Achilles 1 had de genadeslag kunnen uitdelen…

Maar liet dat na. Daardoor ziet de wereld er ineens heel anders uit. Dat is wellicht wat zwaar aangezet, maar gezien het programma van 1 is er een stunt nodig tegen de top 4 om plaats 7 (degradatie wedstrijd) rechtstreeks te ontlopen. Over de wedstrijd tegen VEO dan. Lees verder voor de rest van het wedstrijdverslag, geschreven door trouwe supporter Peter Frauenfelder. [Foto: Archieffoto gemaakt door Joost van Soest]

Het begin was voor de thuisploeg met een snelle 2-0 voorsprong. Uit balans wist Arien de eerste goal voor Achilles binnen te schieten en even later trok Sven met 2 aftandtreffers de stand gelijk (3-3). Tobias (die in de basis begon) tekende voor 4-4. Pepijn deed met 2 treffers op rij de Achilles harten sneller slaan. VEO trok de stand weer gelijk mede door 4 nul-schots aanvallen van onze kant. De rust kwam met 8-8. De eerste helft was lichtjes voor Achilles en er had meer in gezeten als we minder balverlies hadden geleden en 2 stippen hadden gekregen. De leidsman vond het allemaal niet zwaar genoeg en soms vraag je je af wat er dan wel moet gebeuren om een stip mee te krijgen. Andere scheidsrechters wijzen juist voor het geringste vergrijp al naar de stip. Het verschil tussen bijna alles mag door, versus 15 stippen per wedstrijd is echt veel te groot.

De 2e helft begon hoopvol. Via Sven, Laura en Benthe bleven we aan de goede kant van de score (10-11), maar daarna ging het mis. VEO scoorde een run van 4 goals en zo keken we ineens tegen een 14-11 achterstand aan. Met diverse wissels probeerde coach Ton wat te forceren, maar we bleven maar tegen dan weer 2, soms 1 goal achterstand aankijken. Bij 20-18 voor VEO rolde de aansluitingstreffer uit de korf en dan zal je net zien dat er aan de andere kant droog wordt afgerond. Pepijn met zijn 4e tekende voor de eindstand van 21-19. Jazeker er had meer in gezeten, maar eerlijk is eerlijk, VEO was de 2e helft scherper. Waar Julia haar tegenstandster (Sylvia Jongenburger -dame met League ervaring) de eerste helft nog goed in bedwang had, kwam de hoop van VEO in bange dagen de 2e helft helemaal los. Met nog een handvol extra dames goals maakte VEO het verschil.

We staan nog aan de goede kant van de streep, maar Achilles zal dus een list moeten verzinnen om ergens nog 2 punten te pakken. Met Swift, KVS, Oranje Wit en Fiks nog op het programma zal dat niet gemakkelijk worden, want 3 van deze ploegen hebben een kampioenschap om voor te spelen. VEO krijgt Futura nog, dus VEO heeft per definitie een makkelijker programma dan Achilles. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Futura de eer nog gaat redden en ze zijn van plan dat tegen VEO te gaan doen. Laten we het hopen.

KVS wist Fiks thuis knap op 20-20 te houden. Swift–Oranje Wit zal een nagelbijter geweest zijn (28-29) en Sporting Delta herstelde zich tegen Futura (28-25). 9 Maart spelen we om 20:30 uur thuis tegen Swift. Swift scoort het meeste van deze poule, maar ze laten er ook veel door. Daar zit ergens de crux. Hieronder de stand: