Achilles 1 pakt 2e zege op rij

En dat ten koste van onze buren. Achilles begon redelijk en tot 3-3 ging het gelijk op. Vervolgens was het 10 minuten lang alleen maar Futura dat dat de klok sloeg en een run van 6 goals produceerde. Onder aanvoering van de ontketende Thijmen Bolhuis (7 korven voor hem) steeg Futura 10 minuten boven zichzelf uit en dat noopte coach Ton om in een time-out te vluchten. Lees verder voor de rest van het wedstrijdverslag, geschreven door trouwe supporter Peter Frauenfelder. [Foto: Archieffoto gemaakt door Joost van Soest]

In een ultieme poging Achilles bij de les te krijgen sprak Ton zittend op de grond z’n team toe; “zo klein zou ik me voelen als je je zo laat vernederen”. Die woorden hadden effect en Achilles knokte zich mede door enkele wissels (bv Tobias die snel trefzeker was) in no-time weer naast Futura. De rust kwam zelfs met een 12-13 voorsprong voor de onzen. Het was toch weer een vreemde gang van zaken, maar de veerkracht beloofde veel goeds voor het 2e bedrijf.

Wie echter dacht dat Achilles er nu wel even een klap op zou geven had het mis. Futura bleef als speculaas aan het gehemelte kleven en het duurde lang voordat Achilles zich aan die taaiheid kon ontworstelen. Halverwege de 2e helft kwamen we voor het eerst op 2 punten voorsprong. Pas in de laatste 10 minuten werd het verschil gemaakt doordat we toen het reboundoverwicht eindelijk in meer-schots aanvallen wisten uit te drukken. Benthe (4x) was in deze fase een aantal keren beslissend. Niet alleen met goals, maar ook verdedigend pakte ze een belangrijke rol met 2 steals en een lekker blok. Op 21-22 werd Twan gebracht en die promoveerde z’n eerste bal direct tot een doelpunt (21-23). Het laatste fluitje kwam bij 22-25. Het was moeizaam, maar voor vandaag wel goed genoeg. De punten zijn binnen en dat telt.

Een zeer belangrijke overwinning dus, die mede door 9 dames treffers tot stand kwam en de kans op behoud aanzienlijk heeft vergroot. Temeer ook omdat de andere uitslagen in ons voordeel uitvielen. KVS wist thuis namelijk ruim (27-16) van VEO te winnen, waardoor we nu 3 punten marge op de Voorburgers hebben. Swift wist uit bij het dolende Sporting Delta te winnen (20-23) waardoor Swift mee blijft doen voor de titel en Achilles over Sporting Delta heen wipt. Bovenin vochten Fiks en Oranje Wit voor de eerste plek, maar kwamen een remise (18-18) overeen.

Voor de titel doen we dit jaar niet mee. Handhaven was en is het doel en we zijn goed op weg die doelstelling te realiseren. We kunnen een reuzenstap zetten door aanstaand weekend de sleutelwedstrijd uit bij VEO (18:15 uur sporthal Essensteijn) te winnen. Tot dan! Gr. Peter F

Hieronder de stand:

  1. Fiks 15
  2. Oranje Wit 14
  3. Swift 14
  4. KVS 9
  5. Achilles 8
  6. Sporting Delta 7
    --------------------------
  7. VEO 5
  8. Futura 0
Datum 11-02-2019 10:32
Tags