CR Nieuws: Robbie en Arie winnen darttoernooi

Afgelopen vrijdag om 20:00 uur was de kantine gereed voor het jaarlijkse Achilles darttoernooi. Net op tijd want de deelnemers stroomden allemaal netjes op tijd binnen. Om half negen waren alle 16 koppels aangemeld, ingedeeld en klaar om te beginnen. Althans, titelverdediger Bas van de Heuvel moest beginnen zonder zijn partner Jeroen Alsem, omdat hij zijn portemonnee was vergeten? Gelukkig was Cliff Kommer er om Bas te ondersteunen in de poulefase!

In de poulefase werd er gespeeld vanaf 501 om best of three legs. Al snel werd duidelijk welke koppels meer dartervaring hadden, het kon namelijk bij sommige duels ietsjes lang duren voordat de dubbel werd gevonden….. Neemt niet weg dat er hele mooie duels tussen zaten, zo won powerkoppel Benthe en Alex met 2-0 van de heren Erwin en Tom!

De beste twee koppels uit de poulefase gingen door naar de kwartfinale. In de kwartfinale werd de finale van het jaar 2018 her-speelt. De heren Bas vd Heuvel en Jeroen Alsem, kampioen van het jaar 2018 troffen Bastiaan Overwater die dit jaar samen Thimon Winter een duo vormde. Alleen dit jaar verliep het voor Jeroen en Bas toch anders ,want Bastiaan en Thimon wisten keer op keer de dubbels te raken.

Tijdens de halve finale werd het niet alleen enorm spannend, maar ook nog extra lastig voor de darters. De muziek was inmiddels een paar standjes hoger gezet en achter de bar werd een heus dansfeest gehouden. Toch was deze extra afleiding geen probleem voor Fabian met Twan, die het opnamen tegen Bastiaan en Thimon. Fabian (niet Twan) gooide in de enorm spannende pot de laatste dubbel en verzekerde zich daarmee van een finaleplaats! Op het andere veld waren Robbie en Arie te sterk voor Henk en Jasper die met 3-0 geheel kansloos waren. De klap kwam hard aan voor Jasper die voor zijn gevoel al door de deur naar de finale was gegaan.

In de finale werd al snel duidelijk dat de favoriet van de avond ook in de finale geen steken liet vallen. Robbie Bonte en Arie den Heijer wonnen met 3-0 en mogen zich dartkampioen van het jaar 2019 noemen! In de 6 duels die de heren speelde gaven ze slechts 1 leg weg.

Volgend jaar komt zeker nog een editie, wel moet er geoefend worden, de bekende leus ‘’ONEHUNDREDANDEIGHTY’’ heeft de kantine slechts één keer gevuld..

Tot slot willen we iedereen bedanken voor hun deelname. In het bijzonder nog een bedankje voor Ruud, die het grootste gedeelte van de avond de bar draaiende heeft gehouden. Bedankt!

Groetjes, De CR

Datum 04-03-2019 09:17
Tags