Achilles 1 zakt onder de streep

Met de wetenschap dat VEO eerder op de dag al van Futura gewonnen had, lag de druk bij Achilles om in Scheveningen de punten op te halen. Het begin van de wedstrijd ging nog gelijk op, daarna was het KVS die de wedstrijd bepaalde. Lees verder voor de rest van het wedstrijdverslag, geschreven door trouwe supporter Peter Frauenfelder. [Foto: Archieffoto gemaakt door Joost van Soest]

Tot 7-7 ging het gelijk op. KVS sloeg vervolgens een klein gaatje naar 9-7 en een niet verzilverde stip betekende 10-7 achter, omdat KVS direct aan de andere kant tegen scoorde. Youri Nadorp was in deze fase niet te houden en had een behoorlijk aandeel in het gaatje dat KVS wist te slaan. Dylan nam daarna de verdedigende taken over van Sven die vandaag helaas niet aan z’n gebruikelijke niveau kwam. De rust kwam met 14 -11 in het voordeel van KVS. Nog niets aan de hand, maar alles verliep moeizaam en dat deed vrezen voor de 2e helft.

Achteraf bleek dit 3 punten verschil het definitieve gaatje dat we nooit meer dicht kregen. KVS was zeker niet briljant aan het korfballen, maar zeer effectief in het afronden van de kansen. Punt voor punt verloor Achilles KVS uit het zicht in de 2e helft, ook omdat we 8 stippen tegen kregen waarvan de helft veel te makkelijk werd gegeven. Het was geen fijne wedstrijd om naar te kijken en de eindstand kwam met 29-22.

Ik ga niet beweren dat er meer in had gezeten want daarvoor was KVS toch echt te degelijk. Snel vergeten maar en focus op de komende wedstrijden tegen de nu nog gedeelde nummers 1, Fiks en Oranje Wit. Wellicht dat die ploegen hun zenuwen niet de baas kunnen en we ergens kunnen profiteren. Positief was overigens het optreden van Merel die haar basisplek opsierde met 3 goals en anderzijds Noa Brusse die zijn eerste minuten in 1 met een mooie one-hander bekroonde.

Volgende week (18:00 uur) thuis tegen Oranje Wit. In de heenwedstrijd konden we redelijk lang mee, dus laten we daar hoop uit putten. Felicitaties aan team 2 en 3 met de promotie naar de reserve 1e klasse. Goed voor de club!