Achilles 1 dichtbij de stunt die nodig was…

Het 22-22 gelijkspel tegen mede koploper Oranje Wit kun je gerust een uitstekende prestatie noemen. Helaas schieten we er qua ranking niets mee op. Alleen winst had ons echt iets gebracht. Dat neemt niet weg dat het eerste een puike pot heeft gespeeld en Oranje Wit te kijk heeft gezet. Lees verder voor de rest van het wedstrijdverslag, geschreven door trouwe supporter Peter Frauenfelder. [Foto: Archieffoto Oranje Wit]

Met Lars en Twan in de basis werd er goed gestart. Laura en Lars waren trefzeker, Oranje Wit counterde direct naar 2-2. Een run van 4 voor Oranje Wit betekende echter een te snelle 2-6 achterstand, voordat Pepijn vanaf de stip wat terug kon doen (3-6). Oranje Wit dat in die fase goed varieerde begon met scherp te schieten en alleen Lars (die een prima wedstrijd speelde) en Twan wisten in het 2e deel van de 1e helft voor Achilles de korf nog te vinden. Dit leek niet onze wedstrijd te worden.

Bij een achterstand van 5-13 bracht coach Ton Sven in die niet kon starten omdat hij grieperig was geweest. Klaarblijkelijk hadden die uurtjes onder de wol hem goed gedaan want de turbo ging direct aan en Oranje Wit leek even wat van slag. Sven, Laura en wederom Lars lieten 8-13 noteren en net toen Achilles z’n draai leek te vinden bepaalde Oranje Wit talent Bo Oppe de ruststand op 8-14.

6 punten achter leek toch te veel om er nog een echte wedstrijd van te kunnen maken. Daar dachten de eerstelingen anders over en onder aanvoering van de ontketende Sven die direct 2 dikke stippen meekreeg en zelf verzilverde, begon er wat hoop te gloren, ook omdat Oranje Wit in de duels een scherper Achilles tegenover zich vond. Lars met z’n 4e en Julia van afstand tekende voor de aansluiting (12-14) en het publiek ging er eens goed voor staan. Echter de definitieve aansluiting kwam maar niet. Telkens als we op 2 punten kwamen scoorde Oranje Wit direct weer een verschil van 3. Benthe kwam in deze fase beter in de wedstijd (2 goals voor haar), maar bij 18-22 achter en nog minder dan 7 minuten op de klok leek het toch echt gedaan. Nog 1x vloerde Achilles het gaspedaal. Pepijn die 2 stippen verzilverde bracht de hoop terug (20-22). Met iets meer dan 1 minuut op de klok prikte Sven een vrije bal binnen. Zou het dan toch nog kunnen? Noa mocht snel z’n shirt aantrekken voor een ultieme laatste aanval. 5 seconden voor het einde schoot hij onberispelijk de gelijkmaker door de korf. Met nog 2 seconden op de klok forceerde Oranje Wit nog een vrije bal die gelukkig naast ging en zo dwong Achilles een welverdiende remise af. Alle complimenten voor de werklust voor alle eerstelingen.

Oranje Wit dus een illusie armer, maar ondanks de terechte vreugde bij Achilles helpt dat ene punt ons niet op de ranglijst. We blijven op basis van onderling resultaat op de 7e plaats achter Sporting Delta, dat thuis met 13-19 van KVS verloor. VEO won erg knap met 21-23 uit bij Swift en speelde zich op eigen kracht veilig. Futura tot slot werd er door Fiks (19-32) dik afgeschoten. Fiks nu dus één punt los van Oranje Wit aan kop, bovenop de marge (beter doelsaldo voor Fiks) die ze al hadden.

Dat zelfde Fiks kan volgende week kampioen worden tegen ….. Achilles. Maar ook in Oegstgeest zullen ze opkijken van de puntendeling die Achilles wist af te dwingen. En als Achilles het tegen Oranje Wit kan, waarom dan niet tegen Fiks (1630 uur sporthal de Cuyl te Oegstgeest)?

Realistisch gezien zal Fiks in eigen huis kampioen worden, maar vanuit een underdog positie is het prettig loeren. De druk ligt toch vooral bij Fiks. Achilles moet hopen op een goed resultaat om die playdown wedstrijd te voorkomen. Mocht die playdown er toch van komen, dan was het optreden tegen Oranje Wit in ieder geval een geweldige boost voor het zelfvertrouwen!

Gr

Peter F

Datum 25-03-2019 09:06
Tags