Voorbeschouwing & programmaboekje: Achilles - Swift

Waar we normaal gesproken altijd beginnen met een stukje over Achilles 1, is het nu wel gerechtvaardigd om dat te doen met Achilles 2. Team Twee kan zaterdag het kampioenschap in de tweede klasse binnenhalen tegen concurrent Swift. Dat Team Twee te goed is voor de tweede klasse, dat is dit hele seizoen al overduidelijk. Zelfs mindere wedstrijden werden gewonnen, waardoor de kampioenswedstrijd zonder puntverlies wordt ingegaan. De tegenstander van zaterdag staat op zes punten achterstand en kan dus op acht punten worden gezet. Dat dit nog geen gelopen race is, dat blijkt wel uit de vorige moeizame ontmoeting tussen de twee ploegen, die na een 10-9 ruststand eindigde in 15-19. Met een geconcentreerd Achilles 2 moet deze wedstrijd gewoon gewonnen worden, maar het is en blijft een kampioenswedstrijd... Ga er lekker voor zitten en schreeuw onze Leeuwen naar de eerste klasse! Zaterdag in de (let op!!!) Houtrusthal om 19:10 voor Achilles 2 en 20:30 uur voor Achilles 1. Lees verder om het programmaboekje van deze week te downloaden.

Naast de kampioenswedstrijd van Team Twee, speelt uiteraard ook ons vlaggenschip dit weekend 'thuis'. Achilles had tegen concurrent CKV VEO een voorsprong op lijfsbehoud in de overgangsklasse kunnen nemen, maar VEO won, waardoor het verschil niet vijf, maar slechts één punt is. Met alleen nog de top drie als tegenstander is een stunt dus meer dan nodig!

Zaterdag is daarvoor de eerste kans tegen nummer drie Korfbalvereniging Swift (M), dat met 2 punten achterstand op de koplopers nog volop in de race is voor het kampioenschap. De uitwedstrijd was voor Achilles de meest productieve wedstrijd van het seizoen met maar liefst 29 doelpunten. Helaas was Swift nog meer op dreef, zij scoorden er 36, waardoor de punten in Middelburg bleven. Zaak dus om aanvallend hetzelfde te brengen, maar verdedigend slimmer te zijn.

De selectie kan jouw steun dus goed gebruiken dit weekend, zorg dat je er bij bent vanaf 19.10 uur (Team Twee) en anders om 20.25 uur (Achilles 1) in de Houtrusthal!

Download hier het Programmaboekje

 

Datum 07-03-2019 22:00
Tags