Het is ons niet gelukt..

VakkieA.jpeg hoofdartikel

Zaterdag moest het gebeuren - erop of eronder, de dood of de gladiolen, alles of niets - maar de ontzettend teleurstellende afloop kennen we inmiddels. Achilles 1 speelt volgend jaar in de zaal eerste klasse.

Afgelopen zaterdag stonden we tegenover HKV/Ons Eibernest, voor een allerlaatste kans op behoud in de overgangsklasse. Vanaf de start waren de Eibers feller, daarover kunnen we kort zijn. Pas na 5 doelpunten van HKV/Ons Eibernest, kon Sven met een strafworp ons eerste doelpunt noteren. We hebben nog een aantal keer geprobeerd dichterbij te kruipen, maar dit eerste gat zijn we nooit meer te boven gekomen. We kwamen niet in ons spel, te weinig mensen haalden hun gebruikelijke niveau en als team gaven we niet thuis. Eibernest was van begin tot eind de fellere, bovenliggende partij. Met 23-19 sleepten zij de overwinning en daarmee handhaving in de overgangsklasse binnen. Een zuur en teleurstellend, maar op basis van deze wedstrijd helaas terecht resultaat.

Na afloop zoemt er één vraag door ieders hoofd, door de wandelgangen en in alle nabeschouwingen: waar is het mis gegaan? Een kant-en-klaar antwoord daarop is er nu nog niet. Degradatie overkomt je niet door deze ene wedstrijd, uiteindelijk konden we in 15 wedstrijden helaas niet laten zien dat we in de overgangsklasse horen. Dat betekent wonden likken, het veldseizoen zo goed als mogelijk afmaken en volgend jaar met frisse moed weer bouwen aan een terugkeer in de overgangsklasse in de toekomst.

Waar het in ieder geval níet mis ging, was de steun van het publiek. Op het veld tijdens het uitzwaaien was het al genieten geblazen, maar ook in de sporthal hebben jullie laten zien wat Achilles voor club is. Wat was het fijn om zoveel zwart-wit-en-een-beetje-groenen aan ‘onze’ kant van de hal te zien, de zangkoren te horen en jullie aanmoedigingen te ontvangen. Wat een ambiance in de Fortuna-hal, de energie van jullie én vlaggendrager Ed Arbouw was geweldig! Enorm bedankt daarvoor! Ook aan alle anderen die zich afgelopen seizoen voor Achilles 1 ingezet hebben: reserves, invallers, filmers en natuurlijk Belinda die zaterdag een brunch voor ons voorbereidde. Aan jullie inzet heeft het zeker níet gelegen!

- Achilles 1

  

Datum 08-04-2019 09:38
Tags