Voor de coaches: Bericht vanuit het KNKV

De veldcompetitie staat weer voor de deur. Het KNKV heeft in de zaalcompetitie gemerkt dat het Digitale Wedstrijdformulier niet altijd op de juiste manier gebruikt wordt. Daarom het verzoek voor het komende veldseizoen: zorg er voor dat je je teams in Sportlink Club compleet hebt, maar vooral dat de coaches/aanvoerders aan de teams gekoppeld zijn! Daarmee voorkomen we dat wedstrijden niet tijdig afgehandeld kunnen worden. Lees verder voor meer info over het DWF!

Gebruik DWF

In de zaalcompetitie is gebleken dat wissels sporadisch ingevuld worden, en de startopstelling ook niet altijd klopt. Als tegenstander kun je dit ook gewoon controleren, en van scheidsrechters wordt verwacht dat de opstellingen gecontroleerd worden en dat wissels geregistreerd worden. Mocht ook de tweede helft veld blijken dat opstellingen weer 6 wedstrijden dezelfde zijn, gelijk aan het team zoals het in Sportlink staat, overwegen we sterk om in het nieuwe seizoen deze optie uit te zetten en dan moeten voor elke wedstrijd handmatig de spelers toegevoegd worden.

 

Afhandeling wedstrijden

Er zijn weekenden bij geweest dat meer dan 50 wedstrijden niet afgehandeld zijn. De twee belangrijkste redenen waren

  1. Scheidsrechter heeft geen juiste toegang tot de app “KNKV Wedstrijdzaken”. Je dient dit als vereniging zelf tijdig te regelen, zeker bij iemand die zijn of haar eerste wedstrijd actief is als scheidsrechter;
  2. Een vervangende coach heeft geen (juiste) toegang tot het DWF, en kan daardoor e.e.a. niet afhandelen. Het blijft verantwoordelijkheid van de vereniging, maar de scheidsrechter kan het ook doen, wellicht versnelt dit het proces op het veld.

 

Leeftijdscontrole

We controleren elke wedstrijd op gemiddelde leeftijd team (op elk moment in de wedstrijd) en/of te oude leeftijd spelers. In de zaal hebben we aantal keren gewaarschuwd, waarna er eventueel schikkingen zouden volgen en sommige clubs hebben die ook al gehad. Vanaf het veld wordt er niet meer gewaarschuwd, maar volgen direct de reglementaire sancties. Zorg dus dat de coaches op de hoogte zijn van de leeftijdsregels. Niemand zit te wachten op schikkingen en op het eventueel overspelen vanwedstrijden.

 

Uitsluitingen

Het gebeurt dat spelers die een uitsluiting op hebben gelopen naar aanleiding van meerdere gele kaarten of een rode kaart alsnog spelen. In de volksmond is er dan vaak sprake van een “schorsing”, de formele tekst is uitsluiting. Ook dan is er sprake van een ongerechtigde speler en zal er aangifte worden gedaan van het negeren van de uitsluiting. Dit levert tot op heden extra wedstrijden uitsluiting op.

 

Over te spelen wedstrijden

Wedstrijden die niet gespeeld, gestaakt of ongeldig verklaard worden, moeten opnieuw worden ingepland. Het Bondsbestuur heeft de ruimte om wedstrijden niet in te plannen, maar zal dat alleen in uitzonderlijke situaties doen. Uitgangspunt is dat elke wedstrijd volledig gespeeld gaat worden.

Veel plezier en succes in de veldcompetitie!

Met vriendelijke groet,

KONIKLIJK NEDERLANDS KORFBALVERBOND
Remco Winter
Hoofd Competitie & Arbitrage

Datum 13-04-2019 10:38
Tags