Wedstrijdverslagen: A1 doet goede zaken op weg naar handhaving in hoofdklasse

Een rustig speelweekend afgelopen week: er stonden slechts drie wedstrijden op het programma. Daaronder overigens in ieder geval één hele belangrijke: de A1 kwam in actie tegen directe concurrent Groen Geel. Vorige keer werd de strijd nipt verloren, dit keer wist de A1 kéurig te winnen. Hiermee heeft de ploeg zich zo goed als veiliggespeeld in de junioren hoofdklasse! Achilles 3 ging op bezoek bij Roda. Bij rust was het verschil tussen beide ploegen nog minimaal (6-7 voorsprong), maar in de tweede helft werd orde op zaken gesteld. Het werd uiteindelijk 10-23. Lees verder voor het verslag van de A1 en foto's van Achilles A1 - Groen Geel A1 gemaakt door huisfotograaf Joost van Soest. [Update: verslag Achilles 3 toegevoegd!]

Roda 3 - Achilles 3

Beste lezer,

Het carnavalsweekend is begonnen.. maar nog niet voor het 3e van Achilles, want wij speelde een wedstrijd tegen Roda. Uitgeslapen en al stond iedereen 13.01 klaar voor het veld. Onderweg naar Roda werd in de auto de tactiek nog even doorgenomen. Dit was niet het geval in onze auto, maar jullie kennende (altijd op de hoogte van de tegenstander) zou dit in andere auto’s wel het geval zijn geweest. Het was mijn beurt om reserve te staan samen met Kelly en Fabian. Onze taak om de wedstrijd aandachtig te analyseren en jullie aan te moedigen. Deze ploeg mochten we niet onderschatten. In de thuiswedstrijd hebben wij met grote aantallen gewonnen, maar dit was niet het complete team van Roda. In de voorbespreking werd iedereen scherp gemaakt. Deze scherpte werd helaas de eerste helft omgezet in zenuwen. We waren te gespannen, hierdoor werden er onnodig fouten gemaakt. De verdediging hadden we onder controle wat resulteerde in een 6-7 voorsprong bij rust. Net voor rust viel Inge uit door een blessure (update: de schade is beperkt, en Inge kan deze week weer lekker korfballen). De tweede helft begon met een andere samenstelling. Ik kwam op de plaats van Inge te spelen en ook Fabian werd later vervangen door Kjeld. In de tweede helft was een ander Achilles te zien. Met een schotpercentage van 40% waren we aanvallend weer heel sterk. Er werden goede keuzes gemaakt en de spanning van de eerste helft was weg! Dit resulteerde in een lekkere overwinning op Roda. Met een eindstand van 10-23 gingen de puntjes mee naar Den Haag en kon het carnavalsweekend ook voor het 3e beginnen. Als laatste wil ik graag de supporters en scheids bedanken, jullie zijn toppers!

Liefs,
Jisse

Achilles A1 - Groen Geel A1
Afgelopen zaterdag stond dé wedstrijd voor de A1 op het programma: de thuiswedstrijd tegen Groen Geel A1. Bij winst zouden we goede zaken doen en ons zo goed als veilig spelen. Uit werd er nipt verloren van Groen Geel, teveel dames goals tegen. Hier hebben we de afgelopen week dan ook hard op getraind en het strijdplan om Groen Geel te verslaan lag klaar.

De wedstrijd had een mooie start, de eerste 3(!) schoten van Noah vlogen raak. Dit beloofde natuurlijk veel goeds voor de wedstrijd! Het eerste deel van de eerste helft was spannend, het ging gelijk op: 3-2, 3-4. Maar op een gegeven moment konden we rustig aan een beetje weggelopen en ontstond er een gat van 5 goals en dit geeft een hoop vertrouwen. De ruststand was dan ook 14-9. In de kleedkamer werd gezegd dat de eerste 5 minuten na rust erg belangrijk waren, of je maakt het gat gelijk groter of Groen Geel denkt terug te komen in de wedstrijd. Helaas gebeurde het laatste, het werd 14-12. Maar gelukkig slaagden we er zelf in om 4 keer achter elkaar te scoren, waardoor het gat weer groter werd. De wedstrijd was eigenlijk wel gespeeld, maar natuurlijk moet je hard blijven werken en mee blijven scoren. Dit hebben we ook echt goed gedaan, een eindstand van 26–19 en hiermee hebben we een belangrijke overwinning geboekt en ook leuk is dat iedereen heeft gescoord!

We mogen trots zijn op ons zelf! Er staan nu nog 3 wedstrijden op het programma: Top, Deetos en Fortuna. We gaan er nog mooie wedstrijden van maken met zijn allen en het zaalseizoen lekker afsluiten met handhaving in de hoofdklasse!