Achilles komt tekort tegen Fiks

Na ‘een wandeling in het park’ van het tweede team, dat haar wedstrijd met 25-10 winnend beëindigde, was het de beurt aan het vlaggenschip van HKV Achilles. Thuis tegen Fiks, dat eerste staat in de overgangsklasse D, zou de ploeg van Ton van der Laaken graag willen stunten. Een stunt die steeds dichterbij komt of moet komen, want in verschillende wedstrijden laat de selectie zien goed tegenstand te kunnen bieden. Toch zijn er tot op heden maar weinig punten bijeen gesprokkeld: één winstpartij en twee gelijke spelen. En omdat alle punten in de thuishal zijn gepakt, was Achilles thuis nog ongeslagen… Lees verder voor de rest van het wedstrijdverslag, geschreven door Tjitse Bouwkamp. [Archieffoto: Joost van Soest]

Tot een stunt kwam het helaas niet. Achilles begon sterk aan de wedstrijd en was gedurende het eerste gedeelte de bovenliggende ploeg. Pepijn van Loon debuteerde in de basis en deed dat zeer verdienstelijk.

Helaas kon de sterke beginfase niet worden doorgetrokken. Veel plaatsfouten en slordigheden leidden de kanteling van de wedstrijd in. Fiks bleef geduldig spelen en maakte ook meer ‘simpele’ goals. Met de rust was de stand 6-9 in het voordeel van de gasten uit Oegstgeest.

Na rust eenzelfde wedstrijdbeeld. Achilles moest hard werken voor haar doelpunten en Fiks kon daar vaak een gemakkelijk doelpunt tegenover stellen en liep richting het einde van de wedstrijd uit naar 19-25.

Niet geflatteerd, maar de wedstrijd was spannender dan de uitslag doet vermoeden. Na rust bleef Achilles namelijk lang in de wedstrijd en kroop zelfs dichterbij. Maar tot een voorsprong kwam het niet meer. Cruciaal in deze wedstrijd waren ook de drie gemiste strafworpen, tekenend voor deze wedstrijd: goed tegenstand geboden, lekker meegescoord, maar met lege handen achter blijvend.

Het zij gezegd: Fiks heeft een goede ploeg en was over de gehele linie stabieler, sterker en daarmee de terechte winnaar van dit duel. Toch doet Achilles zichzelf in deze wedstrijden ook tekort. En dat is direct de strohalm die we met zijn allen kunnen vastpakken. Als de ploeg dezelfde energie blijft leveren en plaats- en vangfouten weet te beperken, dan komt het ‘vanzelf’ goed.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd: tegen Sporting Delta. Ook een wedstrijd die uit net-niet werd gewonnen. Laten we dus geleerd hebben van de eerste zeven wedstrijden: de punten komen dan vanzelf.

Tjitse Bouwkamp

Datum 27-01-2019 18:12
Tags