Volle winst voor Achilles 1 & 2

Afgelopen zaterdag had Achilles het niet makkelijk met Vriendenschaar, maar er werd gelukkig wel met winst afgesloten. Team 2 nam twee punten mee naar het Pomonaplein, door De Meervogels 3 met 13-24 te verslaan. Sowieso deden de senioren goede zaken: ook Achilles 3, 6, 7 en 8 wonnen hun wedstrijden. Bij de junioren won de A1 gemakkelijk van VEO, met 10-20. Ook de A2 en A3 pakten de volle punten, in twee doelpuntrijke wedstrijden. Achilles B1 bezorgde Tempo een 21-19 nederlaag, terwijl de B2 netjes won van De Danaïden. Andere overwinningen waren er voor de C1, C3, D1, terwijl de F3 de punten moest delen met TOP. NIEUWE VERSLAGEN TOEGEVOEGD!



Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar olga.vreijn@hkvachilles.nl en website@hkvachilles.nl (beide!)!

Vriendenschaar (B) 1 - Achilles 1
Zaterdag is voor de meesten de dag om naar uit te kijken. Matchday. Zo mocht Achilles 1 aantreden tegen een bekende tegenstander van vorig jaar Vriendenschaar. Voor de mensen die niet precies weten waar het ligt, ga geen namen noemen, het ligt in Bodegraven. Met een wat rommelige voorbereiding schoten we uit de startblokken en stonden we al vrij snel met 3-0 voor. Jantje, einde wedstrijd. Helaas voor ons dacht Vriendenschaar daar anders over. We wisten van tevoren dat als je jezelf niet beloond tegen dit soort ploegen het een lastige wedstrijd kan worden. Vriendenschaar knokte zich langzamerhand terug in de wedstrijd en trok de streep gelijk bij een 5-5 eveneens 6-6. Maar daar was vlak voor tijd nog Michael met een verlossend puntje en zo gingen we de rust in met een 6-7 in ons voordeel. Hier werden wat kritische punten onder de aandacht gebracht, maar het grootste probleem was simpelweg de afronding. Niels had zeer aandachtig geluisterd en opende de score direct na rust en het gat was weer 2 punten. Aanval erna scoorde Kjeld de 6-9. De drie punten verschil in het begin van de wedstrijd werd weer behaald en dat scheen tevens in de eerste helft een wederopstanding van Vriendenschaar. Waar we in de eerste helft in faalde om het gat van vier te slaan was de tweede helft een herhaling. Het werd zelfs nog spannender doordat Vriendenschaar vier keer op rij wist te scoren en zelfs de voorsprong te pakken 10-9. Het aanvalsvak bleef rustig en Kjeld maakte de stand weer gelijk. Het eerste aanvalsvak had wat moeite met scoren en Tjitse kwam erin voor Niels. Iedereen een schep er bovenop en de wedstrijd niet uit handen geven was de opdracht. De wissel zorgde voor verrassing en de 10-11 was een feit. Waar Achilles helaas een stip miste maakte Vriendenschaar door een stip weer gelijk. De spanning zat er dik in en toen kwam daar voor de derde keer in de wedstrijd het gat van drie. Na een paar mooie aanvallen stond het 11-14. Het beloofde een spannende eindstrijd te worden en dat werd het ook. Tjitse kreeg een belangrijke strafworp mee en wist hem te verzilveren en het stond 16-14 met nog zo'n 1 minuut te gaan op het scorebord. De buit was binnen en de focus was helemaal kwijt en Vriendenschaar profiteerde ervan om de 16-15 aan te tekenen. Met nog 50 seconden te gaan was het aan het aanvalsvak om dit uit te spelen. Kjeld dacht hier blijkbaar anders over en schoot de bal erin, 17-15. Nu was de buit echt binnen en de goed bevochten wedstrijd werd binnengesleept. Complimenten aan het hele team voor het harde werken en het blijven knokken tot het einde. Doelpuntenmakers: Iedereen inclusief reserves (17x).

Graag zou ik ook nog de mensen willen complimenteren voor het afreizen naar Bodegraven en de reserves ook erg bedankt!
Het was dan ook erg leuk om te zien dat er veel spelers en publiek nog op het veld te zien waren bij de laatste wedstrijd die op het Pomonaplein werd gespeeld: de A2. Een wedstrijd die om 20.00 nog steeds niet was afgelopen met een zeer knappe prestatie van de A2 die met 22-17 (uit mijn hoofd) weet te winnen van Crescendo. Een zeer vermakelijke wedstrijd met een dubbele 'Frankie' en een persoonlijke record van Wesley. Het was een echte teamprestatie en er werd goed korfbal gespeeld. Dit belooft veel goeds! 

Groetjes Kjeld

 

Meervogels 3 - Achilles 2 13-24
De week van team 2 begon goed aangezien de verloren zoon Twan weer rustig aan het meetrainen was. Hierdoor kon er lekker hard getraind worden en tot genot van Rober hard gesprint worden. Maar goed,zaterdag stond de wedstrijden tegen de Meerkippen op het programma. Een ploeg die aan de voorgaande uitslagen te zien toch wel een maatje kleiner was. Het was daardoor ook erg verrassend dat hun eerste 2 schoten raak waren! Echter werd er daarna direct duidelijk dat het tweede hier niet kwam om leuk een balletje te schieten. Er werd door Iris met 2 goals gelijk orde op zaken gesteld. Marcel volgde dit voorbeeld en nam zijn vak goed op sleeptouw met zijn belangrijke goals en belangrijke pases. Ook Renee was erg sterk in haar acties waardoor ze twee tegenstanders mee nam en Alana in alle vrijheid haar kansen kon afmaken. Dit zorgde voor een ruststand van 7-13. Dit was voor het grootste gedeelte te wijten aan onderschatting en doordat we in het tempo van de tegenstanders meegingen, want het verschil had veel groter moeten zijn.

In de tweede helft gingen we wel goed door met waar we gebleven waren: gewoon goed spelen. Als er één dag was geweest waar we de mogelijkheid hadden om de 30 te halen, dan was dat zaterdag. Maar goed, uiteindelijk scoren we er wel gewoon 24, terwijl we de laatste 10 minuten niet eens een goal hebben gemaakt. Dat is dan weer een goed uitgangspunt voor volgende week tegen Fiks; er moet tot het einde gescoord blijven worden. Mooi is het om te zien dat we (voor de mensen die het nog niet wisten) een erg goed team hebben staan met heel veel verschillende kwaliteiten, een team dat gewoon bovenin meedraait in de tweede klasse. Al met al hebben we goed gespeeld en gedaan wat we moesten doen: winnen! Hetzelfde wat we aankomende zaterdag tegen koploper Fiks moeten doen om: 14:00 voor het eerste, dat 15:30 begint. Jij komt toch ook?

Fabian

 

ALO 3 - Achilles 6 6-11
Tussen het getetter van het vrachtwagengeweld van de Ooiervaarsrun door vond, iets minder geweldadig, in de Bosjes van Pex ook nog een korfbalwedstrijd plaats. Druppelsgewijs kwamen de Achillianen van Team 6 al dan niet in meer of mindere mate geblesseerd het veld op. Marieke heeft wel vaker last van haar knie, maar in tegenstelling tot ploeggenoot Tako was zij wel in staat om te starten (weten we allemaal weer wat het sterke geslacht is, jammer Tako). Linda moest ook noodgedwongen de bank warm houden. Ivo moest elders een potje werken. Gelukkig stond er een ander Potje paraat om reserve te staan. Naast Frank zaten Marc, Alex en Ollie op de bank. Jeroen startte als nieuwkomer bij Team 6 in de basis. Dat deed ook Jordy voor het eerst in lange tijd. Het werd echter al snel duidelijk dat hij het niveau nog niet aan kon. Startend naast de snotterende Arjen, die nu eens niet van de nachtelijke escapades van Rianne wakker was geworden, maar toch een beetje brak rondliep, werden er door het eerste aanvalsvak voldoende kansen gecreëerd, maar helaas niet omgezet in goals. Waar Sandra hoopte op bierbuikjes bij ALO 3, bleek dat een ploeg jonge honden namens ALO 3 het veld betrad. Het leek alsof ze een tijdje niet waren uitgelaten, want ze begonnen fel en gedreven aan het moeilijk maken van de Achilliaanse aanvallen en wisten hun scoringsdrift na een kwartier om te zetten in een 2-0 voorsprong. Na deze lijdensweg mocht Jordy het veld verlaten (kom moar efkes wisselen Jordy, ‘t goat steeds beter) en kwam Frank op zijn plek die een sterke invalbeurt maakte. Na een vlotte 2-2 liep Team 6 beetje bij beetje weg bij ALO. Met een comfortabele voorsprong van vier punten gingen we dan ook de rust in. Wie had gedacht dat ALO dan na de rust een beetje uitgeraasd was, kwam bedrogen uit. Gelukkig bleef de trefzekerheid van de bosjesbewoners achterwege en kwam Team 6 niet meer in gevaar. Jeroen moest nog vervangen worden door Marc, Marieke maakte plaats voor Alex en Arjen offerde zijn speeltijd op aan Ollie. Aan het eind van de wedstrijd prijkte op het scorebord een stand van 6-11 in het voordeel van jullie favorieten.

Volgende week spelen we weer gezellig thuis aan het Pomonaplein waar we mogen aantreden tegen Madjoe 4. Het is zaak om deze wedstrijd te winnen want het is nu al spannend aan kop, waar Team 6 ongeslagen de koppositie deelt met Velocitas 4. Invaller, reserves en publiek: bedankt!

Groeten,

Erwin

 

Achilles 7 – Paal Centraal 3 13-10
Lianne, deze week stond de paal centraal. Hoe toevallig was het eigenlijk dat je precies toevallig dit weekend weer eens meedeed? Een wedstrijd tegen studenten dus, al dacht de dame van Mirjam daar toch echt anders over, die was namelijk al wel twee hele weken afgestudeerd. Dat was dus even afzien voor de oudjes van Achilles 7. Als de bal dan ook weer even het vak uit was, was het even tijd voor de handjes op de knieën en even uitpuffen. Eerst dacht ik nog even dat ze met elkaar gingen bokspringen maar dat was niet het geval. Met driemaal 30+ is dat opzich nog best te begrijpen maar Tom moet toch nog even aan zijn conditie gaan werken wil die overleven in het ruige Zurich. Lianne had het ook zwaar, ondanks dat ze inmiddels gestopt was met roken. Ze is trouwens inmiddels ook weer begonnen want zoals een echte verslaafde betaamd had ze nog ergens in een nachtkastje tussen het speelgoed voor volwassenen een pakje achter de hand. De samensmelting met de nieuwe leden begint zijn vruchten af te werpen want vandaag kwam Sophie ons team versterken. Op de training werd ik inmiddels Mathijs genoemd wat ik al een veel leuker naam vindt dat Pascal dus uiteindelijk komen we er wel. Ook Nikki was vandaag van de partij en was net als alle dames in vorm. Allen wisten zij de korf te vinden en voor de inmiddels al een tijdje gestopte Lianne mochten we zelfs twee keer applaudisseren. Het was ook de wedstrijd van Okki tegen Olli, en nee het was geen uitwedstrijd in zeehondencrèche Pieterburen.

De wedstrijd verliep redelijk gelijkmatig al konden we wel steeds een kleine voorsprong behouden. Na rust wisten we een gat te slaan met vier punten en zo wisten we de overwinning veilig te stellen met uiteindelijk 13-10. En met weer een overwinning op zak zou het bier toch lekkerder moeten smaken. Helaas zit aan onze nieuwe Campus niet erg veel smaak. Er kwamen nog wel wat opmerkelijke feiten boven tafel. Zo heeft Henk zijn geheim verklapt voor een mooi gebleekte anus, het geheim zit namelijk in zijn shampoo. Helaas heeft dit wel als nadeel dat het voor je haar niet heel erg goed is. Daarnaast heet Elmo zijn eerste grijze haren gekregen en met de dertig in zicht zullen we hem binnenkort toch is Elmar moet gaan noemen. Had ik al vermeld dat Lianne met ons mee deed? Ook lazen we tot onze verbazing op de KNKV app dat Olli the most valuable player van de competitie is tot zover en liet Simone weten ook wel weer is aan te willen sluiten aangezien ze op zaterdag toch nooit iets te doen heeft. Leuk dames, jullie zijn meer dan welkom!

Dan rest mij alleen nog een rectificatie van vorige week, de hamster van Sem en Evy heet namelijk Willy en geen Billy, mijn oprechte excuses. Invallers bedankt! En Lianne, ik hoop dat ik je vaak genoemd heb in het verslag, mocht dat niet het geval zijn bij deze alvast mijn excuses.

Jasper

 

Achilles 8 – Futura 4 9-6
Van de wedstrijd Achilles 8 tegen Phoenix 6 is afgelopen week geen verslag verschenen. Wie de uitslag van die wedstrijd heeft gezien zal begrijpen waarom dat niet is gebeurd. Het is denk maar het beste om het nooit meer over die wedstrijd te hebben. Afgelopen zondag moesten we aantreden tegen het vierde van Futura. Omdat we iets goed te maken hadden wilden we allemaal topfit aan de start van de wedstrijd verschijnen. Met de nadruk op wilden, want dat is niet helemaal gelukt. Mark en Rinus verschenen brak op het veld, Martijn kwam uit zijn nachtdienst en Roger had weer eens overal last van. Het waren de vooral de dames die zich aan ons voornemen hebben gehouden, alhoewel Britt ook een klein beetje brak leek te zijn. Dat niet iedereen fit was bleek uit het feit dat we vrij snel met 0-2 achter kwamen. Opeens leek een doemscenario zich te voltrekken, het zal toch niet weer een drama worden?

Het drama bleef gelukkig uit, dankzij twee doelpunten van Alex kwamen we op gelijke hoogte met onze paarsblauwe vrienden. Het scoren verliep in de rest van de wedstrijd aan beide kanten vrij moeizaam. Dat had vooral te maken met onze goede verdediging en het moeizaam tot scoren komen van onze kant. Maar door hard te werken en ons over onze pijntjes heen te zetten konden we de wedstrijd naar ons toe trekken. Na de 3-2 zijn we geen moment meer in gevaar geweest, de einduitslag bleef steken op 9-6 in het voordeel van de helden van het achtste. Het is mij even ontschoten wie er wanneer gescoord hebben maar de volgende toppers wisten het mandje te vinden: Martijn (4x), Alex (3x), Judith (1x) en Roger (1x). Mocht dit niet kloppen dat zal hier volgende week een rectificatie op volgen.

Tot slot nog een speciale vermelding voor Mark die zo brak was dat hij kort na de rust vervangen moest worden door Rinus. Een kwartier voor tijd moest Roger ook het veld ruimen omdat die teveel last had van zijn rug en been waardoor hij de wedstrijd met frisse tegenzin moest staken. Mark moest daardoor opnieuw het veld betreden. Dat zijn batterijtje inmiddels leeg was werd in de verdediging pijnlijk duidelijk maar hij sloeg zich er kranig doorheen. Niet slecht voor een oude Twentse tukker. Volgende week kunnen we van onze welverdiende rust gaan genieten want het achtste is komend weekend vrij. Onze fans hoeven echter niet te vrezen voor een saai weekend, onze spelers zullen ongetwijfeld bij de overige teams te zien zijn. Hiervoor verwijs ik jullie naar de opstellingen van komend weekend.

Rinus Cost

 

Achilles 10 – Crescendo 6 4-14
Tja Lizette heeft als eerste als topper uit die fantastische recreantengroep onder leiding van Emmy Arnts en Ab Waasdorp een mooi stukje geschreven over het meespelen in het tiende. Nu mag ik als tweede nieuwe aanwinst uit dezelfde groep mijn eerste competitiestuk schrijven.

Het is pittig en heeeeel lang zo’n wedstrijd kan ik wel stellen en het blijft een ingewikkeld spelletje. Toen de tegenpartij het veld opkwam dachten we dat gaat wel lukken, nou dat viel wel erg tegen.

Na 2-0 achterstand scoorde Joke en ik dacht nu gaat het de goede kant op. Maar daar waren de pittige dames van Crescendo en was die goede kant wel bekeken. Arie scoorde met een prachtige doorloop en was zijn duwerige heer te slim af.

De eerste helft hebben we heftig verloren maar de tweede helft kregen wij meer kansen en deze hebben we gelijk gespeeld door een prachtig scorende Belinda en Fred.

Collin en Jeroen bedankt voor het invallen en voor het vele loopwerk. Tenslotte trouwe supporters bedankt weer voor de ondersteuning, erg leuk dat jullie komen kijken. Ivo bedankt voor het fluiten. Volgende week erg vroeg verzamelen, maar hopelijk gaan we dan met winst naar huis!

Groeten Monique Roos

 

Wat was..

Na een overwinning en een nederlaag was Achilles B1 er veel aan gelegen om de tegenstander van afgelopen zaterdag, Tempo B1, te verslaan. Tempo had haar eerste 2 wedstrijden verloren en bij winst konden we al wat afstand nemen en voorzichtig omhoog kijken. Vooraf hadden we wel afgesproken om te waken voor onderschatting en vooral zelf veel energie te leveren en direct uit te stralen dat er niets te halen viel voor Tempo. Ook zouden we in het begin vooral “zakelijk” moeten spelen. Elke aanval zien als een scoringskans en als vak bespreken hoe we de aanval op zouden zetten en wie we in stelling zouden brengen. Dus: er bewust mee bezig zijn het maximale uit je aanval te halen en hopelijk zo nog meer scoren. Ontwikkeling staat natuurlijk voorop, maar in sommige wedstrijden is het resultaat minstens zo belangrijk. Zaterdag was zo’n wedstrijd.

Wat kunnen we zeggen over de eerste helft? Het plan was duidelijk, de uitvoering helaas wat minder. Qua scores ging het lange tijd gelijk op, hoewel wel duidelijk was dat Achilles de bovenliggende partij was. Maar loskomen konden we niet. Verdedigend waren we te laks of soms juist weer te gretig, waardoor we teveel vrije ballen en stippen weggaven. In de aanval waren we soms rommelig en maakten we te veel plaatsfouten om Tempo echt onder druk te zetten. Dat we uiteindelijk met een 11-7 voorspong gingen rusten, was te danken aan een korte eindsprint waarin we Tempo echt onder druk hadden gezet.

Tijdens de rust gaven we aan dat we ondanks de voorsprong en de 11 goals niet tevreden waren. De echte scherpte ontbrak nog. Te veel aanvallen mondden in niets uit en ook de verdedigende foutjes moesten eruit.

Het eerste wapenfeit na rust was voor Tempo, maar direct daarna scoorden wij weer. Ook de volgende goals waren voor ons en we leken de wedstrijd definitief naar onze hand te zetten. Verdedigend werden de duimschroeven aangedraaid; Tempo maakte uiteindelijk maar 4 goals in de tweede helft. Zelf bleven we wel regelmatig scoren, uit soms hele leuke aanvallen, en eindigden we boven de 20. Einduitslag 21-11.

Een prima resultaat waar niets op af te dingen valt. Als trainer kun je kritisch zijn (dat zijn we ook!), maar de positieve punten overheersen: jullie hebben wederom hard voor elkaar gewerkt (daar begint het allemaal mee!), als team gespeeld, (bijna?) iedereen heeft gescoord en 21 goals maken is gewoon heel goed. Verbeterpunten blijven er altijd, maar voorlopig zijn we blij met de inzet die jullie tonen en het spel dat jullie op de mat leggen.

Deze week “gewoon” weer hard trainen en kijken of we de stijgende lijn tegen De Meervogels kunnen doorzetten…

Rick, Steijn, Marlou en Laura; wederom bedankt voor het invallen en reserve zitten.

 

Na de bloedstollende wedstrijd tegen TOP vorige week, mocht Achilles B2 deze week aantreden tegen KZ Danaïden. Deze ploeg had twee weken eerder ruim van TOP verloren, dus op papier zou het een makkelijke wedstrijd moeten zijn, maar dat is natuurlijk ook gelijk het gevaar.

De B2 begon op de vroege zaterdagochtend ijzersterk. Binnen een paar seconden moest de heer van Rick aan de noodrem trekken en lag de bal al op 2,5 meter. Het buitenkansje werd niet benut, net als de 5 korte kansen en 6 vrije doorlopen erna. Het spel stemde zeer tevreden, de afronding uiteraard niet. Het duurde dan ook even voordat de voorsprong wel werd gepakt, maar een afstandsschot van KZ Danaïden bracht deze ploeg weer langszij. Ook het andere vak had moeite om de bal door de korf te krijgen. Bovendien waren we verdedigend bij lange na niet zo scherp als vorige week. Tel daarbij op dat de tegenstander wel efficiënt met zijn kansen omsprong en je hebt de verklaring voor de 1-3 achterstand. Via 2-4 en 3-5 wisten we pas bij 5-5 de stand weer gelijk te trekken en vervolgens voor de tweede keer de voorsprong te pakken, 6-5. Op slag van rust werd echter de 6-6 gescoord, waardoor we daarmee de kleedkamers ingingen.

De tweede helft werd begonnen met Brandon op de plek van Carlos, die zich niet lekker voelde. Waar we de eerste helft veel kansen nodig hadden voor een doelpunt, werd in het begin van de tweede helft wel snel de korf gevonden. Een gaatje van 2 punten werd geslagen, maar daarna stokte de productie weer. Verdedigend waren we echter een stuk scherper, waardoor het gevoel langs de kant in ieder geval was dat de overwinning niet meer in gevaar zou komen. Lang bleef de voorsprong 2 á 3 punten, maar in de slotfase pakten we toch de vier punten voorsprong, 13-9. Dit was tevens de eindstand. Danique maakte 10 minuten voor het einde nog haar rentree na haar enkelblessure van twee weken geleden. Verder viel Mike op met een aantal goede onderscheppingen en Marlou met haar omdraaibal, die daarbij alleen twee handen zag en de bal dus maar vast hield, het heertje dat zijn handen opstak verstopt onder de bal ;-).

Volgende week treffen we deze tegenstander opnieuw. Hopelijk staat het vizier dan wat scherper, want het zal een lastige pot worden!


Afgelopen zaterdag moest Achilles C1 aantreden tegen Die Haghe. Beide teams tot vandaag ongeslagen, al zijn er natuurlijk pas 2 wedstrijden gespeeld. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Die Haghe heeft altijd goed korfballende ploegen en zo ook hun C1.
Wij begonnen sterk aan de wedstrijd en het eerste aanvalsvak deed wat het moest doen. Binnen een paar minuten stonden we 0-2 voor. Er waren goede aanvallen en hebben we de hele wedstrijd de touwtjes in handen gehad. De inzet was ook weer geweldig te noemen en dat blijkt wederom een belangrijke factor voor de winst bij de C1. Verdedigend lieten we behoorlijk wat steekjes vallen, maar gelukkig profiteerde de tegenstander er niet van. Dat was toch wel het verschil vandaag met Die Haghe, de kansen werden niet door hen afgerond en door Achilles in ieder geval een heel stuk beter. Er werden maar liefst 3 stippen gemist door de kanaries met daarbij behoorlijk wat korte kansen. 3-5 stond bij rust en uiteindelijk werd er met 5-9 gewonnen.
Ondanks de slechts 5 tegengoals moeten wij echt stappen maken op het verdedigende vlak. Wij maken het de tegenstanders soms te makkelijk en geven we onnodig kansen weg. Daar gaan we deze week dan ook weer hard aan werken! Want volgende week wacht Top c1, met ons ook nog zonder puntverlies. 0900 uur, dan heb je nog wat aan je dag daarna;)! De dames speelde allen meer dan uitstekend vandaag. Maar als ik iemand mag noemen die erg uitblonk was het Sterre, die ook nog een lekker goaltje meepikte op een belangrijk moment in de wedstrijd. Bij de mannen viel Noa op door zijn 4 goals en speelde Cino zeer sterk, die gunde zijn tegenstander heel weinig vandaag. Ga zo door C1! Tot volgende week!

 

Deze week weer eens lekker vroeg verzamelen voor Achilles D2. Kwart voor 9 stonden we op het veld bij Die Haghe. Genoeg voorbereidingen: de staart van Jip (of was het Marijn?) moest na commentaar van de meiden opnieuw gedaan worden, de mannen namen de tijd voor het aandoen en strikken van de schoenen en de ouders namen nog lekker een koppie pleur / thee.

Dan de wedstrijd, wat ging dat weer lekker! Stukken beter gelukkig dan vorige week, ook van de andere coaches kregen we na de wedstrijd nog complimenten. Dat schept vertrouwen! Helaas wel verloren, 1-3, maar manmanman, wat hadden we kans om deze wedstrijd te winnen. En dan is het wel jammer dat dat niet is gelukt. Genoeg kansen, mooie onderscheppingen (met een hoofdrol voor Quin hierin) en vechtlust! Dat is was erg fijn om weer te zien. Ook het uitwerken (de bal van de verdediging naar de aanval brengen) ging zoals het hoort: rustig kijken, goede ballen gooien en zeker weten dat de bal aankomt als je besluit de bal te gooien.

Volgende week komt Die Haghe bij ons op bezoek, deze week trainen op een ‘aanvalsspelletje’ en wat verdedig oefeningen en dan houden wij de punten op het Pomonaplein.

Marieke



De F3 wist ook in zijn 2e wedstrijd een punt te pakken. Ditmaal uit bij Top. Zonder Lukas (zijn diensten waren nodig bij de F2) begon de F3 wederom voortvarend en liep vlotjes uit naar een 1-3 voorsprong. Helaas voor ons kwam Top beter in de wedstrijd en kwam zelfs op een 4-3 voorsprong. Na de fraaie 4-4 van grote afstand pakte Top toch weer de voorsprong (5-4) en leek Top de volle buit te pakken. Maar een zeer fanatiek Achilles F3 ging op jacht naar de gelijkmaker en wist deze ook te maken, 5-5! Vervolgens braken de laatste, zeer spannende minuten aan met kansen over en weer, maar er werd niet meer gescoord. Het gaat elke week beter met onze jonge F3, nu al 5 goals gemaakt en dat smaakt uiteraard naar meer! Zijn er nog verbeterpuntjes? Natuurlijk, genoeg. Om te beginnen met hamburgerverdedigen J!! Wat dat is? Gaan jullie dat maar eens haarfijn aan mama’s, papa’s, opa’s, oma’s en iedereen die het maar wil weten uitleggen!! Goed gespeeld toppers en tot woensdag!!


Jeugdverslagen

Veo A1 – Achilles A1 10-20
Op zaterdag 12 september verzamelde de A1 om 10:45 (stipt haha) en reden zij naar VEO. Hoge verwachtingen hadden we niet, maar Arjen vertelde ons om niet naast onze schoenen te gaan lopen want alles kon nog gebeuren! Na de warming up begonnen we met de wedstrijd. Eerste aanval was het vak met Tobias, Lars, Julia en Benthe. De eerste verdediging waren Sander, Ilan, Daniek en Mariska.

Het fluitsignaal klonk en al snel werd de bal onderschept en kon het aanvalsvak beginnen met aanvallen waardoor gelijk werd gescoord door Tobias d.m.v. een vrije bal 0-1. Niet veel later scoorde VEO 1-1. Toen kon het verdedigingsvak gaan aanvallen, Ilan scoorde de 1-2 van afstand, maar VEO hield ons bij en scoorde 2-2. Gelijk daarna maakte Tobias de 2-3 met een afstandsschot en ook de 2-4 met een mooie korte kans, hij ging lekker. Ook Sander maakte een korte kans waardoor de stand op 2-5 stond. Een tijdje ging niks meer raak aan beide kanten tot VEO twee schoten raakte, de stand was 4-5. Ze kwamen veel te dichtbij, maar gelukkig schoot Julia raak van afstand zoals ze dat heel vaak doet en scoorde Ilan een vrije bal, 4-7. Sander scoorde van afstand, de vakken wisselde weer en gelijk scoorde Tobias waardoor de stand nu op 4-9 stond. Lars scoorde ook nog een heel fraai schot van afstand waardoor de ruststand van 4-10 werd bereikt.

De eerste helft ging niet heel lekker maar we stonden dik voor. In de rust werden want dingen aangekaart en waren we daarna klaar voor de tweede helft, ons doel was het behalen van de 20. Het begon gelijk heel goed, Sander maakte zijn korte kans mooi af en Ilan legde de bal in de korf door een one-hander, 4-12. Toen ging het verdedigend even wat minder en scoorde VEO twee goals waardoor het 6-12 stond. Ilan scoorde gelukkig weer een vrije bal! Maar we konden weer wisselen omdat VEO ook een doelpunt scoorde 7-13. VEO 8-13. Tobias scoorde de 8-14, Ilan maakte d.m.v. een doorloop en daarna ook een onde-handerde dat de stand nu op 8-16 stond! We waren dichtbij ons doel. Ilan en Tobias waren goed bezig met de vrije ballen want ook nu scoorde Tobias er weer een, 8-17. Lars maakte een mooie omdraaibal waardoor we nu wel erg ver van VEO verwijdert waren. Merel en Esmee kwamen er in voor Daniek en Mariska, en gelijk scoorde Merel van afstand, wat niemand verbaasd aangezien Merel daar heel goed in is. VEO dacht nog even grappig te doen en scoorde nog 2 goals, 10-19. We dachten ons doel net niet te bereiken tot dat Lars van erg ver de bal er in legde. De eindstand van de wedstrijd was 10-20.

De punten gingen weer lekker mee naar Den Haag, net als de airhockeytafel ;) !!! Volgende week spelen we thuis tegen Tempo, onze grootste concurrent. We hopen dat er zo veel mogelijk mensen komen kijken want we hebben alle support nodig….

Joe

 

Achilles B2 – KZ Danaiden B1 13-9
Op 12 september speelde Achilles B2 tegen KZ Danaïden B1. De wedstrijd begon goed toen we het eerste punt gemaakt hadden. We begonnen meer punten te maken totdat de tegenstander fel terugkwam met afstand schoten. Het fluitsignaal voor de eerste helft werd gefloten en de stand was 6-6. In de tweede helft werd het eerste doelpunt na een paar seconden gescoord en stonden we voor. We gingen beter verdedigen in de tweede helft en de tegenstanders hadden bijna geen kans om meer te scoren. Met de aanval ging het ook beter. Uiteindelijk hadden we nog 7 punten gemaakt en Danaïden nog maar 3. De eindstand was 13-9 voor Achilles. Er waren veel kansen in de wedstrijd maar jammer genoeg gingen ze niet allemaal erin.

Gr Mike

 

Achilles E3 – Avanti E9 3-6

Tjonge wat een wedstrijd. We hadden een klein beetje een gevalletje van: Bad Luck. Zo kwam Joost braaf naar de wedstrijd maar had een ongelukje met zijn fiets oei au, ijs erop, en snoepjes waren een goede troost, maar een wedstrijd spelen werd het niet meer. Na nader bericht kan ik vertellen dat het gelukkig niets ernstigs was. Ook Armin werd geveld door de paal en liep daarna erg trots met een geruite theedoek om zijn hoofd. Ook dat ging weer over. Helaas betrof het niet alleen de jongens, nee ook Nikki had even een oppepper nodig maar kwam daarna ijzersterk terug het veld op. Nu de wedstrijd

De eerste 10 minuten hadden we echt kansen volop, maar tsja die korf he, als in een magische betovering, de bal wilde er niet in. Zo gingen we de rust in met 0-3.

Na een beetje limo en een goed praatje van Nikki, zag Bo haar kans schoon en zo ging de eerste voor ons er dan toch in. En daar was ineens Kyra die er ook nog een maakte, helaas stond het toen inmiddels weer 2-5. We kwamen wel dichterbij, want Bo zag ook nog een mooi kansje en ook die ging erin. 3-5. Helaas wist Avanti ook nog te scoren en zo eindigden we met 3-6.

Jammer maar het was zeker de moeite waard om te kijken. De felheid van de kinderen en af en toe dromerig bedenken 'ohja ik moet verdedigen', maar er toch op tijd bij zijn, meteen vrij lopen en proberen de bal te onderscheppen. Het gaat er echt aankomen, ik voel de overwinning. Hij komt ook zeker kinderen van de E3, jullie zijn heel goed bezig, het was een plezierige wedstrijd om naar te kijken.

Groetjes Sandra (mamma van Kyra)

 

Achilles F1 - Fortuna / Delta Logistiek F1 7-20

Na een praatje van Rob (Cino moest zelf spelen) begonnen we vol goede moed de wedstijd. De eerste 10 minuten startten Bram, Bradley, Liv en Aaron. Jalien en Jim begonnen aan de kant. Al vlug scoorde Fortuna 0-1 en ook de 0-2 volgde snel. Liv kreeg een hele mooie kans, die goed werd afgevangen door Bram, maar helaas wisten we niet te scoren. Fortuna was ook sterk, ze onderschepten vaak de bal, en na een aantal mooie kansen van ons, was het toch Fortuna die een doelpunt maakte, 0-3.

Drie punten verschil, dus een superspeler erin (Jim). Bram nam de bal uit en gooide naar Jim en Jim scoorde, 1-3. Dus Jim er weer uit! Vervolgens hadden Liv en Aaron weer een aantal hele mooie kansen. Een ver schot van Fortuna maakte van de stand 1-4. Jim er weer in als superspeler. Minuutje rust.

In de tweede 10 minuten hadden we weer een hoop kansen, en Bram scoorde dan ook met een mooi ver schot. Twee punten verschil, dus superspeler eruit. Fortuna scoorde weer, 2-5, dus superspeler er weer in. En weer scoorde Bram, 3-5! Helaas scoorde Fortuna toen twee keer achter elkaar, en dat bracht de stand op 3-7.Liv scoorde een hele mooie bal, 4-7. Jammergenoeg wist Fortuna weer twee keer de korf te vinden, 4-9. Maar Bram wist met een mooi afstandsschot van achter de korf de stand op 5-9 te brengen.

Rust.

Vlak na rust opende Fortuna de score met 5-10, maar Bram maakte er weer 6-10 van, en vlak daarna scoorde ook Liv 7-10. Helaas wisten wij daarna niet meer te scoren, en liep Fortuna verder uit tot een stand van 7-20.

Komende week weer hard trainen met z'n allen en dan gaan we het Fortuna volgende week nog moeilijker maken!

Groetjes, Jim

 

Futura F1 – Achilles F2 6-2
Zaterdagochtend 9.30 uur. Achilles F2 is weer helemaal klaar voor een uitwedstrijd, dit keer tegen Futura F1. De eer wordt verdedigd door Lucas, Lisette, Lynn, Jens en Jurre. Na een potje tafelvoetbal begint het serieuze werk: een paar rondjes korfschieten om goed in vorm te komen en dan geeft de scheidsrechter het startsein.

Het is een spannende wedstrijd en de teamleden blijven ontzettend goed bij hun jongen of meisje. Na een eerste mislukte doelpoging van Futura zorgt Lisette voor een eerste punt voor Achilles! Daarna volgen nog wat doelpogingen van Futura, die door de ijzersterke verdediging van onze dames en heren op niets uitlopen. Maar dan, in het tweede kwart, herpakt Futura zich. In korte tijd wordt het 4-1 en mag Lynn als superspeler het veld in. Die naam maakt ze absoluut waar door voor een doelpunt te zorgen, waarna ze meteen het veld weer uit kan…

In het derde kwart wordt het 5-2 en mag Jurre als superspeler aan de slag. Ondanks de achterstand verliezen onze helden de moed niet, en blijven ze scherp tot het eind. De wedstrijd eindigt met een stand van 6-2, de strafworpenronde eindigt gelijk met 2-2, met doelpunten van Lynn en Jurre.

Je zou denken dat ze wel moe zijn na zo’n intensief potje korfbal, maar het lijkt erop dat ze nog wel een wedstrijd willen spelen. Bij het handen schudden aan het eind echoot het over het veld: prettige wedstrijd!, prettige wedstrijd!

Irna (moeder van Jurre)

Datum 13-09-2015 19:29
Tags