Wedstrijdverslagen: Teleurstellend weekend voor Achilles selectie

Achilles 1 startte helemaal niet onaardig, maar Swift bleek toch wel echt de betere ploeg: na een doelpuntrijke pot werd het 27-36. De eerste poging tot het grijpen van de titel, liep voor Team Twee niet af zoals gehoopt: de ploeg verloor met 16-18. Aanstaande zaterdag volgt een herkansing! Ook voor Achilles 3 kwam het kampioenschap al even dichtbij. Zelf won de ploeg na een wisselvallige wedstrijd met 19-15 van Excelsior, maar 's avonds won 'concurrent' Rapid helaas ook gewoon. Ook hier wordt hopelijk aankomende week de titel binnengehaald. Verder alleen een overwinning voor Achilles 4 en een gelijkspel voor het zesde bij de senioren. Achilles A1 maakte het titelkandidaat TOP héél lang lastig, maar trok toch aan het kortste eind: 19-15. De ploeg is overigens wél veilig, dankzij het verlies van Groen Geel. Een mooie prestatie! De A4 won met het kleinste verschil, tegen Twist werd het 13-14. Tot slot wisten ook de D3, E4, Tijgers en Wolven, waarbij de jonge Tijgers maar liefst 20 doelpunten wisten te maken. Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen. [Update: verslag Achilles 3 en A1 toegevoegd!]

  • Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Achilles 1 - Swift (M) 1

Lees het verslag geschreven door Wout Broers via de volgende link: Achilles twee keer lelijk onderuit tegen Swift (M).


Achilles 2 - Swift (M) 2

Afgelopen zaterdag speelde Achilles 2 zijn kampioenswedstrijd. Met een voorsprong van 6 punten op de nummer 2 konden we al 3 wedstrijden voor het einde van de competitie kampioen worden. De nummer twee Swift kwam bij ons op bezoek in de Houtrusthal.

Met een volle tribune en een verse portie strijdlust kon dit een mooie wedstrijd worden. De eerste helft begonnen matig. Door de lengte bij de heren van Swift hadden we weinig aanvallende maar ook verdedigende rebounds. Hierdoor kon Swift in de aanval meerdere keren herhalen. Door meerdere goals van Tobias konden we bijblijven en was de ruststand uiteindelijk 7-8 in het voordeel van Swift.

In de tweede helft werd Sander gebracht voor meer rebound. Echter bleven we moeite houden met de aanvallende krachten van de dames van Swift. Uiteindelijk kon Swift een aantal keren uitlopen naar een gaatje van twee goals. Echter bleven we doorgaan waardoor we altijd weer gelijk kwamen maar het lukte niet om er overheen te gaan. Swift liep in de laatste fase van de wedstrijd weer uit naar een gaatje van twee en dit kon door de rommelige eindfase niet meer gelijk getrokken worden.  Eindstand 16-18.

Helaas stonden we allemaal dorstig naar champagne verslagen langs de lijn. Helaas maar volgende week weer een kans. Dan staat er om 19.05 de volgende kampioenswedstrijd om het programma tegen RWA 3. Ik hoop alle supporters dan weer zien.

Ik wil de scheidsrechter bedanken voor het fluiten van deze lastige wedstrijd.  Ook wil ik alle reserves uit het 3e en de A1 bedanken en natuurlijk ook alle mensen van het 1e die (soms misschien iets te) fanatiek meeleefde.Als laatste wil ik alle fantastische supporters van Achilles bedanken en ik hoop jullie volgende week weer te zijn bij RWA.

Tot dan!

Groetjes,
Lars Alsem


Achilles 3 - Excelsior 3

Achilles 3 weet hoe het moet winnen en dat hoeft niet zonder altijd goed te spelen want iedereen weet dat lastig is omdat iedere wedstrijd anders is. Afgelopen zaterdag was daar dus weer een finale mogelijk de laatste want mocht onze titelconcurrent punten verspelen tegen VEO en wij zouden winnen thuis van Excelsior 3 mochten wij ons “officieel” kampioen noemen.

De wedstrijd dan, we speelden thuis nou ja thuis.. vanwege een judo NK speelden we niet in de vertrouwde hal maar in de grote topsport hal, verder niks mis mee denk ik dan alleen jammer van de muziek. Achilles begon scherp wat resulteerde in een 4-0 voorsprong binnen 4 minuten. Zat er een monsterscore aan te komen? Dat had inderdaad leuk geweest maar de schoten vielen verder niet meer en 100% kansen werden gemist. Langzaam slopen ook de foutjes weer in het spel en Excelsior kon zelfs terugkomen en bleven verder bij in de wedstrijd. Na de pauze ging het wat het spel betreft niet beter maar Achilles was wel goed genoeg om Excelsior niet gevaarlijk dichtbij te laten komen. Achilles kon leunen op de vroege voorsprong en Excelsior kon die nooit meer inhalen. Zonder geweldig te spelen werden de punten in Den Haag gehouden en was het afwachten totdat het resultaat in Voorburg bekend zou zijn zodat Achilles 3 een feestje kon bouwen. Helaas was het het resultaat niet wat er we ervan hoopte en moest het kampioenschap uitgesteld worden tot volgende week als er thuis gewonnen moet worden van Sporting Delta.
Scheidsrechter bedankt goed gefloten en

ik wil als laatste ons altijd trouwe publiek bedanken.

Jamie de Bruijn

 

Madjoe 3 - Achilles 6 10-10

In de jacht op promotie liep Team 6 averij op tegen het Rijnsburgse Madjoe 3. Tien goals tegen is prima, tien maken daar word je niet blij van en duidt meteen de makke van afgelopen zaterdag. Het schotpercentage lag te laag en dat nekte ons in de slotfase waarin een voorsprong van twee punten in extremis teniet werd gedaan. Een prachtig blok van Simon (nergens lichamelijk contact) werd door de scheidsrechter in de slotseconden geïnterpreteerd als strafworpwaardig. Waar is de VAR als je hem nodig hebt?! Er werden nog enkele trucs uitgehaald om de strafworpnemer uit zijn concentratie te halen. Zo werden er time outs ingezet en werd er door Shirley en Audrey nog het één en ander geflasht van achter de paal, maar helaas bleef de Rijnsburger ijskoud en verloor Team 6 een punt. Volgens de rekenmeesters heeft Team 6 nog twee punten nodig om definitief tweede te worden. Die moeten dan gehaald worden bij het thuis lastig te bespelen Crescendo 3. Viel er verder nog iets te lachen? Nou, ja en nee. Eerst de nee. We hadden bijna de rentree gezien van Michael maar zijn rug gooide roet in het eten. Sharon, bedankt. Bewaar het voortaan gewoon ff voor de zaterdagavond na de wedstrijd. De ja: we mochten weer genieten van de parkeerskills van Mieke. Mieke bedankt daarvoor. Rinus, Simon en Renske: thanx voor jullie inzet!

Groetjes,
Erwin

parkeerskills%20mieke.PNG


Jeugdverslagen

TOP/SolarCompleet A1 -  Achilles A1

Na een belangrijke overwinning op Groen Geel vorige week, stond deze week TOP op het programma. TOP staat 1ste in de competitie en gaat vol voor de play offs. Dus aan ons de taak om nog spanning te veroorzaken boven in de poule en om voor ons nog de puntje te halen om veilig te zijn.

We begonnen goed en sterk aan de wedstrijd 0-3 daarna ging het wat slechter en kon top weer terug komen 3-3. Na een goede en felle 1ste helft gingen we de kleedkamer in met een 6-9 voorsprong.

We moesten dit door zetten ook al hadden we te horen gekregen dat we officieel veilig waren door het verlies van Groen Geel. In het begin van de 1ste helft ging dit goed we konden een voorsprong van 4 punten pakken: 8-12. Helaas konden we niet een punt of zelfs 2 punten mee naar huis nemen, want was TOP in de eindfase toch te sterk en werd het uiteindelijk 19-15.

Volgende week spelen we tegen DeetosSnel om 16:50 uur in het Zuiderpark!

Groetjes,
Sterre

Datum 11-03-2019 12:33
Tags