Reeuwijk en Madjoe maatje te klein

Een paar tussensprints waren voor Achilles 1 voldoende om zich Reeuwijk van het lijf te houden. De klinkende 21-14 overwinning had dan ook nog ruimer uit kunnen vallen. Ook Achilles 2 kende weinig problemen met zijn tegenstander, Madjoe werd met 21-9 teruggestuurd naar Rijnsburg. Achilles en TOP troffen elkaar dit weekend drie keer en verdeelden de punten eerlijk: de A1 won met 15-12, de B2 speelde 7-7 gelijk en de B1 verloor met 14-8. De E1 boekte een ruime zege op Weidevogels, terwijl de A4 Velocitas een 2-8 nederlaag bezorgde. Andere overwinningen waren er voor het 3e, 6e en 7e, de C1, C3 en D1. Lees verder voor de verslagen en foto's van Achilles 1. NIEUWE VERSLAGEN TOEGEVOEGD!

Kijk in het fotoalbum voor foto's van de wedstrijd van Achilles 1.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar olga.vreijn@hkvachilles.nl (senioren) of wim.ddulk@hkvachilles.nl (jeugd) en website@hkvachilles.nl (beide!)!

 

Achilles - Reeuwijk (21-14)

De tweede competitie wedstrijd stond weer voor de deur. De week ervoor was Korbis de tegenstander. Het was een wat lastige pot waar meer ingezeten had. Het samenspel was soms nog wat wennen en de goede kansen moesten worden uitgespeeld (zie verslag Raquel).

Maar dat neem je allemaal weer mee naar de wedstrijd erna. Na een week trainen waren we er weer klaar voor.
Het beloofde een regenachtige dag te worden. Na, het goede voorbeeld van 2 (complimenten!!), begon op zaterdagmiddag om 15.30 de wedstrijd tegen Reeuwijk.

Eerste aanval: Niels, Michael, Desiree en Laura
Eerste verdediging: Tjitse, Dylan, Raquel en Anne-Roos

Een wat onbekende tegenstander waarvan we niet goed wisten wat te verwachten. Gewoon ons eigen spel spelen; de 3-1 neerzetten, de goede kansen uitspelen en een goede passing verzorgen. Het lijkt zo simpel.

We kwamen, in het eerste deel van de wedstrijd, al op een aardige voorsprong. Maar Reeuwijk begon mee te scoren. Door wat onnodige fouten en stippen gingen we de rust in met een stand van 11-8.

In de rust het praatje dat we geconcentreerd moesten blijven in de verdediging en geen onnodige fouten moesten maken. Ervoor blijven was van groot belang. In de aanval moesten we meer zonder bal gaan doen en het spel compacter maken.
En het belangrijkste; de kansen af gaan maken!

In het begin van de tweede helft scoorde Reeuwijk meteen 2 doelpunten. Maar dat liet Achilles niet gebeuren en pakte de voorsprong weer terug. Dichterbij zijn ze niet gekomen. En uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten met een stand van 21-14.

Ik denk dat, vergeleken met vorige week, de passing een stuk beter was. Weinig plaatsfouten en strakke passing zorgde voor goede kansen.
De aanvallen konden bestaan uit meerdere schoten dankzij de goede (vliegende) rebound in beide vakken.

Er was positiviteit in de vakken en de communicatie was goed. Er werd gewerkt voor elkaar en zo werden veel ballen in de verdediging er tussen uit gepikt.

Marcel en Kjeld kwamen er later nog in en pikte nog een paar mooie goaltjes mee. Het is fijn is dat we zo'n brede selectie hebben. Daardoor kunnen mensen goed invallen en belangrijke functies vervullen.

Al met al zeker geen slechte wedstrijd maar verbeterpunten zijn altijd aanwezig.

Op naar volgende week!

Groet,
Anne-Roos

Achilles 2- Madjoe 2 (21-9)

Na vorige een punt te hebben gepakt uit bij Pernix, stond zaterdag een wedstrijd tegen Madjoe uit Rijnsburg op het programma. Een vrij jonge onbekende ploeg voor ons dus we wisten niet wat voor tegenstanders ons te wachten stond. Dat betekende dus concentratie en willen werken voor elkaar!

We gingen voortvarend van start en maakte gelijk 2 doelpunten, 2-0 dus. Naarmate de 1e helft voorderden werd al snel duidelijk dat het een vrij makkelijke middag zou worden, omdat Madjoe bijna geen kansen creëerde en het veldspel zeer matig was. We gingen zelf lekker door en zette goede aanvallen neer alleen werden deze niet beloont met doelpunten. Niettemin was de ruststand 8-3.

Tijdens de rust in de kleedkamer werd dan ook gezegd dat we de kansen moesten afmaken en onszelf moesten belonen voor de mooie aanvallen die we neerzetten.

In de 2e helft werden de kansen dan ook daadwerkelijk meer afgemaakt. Er zaten mooie aanvallen bij met uiteindelijk een doelpunt. Madjoe had niks in te brengen en in de eindstand was dit dan ook duidelijk te merken, 21-9.

Een mooie wedstrijd dus met het belangrijkste 2 punten in de tas! Nu op naar volgende week waar ons een uitwedstrijd tegen Meervogels staat te wachten.

Tot dan!

Jeroen Alsem

GKV 3 – Achilles 6 9-11

Na een frisse start vorige week tegen Futura 3 in een heerlijk zonnetje (12-7), wachten nu GKV 3 op ons. Helaas liet het zonnetje ons ditmaal in de steek, en was het door de vele regenval nog even de vraag of de wedstrijd door zou gaan. Een belletje naar GKV liet ons weten dat het veld, ja hier wordt toch echt nog steeds op gras gespeeld, er redelijk bij lag en de wedstrijden gewoon doorgingen. Deze week een aantal mensen die we moesten missen in de basis, maar dit werd prima opgevangen door alle invallers (dank hiervoor!!). In overleg kijken waar het veld het beste kon worden neergelegd en daarna tussen de regendruppels door warmlopen en inschieten. Met een goed gehumeurde scheids vingen we de wedstrijd aan en bleek al snel dat we de bovenliggende partij waren. De eerste verdediging hield het lang dicht, waardoor de aanval kon zoeken naar de kansen en elkaar. Nadat we voor het eerst de korf hadden gevonden, ging het redelijk snel en scoorden we over alle schijven. In de tweede helft stokte de score van onze kant en kwam GKV dichterbij, maar gelukkig wisten ze de marge van twee punten niet te dichten en scoorden wij op de juiste momenten mee. Helaas een slik momentje aan onze kant toen Marieke een verkeerde beweging maakte en kniekrak had. Onze enige wissel Teddy was er al ingekomen, maar gelukkig was GKV zo sportief om Linda weer terug te laten in het veld, zodat de wedstrijd uitgespeeld kon worden met vier tegen vier. Ondanks het weer een leuke en sportieve wedstrijd en de punten mee zijn gegaan naar het Achilles veld.

Tot volgende week!!

Linda

Tempo 8 – Achilles 7 15-16

Hoewel het seizoen vorig weekend al begon is dit wel ons eerste wedstrijdverslag. Sommige dingen zijn namelijk veranderd dit seizoen en zo is het even wennen dat Erwin, onze vaste stukjesschrijver, tegenwoordig furore maakt in Achilles 6. Misschien denkt u nu dat is geen stapje hogerop voor hem maar niets is minder waar. Inmiddels zijn wij namelijk team 7 dus in dit geval is het voor hem toch een stapje hogerop. Als dat oude lichaam dat maar aan kan...Ook nieuw dit jaar is het feit dat we moeten wennen aan Henk zijn afwezigheid door werken en dat er na de wedstrijd inmiddels Campus in plaats van Gulpener gedronken wordt. Gelukkig zijn er ook een paar dingen hetzelfde gebleven, zo spelen we nog steeds op zaterdag en is ook het team redelijk hetzelfde gebleven, al moesten we daar nog even flink ons best voor doen. Reden hiervan is de samensmelting met Ready, en dus was het wel even wennen op de training met al die nieuwe gezichten. Tegenwoordig ga ik zelfs door het leven als Pascal, het is dus wel duidelijk dat we elkaar nog beetje moeten leren kennen. Nieuw dit jaar in ons team zijn Alex en Olizeven en ook Mirjam is weer nieuw(in het)veld. Wel moeten we al snel weer afscheid nemen van wat teamgenoten, gelukkig dan wel tijdelijk. Tom zoekt het hogerop voor een jaar in de bergen bij Zurich. Hamster Billy van Sem en Evy moet hopen op de goede zorg van Louise omdat zij een maand Indonesië gaan verkennen. Na het gelijkspel van 8-8 vorige week was het vandaag tijd voor onze eerste uitwedstrijd in Alphen aan den Rijn. Ditmaal was bij rust al een hogere stand behaalt dan de week ervoor, namelijk 9-9.

In de eerste helft keken we nog wel tegen een achterstand van vier punten aan maar gelukkig lieten we ons niet gek maken. In de tweede helft hadden we het wel iets lastiger omdat bij ons het Tempo een beetje inzakte, en liet dat nou net de clubnaam van onze tegenstander zijn van vandaag. Gelukkig hielden we stand en konden we zelfs nog de overwinning uit het vuur slepen met 15-16. Hopelijk maakte dit de rotdag van Alex nog een beetje goed, die had namelijk een zware dag met een kapotte telefoon, een verloren ketting, een tegenstander die op haar tenen bleef staan en een invalwedstrijd in de regen voor onze eigen wedstrijd. Kortom, veel veranderingen maar met zonnige vooruitzichten voor onze club!

Jasper

Achilles 10 tegen Ons Eibernest 8 9-10

Vandaag mijn eerste echte competitiewedstrijd in het tiende gespeeld. Nooit gedacht dat ik daar ooit aan zou beginnen. Maar ik moet zeggen het is me goed bevallen. En als nieuweling mag je dan ook nog meteen een verslag schrijven. Ik kan inhoudelijk nog niet zo veel vertellen, ik begrijp het spelletje nog niet helemaal zal ik maar zeggen. Ik kan natuurlijk wel opschrijven wat ik heb gezien en wat ik heb geleerd vandaag.

Om te beginnen hebben we 9 keer gescoord. Ja, en daarbij was de eerste van mij, dus die heb ik in ieder geval binnen. Verder heeft Belinda drie keer gescoord. (zonder te trainen nog wel). Arie heeft er een in geschoten samen met Sander en Fred. En ook Colin, nooit te beroerd om te spelen, heeft er nog 2 in geworpen. Knap gedaan dus van het tiende.

Helaas was dat niet genoeg om de wedstrijd te winnen want ons Eibernest had er eentje meer gemaakt. Maar een leuke wedstrijd met her en der wat gemiste kansen.

Wat heb ik als nieuwkomer geleerd:

  • Dat Belinda niet luistert naar haar moeder.
  • Dat de scheidsrechter het niet fijn vind als er van het ene vak naar het andere vak geschreeuwd wordt.
  • Dat als er geroepen wordt: “ Ik zie je “ je je meisje kan laten lopen omdat diegene die achter je staat de verdediging over neemt, maar je dan als een gek moet rennen om het andere meisje te dekken.
  • Dat wanneer je achter roept het gaat om het meisje wat voor je staat.
  • Dat wanneer je tegenstander een doorloopje wil maken je geen bochtje moet maken om haar te verdedigen, maar er dicht op moet blijven zitten.
  • Dat je niet moet vergeten je hand op te steken en er heeeeel dicht op moet staan.
  • Dat twee keer 35 minuten best lang is.
  • Dat je spieren echt overal zitten.
  • Dat het best lastig is om een selfie te maken met een selfiestick.

Hopelijk gaat het volgende week weer zo goed met het tiende en kunnen we dan onze eerste gewonnen wedstrijd noteren. We spelen om half vier en het zou fijn zijn als er dan ook wat inloop muziek zou zijn want dat heb ik echt een beetje gemist.

Groetjes Lizette.

Wat was...

A1 Na een regenachtige ochtend waren we onwijs blij dat het in de middag beter werd. Wij mochten het om 5 uur gaan opnemen tegen Top A2. Arjen had zich goed voorbereid en maakte ons van ten voren op geheel eigen wijze dan ook duidelijk waar hun goeie en slechte punten lagen. We waren er klaar voor!
De wedstrijd begon snel met doelpunten van beide kanten, waarbij het geleidelijk opging, Maar vlak daarna lieten we meteen zien dat de punten in Den Haag zouden blijven. We kwamen op een voorsprong van 8-4. Helaas kwamen we toen op een fase waar onze mooie gecreëerde kansen niet afgemaakt werden en tegelijkertijd 2 strafworpen tegen kregen. Het werd 8-6. We gingen de rust in met 9-6.
We waren er nog niet en dat bleek na de rust. Het gat werd een aantal keer weer naar 2 gebracht, maar we bleven vechten. Er werden veel mooie acties gemaakt, maar helaas niet allemaal benut. Doordat we met z’n allen bleven inzetten hebben we uiteindelijk de wedstrijd gewonnen. Het werd 15-12.
Ik ben onwijs trots op het hele team. We hebben vandaag hele mooie dingen laten zien, waardoor ik nu al benieuwd ben naar de rest van de wedstrijden dit seizoen. Er werd deze wedstrijd ook duidelijk dat er zeker nog wat verbeter puntjes zijn en daar gaan we deze week weer hard aanwerken zodat we volgende week tegen Veo een mooie wedstrijd kunnen neerzetten. Ik wil vooral nog alle reserves bedanken, maar ook het publiek. Wat waren er nog veel mensen op het veld. Heerlijk! Dan realiseer ik me weer extra hoe heerlijk de zaterdagen op Achilles zijn! Volgende week spelen we uit bij Veo om 12.30, Tot dan! Mariska

A4 We begonnen deze wedstrijd al vrij snel met een voorsprong door een doelpunt van Kayleigh. Niet al te lang daarna scoorde Ruben de 2-0 en wisselden we van helft. Ik (Camille) scoorde toen de 3-0 en daarmee het laatste doelpunt van de eerste helft. Toen de tweede helft begon scoorde ik de 4-0 en wisselden we weer van helft. Iets later in de wedstrijd scoorde Kayleigh weer en werd het 5-0. Toen maakte ik een fout en werd het 5-1 dus wisselden we van vakken. Weer iets verder in de wedstrijd er weer een fout gemaakt en werd het 5-2. Gelukkig maakte Kayleigh toen 6-2 en werd er weer van vakken gewisseld. Richting het eind van de wedstrijd kregen we een strafworp mee die nam ik en scoorde daarmee de 7-2. Rond de laatste vijf minuten scoorde ik weer, met een doorloop en zo werd het 8-2; dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd. Zo werd de wedstrijd 8-2 met een doelpunt van Ruben, drie doelpunten van Kayleigh en vier doelpunten van mij (Camille).
Dan wil ik Kayleigh bedanken voor het invallen en Gylian voor het reserve staan. Hopelijk volgende week weer een winst. Groetjes Camille.

Zaterdag stond de 2e competitiewedstrijd op het programma voor Achilles B1, uit tegen TOP B1. Na de overwinning van vorige week werd er met vertrouwen afgereisd naar Sassenheim voor deze vooraf als lastig bestempelde wedstrijd.
Het begin van de wedstrijd was voor TOP. Niet dat zij zoveel beter waren, maar er zat meer overtuiging in hun spel en de B1 was vooral aan het zoeken. Kansen waren er wel, maar er was ook veel balverlies en het leek alsof er iets teveel ontzag was voor onze tegenstander. Bij 3-0 achter ging het gelukkig beter, werden de aanvallen beter verzorgd en kwamen we puntje voor puntje terug tot uiteindelijk 3-3. Ook verdedigend kregen we het beter onder controle, nadat we in de beginfase steeds net een stap te laat waren en dus teveel kansen weggaven. TOP bleef echter wel het initiatief houden en ging de rust in het een voorsprong van 1 punt. De stijgende lijn van de eerste helft doortrekken dus en dan stond ons nog een spannende 2e helft te wachten.
Helaas begonnen we weer slap en zonder overtuiging, waardoor TOP verder afstand nam en wij weer in de achtervolging moesten. Dat we toch weer aansluiting vonden, is dan weer wel een compliment waard. We bleven lang in de wedstrijd en er was lange tijd hoop op een mooi resultaat. Bij een stand van 9-8 waren er kansen over en weer, maar helaas lukte het ons niet om nog een keer gelijk te komen. De verdedigende druk van TOP nam toe (of werden wij moe?) en ondanks het inbrengen van Rick (die in de wedstrijd van de B2 op schot was) viel het doelpunt niet aan onze, maar aan de andere kant. In de resterende minuten maakte TOP definitief een einde aan onze illusies, eindstand 12-8.
Ondanks de nederlaag kunnen we terugkijken op een behoorlijke wedstrijd. We hebben bij vlagen goede aanvallen gespeeld en het verdedigend zeker niet slecht gedaan. Ook over de inzet en de getoonde veerkracht kunnen we alleen maar tevreden zijn. Waar verliezen we zo’n wedstrijd dan wel op? Allereerst het “naar het schot toe werken”, de aanvalsopzet dus. We hebben best wel wat plaatsfouten gemaakt, al dan niet door de verdedigende druk van TOP. Hier zullen we beter en geduldiger mee om moeten gaan. Hierdoor kwam TOP uiteindelijk tot meer aanvallen, meer schoten en nam de druk op onze verdediging toe; dat TOP de 10-8 scoort (in plaats van wij de 9-9), hing dan ook een beetje in de lucht. Daarnaast zijn we af en toe nog te lief (feller de duels in gaan, de tegenstander opzoeken) en naïef (3x in de “tik-bal” van TOP trappen en dit zelf aanvallend niet doen / herkennen). Prima menselijke eigenschappen overigens, maar niet handig voor in de B-hoofdklasse.
Hier gaan we hard aan werken en dat gaat goed komen. Over jullie spel hebben we gisteren weer heel wat positieve geluiden gehoord, dus dat moet vertrouwen geven.
Rick, Steijn, Marlou en Laura; bedankt voor het invallen en reserve zitten.
Martin

De B2 nam het afgelopen weekend net als de B1 en A1 op tegen TOP. Zonder Danique, die herstellende is van haar enkelblessure van vorige week, maar met Kayleigh op de bank naast Mike en Carlos, die beiden afgelopen week ook nog hinder ondervonden van enkelblessures, was de B2 klaar voor een pittige wedstrijd. Dat het niet zo makkelijk zou worden als vorige week, dat hadden we al wel verwacht. Hetzelfde gold overigens voor TOP. Net als vorige week kwamen we vrij snel op een 1-0 achterstand, maar ook dit keer werd de stand snel gelijk getrokken. Het was duidelijk dat we aanvallend nog niet goed op elkaar ingespeeld waren. Misverstanden leiden tot veel foutieve passes en weinig uitgespeelde kansen. Verdedigend ging het best aardig, maar na een tijdje moesten we TOP toch twee doelpunten toestaan. Aanvallend bleef het zoeken, maar enkele individuele acties leverden strafworpen op, die vakkundig werden afgerond. Zo werd de stand opnieuw gelijkgetrokken. Ook de daarop volgende voorsprong van TOP werd weer teniet gedaan, dit keer met een goed uitgespeelde aanval op slag van rust. Zo werd de kleedkamer opgezocht bij een 4-4 stand.
Na wat puntjes op de i te hebben gezet, kenden we een goede start van de tweede helft. De aanval zette ons, wederom vanaf 2,5 meter, voor het eerst op voorsprong. De verdediging zette zoveel druk, dat TOP eigenlijk bijna letterlijk kansloos was. Door het collectief druk zetten was Steijn in staat om veel ballen te onderscheppen. Aanvallend hadden we het echter lastig met de zakkende heer van Brandon, die ervoor zorgde dat we na ieder schot de bal kwijt waren. Te lang bleven we hangen in toch zonder te kijken dat schot pakken. Pas toen we voorin gingen dubbelen en Brandon actiever betrokken in het spel, konden we wat langere aanvallen opzetten. Ondanks enkele prachtige kansen wilde die 4-6 maar niet vallen. Het eerste foutje in de verdediging werd vervolgens keihard afgestraft door TOP, dat gelijk doorstoomde naar een 7-5 voorsprong. Opnieuw waren er aanvallend wel kansen, maar wilde die bal er aanvankelijk maar niet in. Met nog zo’n 3 minuten op de klok viel de aansluitingstreffer dan toch. Verdedigend namen we alle risico om die bal te onderscheppen om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Op het moment van onderscheppen stak de scheidsrechter één vinger in de lucht, nog één minuut te gaan. Rick probeerde het van afstand, maar werd geblokt. Anna ving de bal echter op en speelde Rick opnieuw aan. Zijn heer was nog in euforie van het geblokte schot en dus kreeg Rick genoeg ruimte om opnieuw aan te leggen. De euforie bij zijn heer verdween als sneeuw voor de zon, want met nog 15 seconden te spelen, stond het 7-7. TOP probeerde het vervolgens nog wel, maar het verlossende eindsignaal kwam snel.
Een verdiend punt in een meer spannende dan echt goede wedstrijd. Verdedigend was het wel uitstekend, aanvallend gaan we mee aan de slag.
Kayleigh, bedankt voor het reservestaan! Gylian, bedankt dat je na onze wedstrijd nog met de A4 mee bent gegaan!

De D1 is een nieuw team. De spelers komen uit de D1, D2 en van Futura. Dat is dus even wennen aan elkaar. Gelukkig is er in drie weken tijd al heel veel gebeurd. Iedereen is enthousiast en fanatiek. De eerste leerpunten worden al prima in de wedstrijden toegepast. Driehoek verdedigen , voorverdedigen, rondspelen, indraaien voor het schot, alsof iedereen dat al lang kon. De eerste wedstrijd tegen Avanti ging helaas verloren, maar we hadden afgelopen zaterdag een nieuwe kans tegen Fortuna. We begonnen goed en het eerste aanvalsvak scoorde snel twee goals. Het tempo lag daar hoog en er werd goed gekeken naar de goede kansen. Ook verdedigend hadden we het prima op orde. Aan het eind van de eerste helft werd de concentratie minder en kon Fortuna terugkomen tot 3-3. Na de rust werd de wedstrijd spannender en spannender. Fortuna speelde veel diepe ballen en daar lieten wij ons een aantal keer door verrassen. In de aanval was het bij vlagen uitstekend wat we lieten zien. Zo werd er aan beide kanten flink gescoord. Na een stressvolle slotfase kwam Achilles D1 als verdiende winnaar uit de strijd. 9-8 was de eindstand. Twee weken achter elkaar negen doelpunten maken is geruststellend. Scorend vermogen aanwezig dus. De volgende keer moeten we proberen rustiger te blijven zodat we de wedstrijd eerder op slot kunnen gooien. We gaan deze week verder werken aan het opzetten van een goede aanval op verschillende manieren, onze balvaardigheid en conditie. Complimenten aan de prima seizoenstart van de D1. Houd ze in de gaten!

(D2) Om maar meteen met de deur in huis in te vallen: Pas op werkzaamheden. Allereerst is Den Haag altijd goed in het tegelijk afsluiten van zo’n beetje alle belangrijke in- en uitgangen. Dit resulteerde in een Fast (uhum..) and Furious (ondertussen wel ja) manier om vanuit GKV bij Avanti te eindigen. Gelukkig ben ik ook gezegend met een aantal korfballende ouders die zonder moeite het coachen kunnen overnemen, waarvoor dank! Maar terug naar de werkzaamheden: die zijn erop gericht om dingen beter te maken. Dus we gaan ervan uit dat de doorstroom straks weer geniaal is! Werkzaamheden, die bleken ook na de wedstrijd van vandaag naar boven te komen. Avanti was gewoon de betere partij, natuurlijk, ze waren groter en ze waren sterker, maar we leken ook een beetje onder de indruk. En dat is jammer. In alle toekomstige korfbalcarrières gaan jullie zulke teams nog wel een keer tegenkomen (ja, voor de scherpe mensen onder ons, ook de return wedstrijd ja ☺). En dan is het belangrijk om in ieder geval 1 ding te onthouden: probeer er altijd met elkaar het maximale uit te halen! Vorige week was een wedstrijd waar jullie veel konden corrigeren in de tweede helft: stabiele verdediging, weinig plaatsfouten, geniaal om te zien! Vandaag was lastig, punt. En daar gaan we weer verder aan werken! Werkzaamheden, die horen er nu eenmaal bij. En het mooie daarvan is, is dat er iets geniaals uit voort kan komen.

Op een vroege zaterdagmorgen, in barre weersomstandigheden, verzamelende de E1 voor de Achilles poort. Rond half 10 kwamen we, na alle naaktslakken ontweken te hebben, aan bij weidevogels. De regen was hier helaas ook aanwezig. Na een kort praatje en goed te hebben warmgelopen waren onze kids er klaar voor. De trainers hadden blijkbaar iets meer moeite met het wakker worden. Wat een wedstrijd! Elke topper zat onwijs goed in de wedstrijd. Die Jill die haar team coachte, ongeveer elke bal onderschepte en nog een paar hele mooie goaltjes mee pakte! Paivi die, zoals gewoonlijk, weer zo onwijs zuiver was en lekker fel op de bal was. Demi die in de verdediging het gooien onmogelijk maakte, er heel goed voorbleef en in de aanval heel wat balletjes heeft aangegeven. Levi die onwijs fel op de bal was, erg goed verdedigde en zijn goaltjes mee pakte! Mick die met zijn lange strakke ballen erg goede kansen creëerde en het zijn tegenstander erg moeilijk maakte. Nikki die ook ongeveer alle ballen onderschepte en een mooi goaltje mee pakte. Dit soort wedstrijden maken weer duidelijk wat onze kids kunnen. Als we onze rust bewaren en de juiste kansen uitspelen zouden er nog heel wat goaltjes meer zijn gevallen. Aan de kansen zelf lag het niet, alleen het afmaken moest gebeuren. Maar ja zo is er altijd wel wat.. De motivatie en de teamspirit waren in elk geval hoog aanwezig. Erg leuk, als we zo doorgaan wordt het een mooi seizoen!!
Anne Roos

Na de lastige wedstrijd van vorige week speelde de F1 deze week tegen een zeker even lastige tegenstander ONDO.
Op het eigen veld, maar ook in de regen en wind.
Uiteraard geen probleem voor onze bikkels van de F, maar was het wel belangrijk dat alles nog nauwkeuriger werd gedaan. Gooien, vangen, schieten met een natte bal is best lastig...
Waar vorige week we collectief eerst te slap waren en later goed, was er een kleine verbetering.
Er werd best goed en scherp gespeeld alleen was het verbeterpuntje van deze week dat steeds een paar het wel deden en een paar niet.
Daarna werden andere scherp, maar stopte andere weer.
We hebben goede tegenstanders en moeten echt van begin tot eind scherp en actief zijn om tegenstand te bieden!!
Hard trainen en we gaan weer goede stappen zetten.
We maakte deze week 5 goals en dat is 1 meer dan vorige week..... Volgende week gaan we richting de 10...
Tot woensdag toppers,
Cino en Rob

Wedstrijdverslagen

Achilles A1 - Top A2
Na een regenachtige ochtend waren we onwijs blij dat het in de middag beter werd. Wij mochten het om 5 uur gaan opnemen tegen Top A2. Arjen had zich goed voorbereid en maakte ons van ten voren op geheel eigen wijze dan ook duidelijk waar hun goeie en slechte punten lagen. We waren er klaar voor!
De wedstrijd begon snel met doelpunten van beide kanten, waarbij het geleidelijk opging, Maar vlak daarna lieten we meteen zien dat de punten in Den Haag zouden blijven. We kwamen op een voorsprong van 8-4. Helaas kwamen we toen op een fase waar onze mooie gecreëerde kansen niet afgemaakt werden en tegelijkertijd 2 strafworpen tegen kregen. Het werd 8-6. We gingen de rust in met 9-6.
We waren er nog niet en dat bleek na de rust. Het gat werd een aantal keer weer naar 2 gebracht, maar we bleven vechten. Er werden veel mooie acties gemaakt, maar helaas niet allemaal benut. Doordat we met z’n allen bleven inzetten hebben we uiteindelijk de wedstrijd gewonnen. Het werd 15-12.
Ik ben onwijs trots op het hele team. We hebben vandaag hele mooie dingen laten zien, waardoor ik nu al benieuwd ben naar de rest van de wedstrijden dit seizoen. Er werd deze wedstrijd ook duidelijk dat er zeker nog wat verbeter puntjes zijn en daar gaan we deze week weer hard aanwerken zodat we volgende week tegen Veo een mooie wedstrijd kunnen neerzetten. Ik wil vooral nog alle reserves bedanken, maar ook het publiek. Wat waren er nog veel mensen op het veld. Heerlijk! Dan realiseer ik me weer extra hoe heerlijk de zaterdagen op Achilles zijn!
Volgende week spelen we uit bij Veo om 12.30, Tot dan!
Mariska

Velocitas A4 - Achilles A4
We begonnen deze wedstrijd al vrij snel met een voorsprong door een doelpunt van Kayleigh. Niet al te lang daarna scoorde Ruben de 2-0 en wisselden we van helft. Ik (Camille) scoorde toen de 3-0 en daarmee het laatste doelpunt van de eerste helft. Toen de tweede helft begon scoorde ik de 4-0 en wisselden we weer van helft. Iets later in de wedstrijd scoorde Kayleigh weer en werd het 5-0. Toen maakte ik een fout en werd het 5-1 dus wisselden we van vakken. Weer iets verder in de wedstrijd er weer een fout gemaakt en werd het 5-2. Gelukkig maakte Kayleigh toen 6-2 en werd er weer van vakken gewisseld. Richting het eind van de wedstrijd kregen we een strafworp mee die nam ik en scoorde daarmee de 7-2. Rond de laatste vijf minuten scoorde ik weer, met een doorloop en zo werd het 8-2; dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd. Zo werd de wedstrijd 8-2 met een doelpunt van Ruben, drie doelpunten van Kayleigh en vier doelpunten van mij (Camille).
Dan wil ik Kayleigh bedanken voor het invallen en Gylian voor het reserve staan. Hopelijk volgende week weer een winst.
Groetjes Camille.

Top B2 – Achilles B2

5 september, matchday. Vandaag zouden we moeten spelen tegen TOP. Na een lange rit voor de uitwedstrijd waren we eindelijk aangekomen en de spelers doken gelijk de kleedkamer in voor de instructies van de coaches. De wedstrijd ging van start en het weer zat niet mee, donkere wolken en veel regen. Het begin ging wat moeilijk en de tegenstanders maakte als eerste de 1-0, we hadden niets te vrezen en al snel maakte Anna met een beheerste doorloop de 1-1! De bal ging over en weer tussen beide ploegen maar na een overtreding van Anna die voor een stip zorgde werd de stand 2-1 voor TOP. Dit was voor ons even een leermomentje en we gingen er weer vol bovenop. Het weer was intussen nog slechter geworden en de aanval van de tegenstander stond als ze de mogelijkheid hadden te schuilen onder de paraplu's van hun coaches. Wij waren niet van suiker en gingen gewoon door en ondertussen kregen we nog een doelpunt tegen. De stand op dit moment was 3-1. Het was een kleine tegenslag maar al snel wisten we een stip te forceren. Rick legde de bal met gemak in de korf en zo was de stand 3-2. Het gaf ons meer energie en de tegenstander was wederom gul en gaf ons nog een stip. Ook deze ging erin en het stond weer gelijk! 3-3! Het ging hard tegen hard en dat zag de scheids ook, de tegenstander wist een stip te krijgen maar die werd gemist, snel afgevangen en alsnog gescoord door TOP. Nu stonden we 1 puntje achter en de rust kwam dichterbij. Nog een paar minuten te gaan en Steijn schoot, hij belande op t randje van de korf en door de oplettende Zoë die de bal goed afving werd er gescoord uit een korte kans. Kort daarna werd er gefloten voor de rust. Na een pep-talk kwamen we sterk uit de kleedkamers. We hadden deze wedstrijd nog niet voorgestaan en dat waren we natuurlijk wel van plan! De scheids floot en de tweede helft ging van start. Het weer was in de rust verbeterd en we hadden af en toe het zonnetje. TOP maakte een overtreding en wederom weer de stip erin gelegd door Rick. We stonden nu 4-5 voor en dat gaf ons een kick. Helaas duurde t feest niet al te lang en de 5-5 werd gemaakt. Op dat moment gebeurde er wat met ons en we verloren onze concentratie. Een dame van TOP scoorde snel achter elkaar maar liefst twee doelpunten! Nu knepen we het echt want we stonden 7-5 achter... De minuten tikte weg en het ging moeizaam. Onze verdediging deed heel erg hun best en had alle ballen. We naderden het einde van de wedstrijd en opeens na een aantal schoten van Rick scoorde hij een heel mooi afstand schot! De hoop voor ons was er weer en de verdediging plukte de bal er weer snel uit. De bal werd direct naar het aanvals vak gespeeld en Rick scoorde de gelijkmaker! 7-7! We konden ons geluk niet op! De tegenstander werkte de bal nog een aantal keer rond en toen klonk het eindsignaal. Deze bloedstollende wedstrijd eindigde in een 7-7 gelijk spel. Het publiek was deze wedstrijd geweldig, in tegenstelling tot het weer. Het was een mooie pot en iedereen heeft genoten!

Steijn Winia

Achilles C1 - Fortuna C1

Wij hadden er zoals altijd zin in, zelfs toen het fluitsignaal ging en het boven ons hoofd met bakken uit de hemel kwam. Verfijnt korfbal is meestal wat lastig in regen en wind, maar met de uiteindelijke 13-9 overwinning mogen we niet ontevreden zijn. Verfijnt was het inderdaad vandaag niet en moest er hard gewerkt worden om tot scoren te komen. Dit op de 5 'easy' goals van Stef na! Die schoot ze er vanaf afstand ogenschijnlijk makkelijk in. Dit mede door de hardwerkende Cino, sterk reboundende Rosanna en immers functionele Plien! 5 makkelijke goals wist Fortuna uiteindelijk niet te maken al moet de C1 verdedigend nog wat stapjes maken om sneller het verschil te kunnen maken in wedstrijden. De C1 speelde wederom een goede 2e helft. Er werd tot het einde keihard gewerkt en werd er vandaag echt op inzet gewonnen! Complimenten voor de hele ploeg, C1 ga zo door!! Volgende week wacht ook nog een ongeslagen ploeg, Die Haghe. Wij hebben er weer zin in! Reserves wederom bedankt!!!

Wim

Achilles C2 - KVS C1

Het weer was gelukkig weer opgeklaard en we waren helemaal klaar voor de wedstrijd. Nadat we een warming-up hadden gedaan gingen we in de kleedkamer de tactieken bespreken. De wedstrijd is begonnen en KVS begon meteen sterk aan de wedstrijd met heel veel kansen op de korf, maar gelukkig gingen ze allemaal mis. Nu waren wij aan de beurt om aan te vallen en ook wij hadden veel kansen, maar jammer genoeg gingen deze er ook niet in. Na een lange tijd kwam het eerste doelpunt van KVS en was het 1-0. Snel erna kregen we een strafworp tegen en deze ging er in, 2-0. We wisselden van vak en probeerden te scoren maar het lukte maar niet. Al snel kregen we weer een punt tegen, 3-0 door een doorloop. Rust. Na goed dingen besproken te hebben gingen we vol goede moed de 2e helft in. Al snel kregen we helaas weer een doelpunt tegen, 4-0 dit keer door een afstandsschot. We probeerde terug te komen door een paar mooie aanvallen van ons met mooie kansen maar het zat niet mee. We verloren de bal weer en ja hoor weer een doelpunt tegen, 5-0. Nu waren wij weer aan de beurt en er volgenden een paar mooie aanvallen van beide teams. Eindelijk zat het ons mee en krijgen wij een doelpunt door een prachtige pass speelden ze Kaj weg onder de paal en Kaj schoot prachtig de 5-1 erin. De wedstrijd was bijna afgelopen maar helaas kregen we nóg een punt tegen 6-1. En met deze stand eindigde de wedstrijd.

Groetjes Lucas Winia

Die Haghe C2 - Achilles C3

In de aanval Floris, Thom, Melissa en Hanna. Verdediging Celeste, Esmee, Maurits en Joshua, Guido langs de lijn. Achilles heeft mooie actie's in de aanval, goede samenwerking, en de verdediging gaat ook heel goed. Veel kansen gemist, en mooie ook helaas. Strafworp, Floris schiet iets te hard, jammer. Gelukkig niet veel later scoort Floris toch onze 1e punt. Rust, dus 0-1 voor. Tweede helft, Celeste eruit, Guido erin. Melissa scoort vrij snel onze 0-2, maar helaas komt Die Haghe gelijk met een 1-2. Guido scoort onze 1-3, gelijk ook weer een tegen punt 2-3. En zo blijft het tot het eind. Een spannende, mooie wedstrijd om te zien. Onze C3 heeft goed gespeeld, mooie samenwerking. Veel kansen gemist, maar die had Die Haghe ook. Dank Wouter en Simon, de kinderen hebben goed geluisterd. Op naar volgende week.

Mamsky van Celeste

Achilles D1 - Fortuna D2

We moesten heel vroeg verzamelen. Daarna moesten we nog even wachten tot de sleutel van het hek kwam. En toen we eindelijk op het veld waren, begon het keihard te regenen. Kortom: een geweldig begin. De vakken waren Yara, Olivia, Citlali en Sebas in de aanval. En ik, Thijs, Xander en Sanne in de verdediging. De eerste aanval ging heel goed. Er werd al snel gescoord door Olivia. Toen scoorden Citlali en Sebas ook. In de verdediging werd ook heel goed verdedigd. We zaten er dicht op. Helaas scoorde Fortuna 2 tegen. De tweede helft ging het eerst wat minder. Fortuna maakte 3-4. Yara scoorde uit een strafworp 4-4. Toen kwamen er twee prachtige afstandsschoten van Sebas en Yara. Helaas scoorde Fortuna er ook 1. Met een score van 6-5 wisselden we van vak. Daarna kwamen ze achter elkaar door. Thijs en Merel maakten 8-5. Fortuna 8-6. Merel maakte 9-6. Maar toen kwam Fortuna terug en scoorden er twee. Ooh, het was zo spannend. 1 minuut later was de wedstrijd voorbij en hadden we gewonnen!!! Goed gespeeld allemaal en tot maandag!

Groetjes, Femke

Weidevogels E1 – Achilles E1

Wij moesten best vroeg verzamelen om 8.45 uur. Toen we net begonnen waren ging het keihard regenen. We hebben bijna de hele wedstrijd in de regen gespeeld maar we hebben gewonnen met 1 -11. Eigenlijk hadden het nog veel meer doelpunten moeten zijn, want we hebben er heel veel gemist. De doelpuntenmakers: 1-0, 1-1 Paivi, 1-2 Jill, 1-3 Paivi, 1-4 Nikki, 1-5 Levi, 1-6 Levi. Rust, 1-7 Paivi, 1-8 Paivi, 1-9 Levi , 1-10 Jill, 1-11 Jill. We staan bovenaan, hopelijk we kampioen!!!

Groetjes Jill

HKV/oe E1 - ACHILLES E2

Het was een regenachtige dag. Gelukkig kwam de zon net voor de wedstrijd door! In de eerste 10 minuten speelde de tegen stander erg goed en in de 2e 10 minuten nog beter maar er werd wel héél goed verdedigd door Achilles!!! We waren goed aan het overpassen naar elkaar! Volgende week weer net zo ons best doen dan winnen we vanzelf!!!

Bregje v/d veen

ONDO F2 – Achilles F2

Afgelopen zaterdag speelde Achilles F2 tegen ONDO. De mannelijke helft van ons F2 team bestond dit keer uit Erik, Jurre en Jens en de vrouwelijke helft uit Lisette, Sanne en Esmée. Lynn was ook mee, maar bleek bij het inlopen nog net te veel last te hebben van haar blessure. Tijdens de wedstrijd bleek dat een groot compliment aan onze F-trainers wel op zijn plaats is. Er werd door de dames en heren van de F2 vlot door gegooid en zowel aanvallend als verdedigend zat er behoorlijk veel lijn in (en dat al aan het begin van het seizoen). Helaas voor ons was dat dat ook bij onze tegenstander het geval. Nadat de tegenstander halverwege de eerste helft op 3-0 was gekomen, konden we een superspeler inbrengen en daarmee gingen de aanvallen over en weer. Ondanks een aantal mooie aanvallen met dito schoten op de korf bleef de teller voor rust op één doelpunt staan (Lisette).

Na rust was het spelbeeld min of meer hetzelfde. ONDO wat gelukkiger in de afronding, maar een verbeten spelend F2-team, dat zich bovendien niet liet ontmoedigen door de regen die af en toe met bakken uit de hemel viel. Een paar mooie verdedigende acties van Jens en Erik (beide heren leken af en toe wel vleugels te hebben), snel counterspel van Jurre, Sanne en Esmée en zowaar, er vielen onder luid gejuich van de meegekomen ouders weer twee mooie veldgoals van Lisette te bewonderen. De eindstand kwam daarmee op 12-3 voor ONDO. Maar wie daarmee dacht dat de strafworpen een gelopen koers waren, kwam bedrogen uit. Coach Nadine had al een geweldige prestatie geleverd door iedereen tijdens de wedstrijd goed bij de les te houden, maar haar peptalk voor de strafworpen deed helemaal wonderen. Lisette en Erik troffen allebei een keer hun doel en Jens scoorde zelfs twee keer. Dit was voldoende voor een fraaie 4-2 zege en hiermee keerden onze jonge helden van F2 glimmend van trots terug naar de warme ONDO-kantine.

Volgende week speelt de F2 de altijd lastige uitwedstrijd tegen Futura F1, maar ik kan u allen aanraden om bij onze eerstvolgende thuiswedstrijd eens te komen kijken. Nu kan het nog voor nop, over twaalf jaar moeten we waarschijnlijk entree betalen om deze sterren te mogen zien spelen.

Tot volgende week bij weer een spannend F2 verslag,

Sjoerd Houwing

 

Datum 06-09-2015 21:56
Tags