Achilles doet goede zaken en verslaat Sporting Delta

In de heenwedstrijd konden we lang mee, maar moesten we de punten aan Sporting Delta laten. Met deze wetenschap en het gegeven dat Delta niet in vorm is (laatste 2 wedstrijden verloren en van potentieel titelkandidaat naar de middenmoot en nu zelfs degradatiezorgen) voelde Achilles dat er iets te halen viel. Als VEO van Sporting Delta kan winnen, waarom wij dan niet? Lees verder voor de rest van het wedstrijdverslag, geschreven door trouwe supporter Peter Frauenfelder. [Foto: Archieffoto Sporting Delta]

Dat er wat mogelijk was kreeg al in de eerste helft een gezicht. Er was bezieling en al waren de goals duur er werd om elke centimeter gestreden. Pepijn ging voorop in de strijd en haalde hoge rebound percentages. Daardoor konden de dames Sven goed blijven voeden en die wist daar wel raad mee. Als Sven het zelf niet deed was Pepijn scherp in het afronden van de doorbraak poging. In het andere vak deed Dylan het zelfde en de rust kwam met een schamele 7-7.

Na rust bleef het aanvankelijk stuivertje wisselen totdat Sporting Delta een 12-15 voorsprong pakte. Julia counterde direct van afstand, gevolgd door 2 x Sven die geweldig in de wedstrijd zat. Met nog 10 minuten op de klok kon het alle kanten op. Delta verloor in die fase de duels en dat resulteerde in een strafworp voor Achilles. Daar stond echt druk op omdat er al 3 stippen gemist waren. Kjeld net in het veld om de aanval te versterken bleef koelbloedig en liet 16-15 noteren. Delta gaf zich nog niet gewonnen en kwam weer langszij. De laatste 5 minuten waren echter voor Achilles. Pepijn zette zijn sterke optreden kracht bij door van middenafstand de 17-16 binnen te schieten en Sven gooide de wedstrijd definitief in het slot. De laatste 3 minuten werden er geen fouten meer gemaakt en zo kan Achilles 1 twee verdiende punten bijschrijven.

Coach Ton was zeer tevreden met de uitslag. We hebben Delta op vechtlust afgetroefd en op de juiste momenten stonden we er. De complimenten voor het hele team dat hard gewerkt heeft. Aan de andere kant was Sporting Delta coach Jan Bongers teleurgesteld en duidelijk in z’n analyse. We wisten dat we op strijdlust getest zouden worden en dat in alle kleuren van de regenboog aangegeven. Onbegrijpelijk dat zo’n boodschap dan toch niet aankomt en we het gewoon laten gebeuren. 

Achilles doet dus goede zaken en we passeren VEO weer in de strijd om degradatie te ontlopen. Dat zelfde VEO had bijna een stunt tegen koploper Fiks te pakken. Bijna, want het werd 22-23 in het nadeel van VEO. KVS was niet opgewassen tegen Oranje Wit (25-20 verlies voor de vissen) en Futura kreeg in Zeeland tegen Swift maar liefst 41 korven (41-26) om de oren. 

Dat zelfde Futura is volgende week onze tegenstander. Ze zullen de hoop op behoud wel een beetje hebben opgegeven nu. Juist dan, omdat de druk er af is kunnen er vreemde dingen gebeuren. Ik breng nog even de thuiswedstrijd in herinnering. Vlak voor rust stonden we 2-9 achter. Uiteindelijk wonnen we die pot tegen Futura puur op wilskracht met 14-10. Enfin, een gewaarschuwd mens telt voor twee. Tot slot wil ik het degelijke optreden van het arbitrale duo positief benoemen. 

Groet van Peter F

Datum 03-02-2019 17:39
Tags