Achilles geeft niet thuis in play-down tegen HKV Ons Eibernest

Zaterdag 13:30 uur dat was het tijdstip in de Fortuna hal waar het moest gebeuren. Een prachtige ambiance die veel weg had van een heuse korfbal league kraker, Ed Arbouw die het publiek met de Achilles vlag opzweepte, niets stond een mooie middag in de weg. Wie zou er volgend jaar weer overgangsklasse spelen? Dat was de inzet. Wij dus niet, zo weten we inmiddels. [Foto: Leltz Fotografie/Korfbalfoto.nl]

Of het de spanning was, ons strijdplan dat niet goed werd uitgevoerd, of juist de tactiek van de Eibers, ik weet het niet, maar laten we het op een combinatie van die factoren houden. Binnen no time stond er 0-5 op het scoreboard en de Eiber lieten in het begin een 50% rendement noteren. Achilles stond er bij en keek ernaar. Duels werden slechts sporadisch gewonnen, de Eiber dames dwongen de onzen in een onmogelijk hoge op-steun, waren scherp op het afschermen van de aangeefhand en dat resulteerde in tandeloos balverkeer in de breedte i.p.v. de diepte. Kortom, de Eibers waren zeer goed bij de les en voor Achilles leek 13:30 uur beginnen veel te vroeg.

Sven was wel wakker (12X) en hij kan veel, maar tegen 8 Eibers die hun niveau halen, dat win je niet. Toch knokte Achilles zich terug in de wedstrijd toen ook Benthe (6-10) en Laura (8-11) de korf wisten te vinden. Op 9-13 scoorde Twan een zuiver afstand schot, maar de scheidsrechter oordeelde anders en de Eibers deden het direct voor rust wel goed. De rust kwam met 9-14 in ons nadeel. “Het kan nog”, hoorde ik in de rust om me heen.

Twan en Sven brachten na de rust de hoop weer terug (11-14), maar direct 2 stippen tegen en het verschil was weer 5. En eigenlijk is dat ook het verhaal van de wedstrijd, het bleef maar rond de 5 goals verschil. Die vroege 0-5 zijn we feitelijk nooit meer te boven gekomen. Eibernest bleef veel rustiger en scoorde telkens als Achilles een kleine opleving kende. Met wissels probeerde coach Ton het momentum te keren, maar de echte aansluiting kwam niet meer. De harde waarheid is dat we met 19-23 hebben verloren en onze wonden moeten likken. Volgend jaar dus 1e klasse, maar ik weet zeker dat we ons terrein weer gaan herwinnen.

Gr
Peter F

Datum 06-04-2019 23:59
Tags