Wow!

Kunstgras (9).jpg hoofdartikel

Afgelopen zaterdag verzamelden wij met Achilles 3 rond 13:00 uur voor het veld, voor onze uitwedstrijd tegen Roda in Koog a/d Zaan. Versuft van de autorit stapte ik uit mijn auto, die ik naast de prachtige Saab van ploeggenoot Amel mocht parkeren. Nou is het niet zo dat ik tijdens het zaalseizoen nog vaak op ons veld kom. Verzamelen voor wedstrijden doen we vaak in het portiek naast de poort vanwege de wind en kauwgom zit in de spelerstas dus ook dat hoeft niet meer gekocht te worden. Toch waren Amel en ik benieuwd naar hoe het veld er bij zou liggen. De foto’s op onze Facebookpagina waren immers al van een week of twee geleden.

hoofdartikel.JPGWe kunnen er kort over zijn; allemachtig wat gaat dat er prachtig uitzien zeg! Dit zijn toch altijd de momenten dat mijn Achilles-hart weer heel snel begint te kloppen. Want dat dit een impuls zal zijn voor onze mooie vereniging moge duidelijk zijn. Als ik het goed heb begrepen, komt er een mooi mono-korfbal veld voor de kleintjes en twee verkleinde velden voor alle andere leeftijden. En ik denk dat iedereen het er inmiddels wel over eens is dat het spelen op kleinere velden wel echt een vooruitgang is voor het veldkorfbal. Een sfeer zoals in Ahoy of Ziggo zal op een veld misschien nooit gecreëerd worden, maar het spel kan zeker wel het zelfde zijn als in de zaal en in het hedendaagse korfbal is dat denk ik heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van onze sport. Want wat mij betreft is dit hét antwoord op de discussie die ooit gevoerd werd, over of korfbal niet gewoon volledig een zaalsport zouden moeten worden.

Met de komst van de nieuwe velden én de komst van onze nieuwe kantine en hal, gaat eindelijk de droom van Achilles in vervulling en zal onze vereniging de allure en uitstraling krijgen die het zou moeten hebben. We zijn de grootste in onze regio, dan hoort daar ook gewoon een professioneel complex bij met alles erop en eraan. Van bestuurskamer tot sporthal, van livestream op ons YouTube kanaal. De komende jaren zal alles voor handen zijn om van onze vereniging een stabiele Hoofdklasse-club te maken. Met de huidige verbouwing aan ons veld, wordt de eerste échte stap gezet als ondersteuning van de mooie sportieve prestaties van de afgelopen jaren.

Op naar een mooie toekomst dus! Ik kan niet wachten tot alles af is! ????

Tot volgende week!

Groeten,

Bart

Datum 05-03-2019 23:16
Tags