[Verslag] Fiks terecht kampioen, Achilles gaat de play-down spelen

Waar Achilles een punt nodig had om zich veilig te spelen konden we daar geen enkele aanspraak op maken. We kwamen nog wel 1-2 voor en tot 5-3 kon we tegenspel bieden, maar daarna gingen de Oegstgeesters flink los. Met name de Fiks dames scoorden er lustig op los en ik schat dat ze er ongeveer 20 hadden. De ruststand van 20-8 was veelzeggend. Lees verder voor de rest van het wedstrijdverslag, geschreven door Peter Frauenfelder. [Foto: Leltz Fotografie via Korfbalfoto.nl]

Na rust stond het wat beter en vulden we de rebound beter in, waardoor Achilles lekker mee kon scoren met Fiks en het verschil lang rond de 12 bleef. Met regelmatig leuke acties en inzet tot het einde gaf de 2e helft een bevredigend gevoel. In de laatste minuten ging het gas er bij Fiks nog even op en met een ruime 37-21 eindscore troonde Fiks zich kampioen van de overgangsklasse D.

Ze hebben een leuke ploeg waar iedereen kan scoren en daardoor maken ze zeker kans op behouden in de Hoofdklasse, al missen ze wel lengte. Felicitaties aan Fiks en succes volgend seizoen.

Voor Achilles rest een mooie triller tegen HKV Ons Eibernest om de overgangsklasse te behouden. Dan gaat het er om. Dat zijn de mooie potjes met druk en waarschijnlijk veel beleving van 2 kanten. Ik heb er vertrouwen in dat we winnend gaan afsluiten, maar dan zal Achilles het beste wat we hebben in zichzelf naar boven moeten halen. Ik hoop op inzet, scherpte, steun van Vakkie A (ik neem aan dat ze zichzelf nieuw leven in blazen voor deze belangrijke wedstrijd), bezieling en gogme op de momenten dat het moet. Hoe vervelend het ook is om een stadsgenoot een duw omlaag te geven, wij zijn Achilles en voor medelijden is zaterdag geen ruimte.

Succes Achilles 1 en laat de Leeuw maar eens ouderwets brullen!

Gr Peter F 

Meer foto's van Leltzfotografie bekijk je via deze link.

Datum 31-03-2019 21:31
Tags