voor de kiezen had. Zowel de A1, team 3, team 2 en team 1 speelden tegelijkertijd op verschillende plekken in de randstad. Gelukkig beschikt onze vereniging over genoeg bereidwillige personen, zodat deze uitdaging moeiteloos kon worden opgelost. Zo speelde team 2 met 2 invallers in de basis uit team 3, waarvoor hele grote dank! Ook de bank moest natuurlijk bezet worden en ook dit is helemaal gelukt. Lees ook dus goed, deze mensen missen hun eigen wedstrijd of racen daarna richting Zwijndrecht om er voor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. (Dat kan overigens niet over de wedstrijd gezegd worden, hier gaan we zo op verder). Oftewel Jisse, Raquel, Jamie, Fabian, Joël en Laura nogmaals enorm bedankt dat jullie voor ons klaar stonden zaterdag! De 1 met een wat groter aandeel dan de ander maar stuk voor stuk zijn wij heel erg blij met jullie! Hetzelfde geldt voor Bas en Jeanette die na de wedstrijd van team 3 naar Zwijndrecht zijn geracet om zo 2 wisselspelers hier af te leveren en zich daarna hebben gemanifesteerd tussen het meegereisde publiek. Ook jullie (ouders van Ilan en Jamie) super bedankt voor de steun. Ook Rob Koene als interim-coach enorm bedankt weer. En dan toch als laatst wil ik nog even de Tom-Tom van Cliff hartelijk bedanken. Deze kreeg het voor elkaar Cliff naar de verkeerde hal te sturen van Albatros wat er toch nog voor zorgden dat wij iets te lachen hadden met z’n allen.

Dan nu toch maar iets over de wedstrijd wat ik eigenlijk maar probeerde uit te stellen. Dit was er namelijk niet bepaald eentje voor in de boeken, of zoals andere het ook zeiden; ik ben blij dat dit niet gefilmd is. Een wedstrijd waar we van tevoren al van wisten dat het er zomaar eens eentje zou kunnen zijn met een somber einde. Al helemaal als je aankomt in een troosteloos halletje wat dus de “reserve hal” van Albatros is waar het misschien nog wel gladder was dan in Thialf op een goede dag. Aan ons dus de taak, met een iets wat gewijzigde opstelling, te laten zien wie aan het eind van het seizoen de onbetwiste zaalkampioen met 0 verliespunten gaat zijn. Het eerste aanvalsvak met Alana, Jisse, Ilan en Jamie startte zeer voortvarend en het stond redelijk snel al 0-2. Het andere vak met Desiree, Anne, Cliff en Wesley dacht hé dat kunnen wij ook en zo stond het na enige tijd 0-4 zonder ook maar echt goed te spelen. Niks aan de hand zou je zeggen, tot dat je de ruststand hoort; 5-6..! Op voorhand denk je nu dat je het verslag van een pupillen D-wedstrijd zit te lezen maar niets is minder waar. Het lag volkomen aan onszelf en we speelden meer een wedstrijd tegen onszelf dan tegen Albatros. Zij waren ook wel echt een stuk minder dan dat wij zijn, maar we maakten het onszelf heel lastig. Toegevende dat een ongelooflijk slecht fluitende scheidsrechter die er aan het begin al niet veel zin in leek te hebben ook niet mee helpt. Voor ons als team een groot leerpunt. Uiteindelijk gingen de ballen in de 2e helft wel vallen en wisten wij aan de goede kant van de score te blijven wat resulteerde in een 14-17 overwinning. Komend weekend weer een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter. Mooi moment om een goede teamprestatie neer te zetten en deze ondanks de punten toch wel wat zure wedstrijd weg te spoelen.

Groet, Wesley


Achilles 3 - Tilburg 2

De tegenstander van deze week is Tilburg 2. Tilburg 2 draait net als het derde bovenin mee. Tilburg zelf heeft helaas 1 punt in mindering gehad aan het begin van de zaal, hierdoor staan ze twee punten achter op ons. Het zou dus een van de betere ploegen moeten zijn in onze poule. Door afwezigen bij 1 & 2 moesten wij al een deel van ons team afstaan. Fabian, Jaimy en Jisse moesten al gelijk met 2 mee. Het derde moest het dus zonder deze toppers doen. Joel, Laura en Kjeld mochten na onze wedstrijd gelijk door om de selectie te helpen. Gelukkig voor het derde waren Mark, Renske en Cino bereid om wissel te staan bij ons.

Voor de verandering mochten we ook nog eens in de topsporthal spelen, een hal die meer eer aan doet aan het elan van het derde. Want wat waren wij weer fantastische bezig. De eerste aanval bestond uit Joel, Sander (ja, deze jongen mocht weer in de basis starten), Laura en Jeanette. We kregen al snel een strafworp mee, die Joel er uiteraard gelijk in gooide wat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Niet snel hierna volgde een antwoord van Tilburg 1-1. Het was nu aan het andere vak (Kjeld, Amel, Inge en Tiana) om ons weer op voorsprong te brengen. Door twee stippen die Kjeld vakkundig de korf in legde stonden we op 3-1. Hierna had Tilburg helemaal niks meer in te brengen. Tilburg speelde overigens erg goed maar wij waren beter. We schoten zuiver, lieten verdedigend geen ruimte over zodat Tilburg het erg moeilijk had om tot scoren te komen. De eerste helft eindigde dan ook in 13-3.

De tweede helft leek het even alsof wij deze lijn niet verder konden doorzetten, Tilburg scoorde namelijk vrij snel 2x achter elkaar na zelfs nog een stip te hebben gemist. Het werd 13-5 en na een paar aanvallen 14-6. Maar het derde zette door en ging weer verder zoals in de eerste helft. Het feestje werd helemaal compleet toen Renske nog even mee mocht doen in de tweede helft. Tilburg wist toen helemaal niet meer waar ze het moesten zoeken. Met Mark onder de korf, Renske in de insnij en Joel en Jeanette voorin vlogen de doelpuntjes erin. De wedstrijd eindigde in een 25-12 overwinning. Ohja en Cino had ook nog even ingevallen, maakte gelijk een doelpuntje!

Zaterdag moeten wij tegen VEO in voorburg. Onze directe concurrent die zo waar punten heeft laten liggen. Hierdoor staan wij al 2 punten los van iedereen. Zaterdag krijgen wij de kans om de voorsprong uit te breiden naar 4 punten. We spelen om 21:00 in Voorburg, dat sluit mooi aan na de wedstrijd van 1 & 2. Kunnen jullie allemaal naar de belangrijkste wedstrijd van het derde komen kijken!

Doelpunten: Kjeld 10x! Hijs LOCO! Joel 6x, Jeanette 6x, Inge 1x, Sander 1x, Cino 1x

Jeanette

 

Triaz 3 - Achilles 6 13-19

Zaterdag reisde Team 6 af naar Amsterdam om aan te treden tegen de derde ploeg van Triaz. Het was even puzzelen hoe we daar zouden geraken maar drie auto's waarvan één met alle dames bleek voldoende. Als dat maar goed gaat. Het is namelijk sowieso al lastig parkeren rond De Pijp. Tjitse regelde echter een invalidenplekje voor de deur. Audrey zat in de damesauto dus het was shotgun voor Erwin bij Tjitse met Selah en Jelte achterin. Het was een interessante rit die dit verslag smeuïger had kunnen maken dan het is, ware het niet dat Tjitse om discretie heeft gesmeekt bij ondergetekende. Maar dat Tjitse volgens Jelte in huize Bouwkamp 'de scheetjeskoning’ is willen we u niet onthouden.

De wedstrijd dan. We wisten niet helemaal wat we konden verwachten. Triaz liet wisselende resultaten zien. Iedereen lijkt in deze poule van elkaar te kunnen winnen behalve van Fiks. En van ons btw! Maar wij winnen dan ook weer niet van Fiks… Wellicht herhaalt de geschiedenis zich wel dus er is nog hoop (seizoen 2016-2017 Harald). Aldus. Makkelijk ging het niet in De Pijp. Team 6 begon voortvarend. Na een paar aanvallen stond het 0-3, maar na de 1-3 begon Triaz een beetje de geest te krijgen terwijl Team 6 het scorend een beetje liet afweten. Het was stuivertje wisselen en met een lichte voorsprong (9-10) gingen we de rust in. Vervolgens ging Triaz tactisch wisselen in ons voordeel. Altijd prettig wanneer dat gebeurt, want dan hoeven we zelf niet onze wissels te gebruiken. Dan loop je altijd het risico dat Yhoeri het veld niet ruimt als dat nodig is. Marieke had een lange dame tegenover zich waar de heer van Erwin handig gebruik van maakte en dan ook een paar keer loepzuiver bleek. Daar bleek nog een exemplaar van, maar dan langer. Desalniettem bleek deze makkelijker te verdedigen. En terwijl Tjitse in het andere zich verbaasde waarom Erwin er een aantal om de oren had gehad toen hij dezelfde heer kreeg voorgeschoteld liepen we langzamerhand weer een beetje uit. Het verschil bleek onoverbrugbaar en zo was eind goed al goed en gingen de punten weer mee naar Den Haag. Yhoeri dook na afloop nog even de keuken in van Sportcafé De Pijp. “Even de frituur aanzetten”. De barvrouw die uit het magazijn kwam was te verbaasd om hem adequaat van repliek te dienen. Volgende week staat VEO thuis op het programma. Die verloren nipt van Fiks en maakten eerder Crescendo af met 16-3. Drie doorlaten, da's best straf verdedigd tenzij Crescendo met de B3 aantrad. Joy, uhm, ik bedoel Mieke, bedankt voor het reserve staan!

Groeten,

Erwim


Jeugdverslagen

Achilles A1 - Fortuna/Delta Logistiek A1

Afgelopen zaterdag moesten we tegen Fortuna. Van tevoren wisten we dat dit een lastige wedstrijd zou gaan worden, maar we gingen positief de wedstrijd in. Danique kon helaas nog niet spelen, dus Pauline uit de A2 speelde met ons mee.

We begonnen goed en scoorde aan het begin nog mee, maar al snel scoorde Fortuna meer en sneller dan dat wij deden. Hierdoor was er een verschil van 8 punten in de rust.

In de tweede helft bleven we ons best doen. De ballen gingen er echter bij Fortuna gemakkelijk in en bij ons wat lastiger. Ook merkte we dan Fortuna een stuk fysieker was dan dat wij waren. We bleven met z’n allen doorgaan tot het einde en kunnen ondanks de eindstand, 19-33, kunnen we terugkijken met opgeheven hoofden.

We hebben ons best gedaan, maar Fortuna was gewoon beter. Deze wedstrijd laten we achter ons en we gaan ons gewoon weer focussen op de wedstrijd van volgende week tegen GroenGeel en ik ben er zeker van dat wij dan gewoon de punten weer mee naar huis nemen!

-Jamie


ONDO E5 - Achilles E1 (Dubbel coachverslag!)
De afgelopen twee weekeinden moest de E1 tegen de concurrenten. De eerste concurrent Tempo werd verslagen met 15-9. In de eerste 10 minuten legden we de basis voor de overwinning met goed aanvallend spel. Veel rondspelen en spelers die het beste vrij staan werden aangespeeld. Na 10 minuten stond het 5-1. Daarna zakte het een beetje weg. Er slopen wat foutjes in de verdediging. We vergaten voor te verdedigen en ook de doorlopen gaven we een makkelijk weg. Daardoor kwam Tempo beter in het spel en kwamen ze terug tot op 1 punt. De laatste 10 minuten lieten we weer het beste van het spel zien. Fraaie combinaties, mooie geplaatste dieptepasses met geweldige afrondingen. Top spel met een overwinning als beloning. Één actie die nog wel even genoemd moet worden en dat is de one hander van Jens. Een fraaie doorloopbal die hij prachtig afrondde met één hand. Helaas, werd deze als verdedigd beoordeeld maar toch wel heel mooi. 

Dan de tweede concurrent ONDO. Daar hadden we op het veld al twee keer tegen gespeeld. De eerste keer verloren we, de twee keer wonnen we. Het zal dus spannend worden en dat werd het ook al was het niet helemaal nodig. Wat de voorgaande wedstrijden zo goed ging, ging deze wedstrijd wat minder. En wat minder ging, ging nu veel beter. Wat minder ging was het plaatsen en vangen van de ballen. De ONDO spelers zaten er goed dicht op met verdedigen waardoor we minder balvast werden en plaatsfouten gingen maken. We vergaten aan te bieden en bleven achter de tegenstander hangen waardoor we minder aanspeelbaar werden. Rustig blijven en zorgen dat je met kleine stappen de bal naar de aanval opbrengt in plaats van die noodballen die buiten het veld terecht komen of niet te vangen zijn. Moeten we wel allemaal blijven bewegen en blijven aanbieden.

Verdedigend deden we het een stuk beter dan tegen Tempo. We hielden de voordeur dicht en verdedigden goed voor. ONDO werd daardoor gedwongen om alleen ballen van afstand te schieten en die kansen gingen veelal mis en wij onderschepten daardoor veel ballen in de afvang. Helaas konden wij het overwicht dat we uiteindelijk wel hadden niet goed in doelpunten omzetten. De kleine kansjes werden gemist. Gelukkig hadden we Erik, onze redder, die een week eerder ook aanvallend leuke kansen afmaakten. Hij had deze wedstrijd het beste schot en uiteindelijk gingen we hem ook beter aanspelen dan alleen voor onze eigen kansen te gaan. Zo stond Dirk onder de korf vrij maar zag hij Erik in een betere positie staan achter de korf. De bal die Erik van Dirk kreeg werd dan ook fraai afgemaakt door Erik. Maar ook een pluim voor Dirk die het overzicht bewaarde. De uiteindelijke zege is aan alle spelers van de E1 te danken. Britt, Lisette en Milan stonden deze wedstrijd echt goed te verdedigen. Je scoort dan niet of maar één bal maar je inzet is even belangrijk. Supergoed gedaan allemaal!


Fortuna/Delta Logistiek F3 - Achilles Beren (Coachverslag!)
Hoera!! Gewonnen met 5-6 van Fortuna.  Er werd super hard gewerkt door alle Beren! Alles wat we van tevoren afgesproken hadden werd goed geprobeerd.
We hebben veel kinderen netjes langs hun tegenstander zien stappen tijdens het gooien. Er werd goed gevangen en ook beter gekeken of onze teamgenoten wel vrij stonden. Hierdoor konden we snel naar de korf waar we mooie doelpunten maakten!
Goed en hard gewerkt Beren, gefeliciteerd met de overwinning!

Datum 21-01-2019 09:36
Tags