Focus op 1!!

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Afgelopen weekend mochten beide reserve-selectieteams (Team 2 en Team 3) op voor hun kampioenschap. Achilles 3 mocht thuis aantreden tegen de nummer laatst, Sporting Delta. Team 2 mocht in Rhoon om het kampioenschap strijden tegen RWA 3. In beide wedstrijden bleek de eerste helft moeizaam te gaan maar werd in de tweede helft het kampioenschap binnen gesleept.

hoofdartikel.JPGTwee seizoenen geleden wist RWA 2 zelf nog het kampioenschap binnen te halen in de sporthal in Rhoon, tegen ons reserve team. Maar deze keer was Achilles 2 de baas over RWA 3 en mocht het trots met tot nu toe maar 2 verliespunten kampioen worden in de reserve 2e klasse.
Als Achilles 2 het niet had gehaald dit seizoen, was uiteindelijk toch nog promotie afgedwongen want Team 3 won afgelopen zaterdag haar kampioenswedstrijd en promoveerde ook naar de 1e klasse.

Maar, na deze prachtige prestaties, was daar ook het nieuws dat VEO in de poule van ons Vlaggenschip (zoals verwacht) wist te winnen van Futura en daarmee de veilige 6e plek op de ranglijst overneemt van Achilles. Dat wil dus zeggen dat Achilles minimaal een wedstrijd moet weten te winnen de komende twee weken, om niet afhankelijk te zijn van een beslissingswedstrijd tegen een andere nummer 7 in de Overgangsklasse. De laatste keer dat we zo’n wedstrijd speelden met onze vereniging, was de beroemde en beruchte beslissingswedstrijd tegen BEP in de Blauw-Wit hal in Amsterdam. Toen werd er weken lang ruzie gemaakt op internet via ons bekende Forum met de supporters van BEP. Of naja… Patrick Bos wist zich voor te doen als een BEP-Hooligan, in een tijdperk waarin je je nog gemakkelijk kon voordoen als een grote kale man met een groen-wit shirtje aan en een trommel tussen je benen.

Anyway, een beslissingswedstrijd is nog helemaal niet aan de orde. Want er moet nog gespeeld worden tegen Fiks en Oranje-Wit. Ja, dat klopt, de nummer 1 en nummer 2. Makkelijk zal het niet worden. Maar alles is mogelijk in deze knotsgekke poule, dus waarom is het niet mogelijk om bijvoorbeeld aanstaande zaterdag thuis te winnen van Oranje-Wit? Kan Fiks mooi hun feestje vieren en hebben we een week later tegen Fiks een nog dronken tegenstander van hun kampioensfeestje en kunnen we nog eens 2 punten bijschrijven. Gewoon de volle 4 punten dus de komende twee weken! Maar daar hebben we wel alle steun bij nodig, om in ieder geval Oranje-Wit te verslaan komende zaterdag. Dus…

Zaterdag 23 maart
18:00 uur
Zuiderpark
ACHILLES – ORANJE WIT

Tot zaterdag allemaal!!

Groeten,
Bart

Datum 19-03-2019 16:41
Tags