Update selectie seizoen 2019/2020

Achilles 1 is in de zaal gedegradeerd naar de 1e klasse, maar dat betekent niet dat we onze ambities bij moeten stellen. In tegendeel, want zowel het 2e als het 3e zijn op overtuigende wijze gepromoveerd naar de reserve 1e klasse, de A1 heeft zich overtuigend weten te handhaven in de hoofdklasse, de A2 werd 2e in de 1e klasse en de B1 handhaafde in de 1e klasse. Als vereniging worden we in de breedte sterker! En dat is een belangrijke voorwaarde voor verdere sportieve groei: zowel op korte, als lange termijn. Een kwalitatief brede selectie kent veel onderlinge concurrentie en juist die onderlinge concurrentie zorgt dat spelers het maximale uit zichzelf en anderen kunnen halen. Via dit bericht informeren wij u over de terugkeer van Bastiaan Overwater, de komst van Jarmo Jongman en de komst van overgaande A-jeugd naar de selectie.

Bastiaan Overwater (23) keert na een seizoen TOP Sassenheim terug bij Achilles. Bastiaan wil zich vanaf het aankomende seizoen volledig richten op sportieve groei met Achilles: “met Achilles wil ik uiteindelijk naar de hoofdklasse. De selectie is nog jong en heeft voldoende potentieel. Ik denk dat we met elkaar, door hard te werken, nog de nodige stappen kunnen maken. Daar ga ik mij voor inzetten, want wat is er nu mooier dan met Achilles goede prestaties neerzetten...?".

Jarmo Jongman (19) maakt aan het einde van dit seizoen de overstap van KVS naar de selectie van Achilles. Ook Jarmo heeft ambities en wil zich graag verder ontwikkelen bij Achilles. "Met de groep die er nu al staat kunnen we straks al hele mooie dingen laten zien. Wat er daarna nog allemaal mogelijk is, moet ik afwachten, maar ik denk dat Achilles hele mooie stappen kan zetten. Dat past heel goed in de ontwikkeling die ik door wil maken".

Ook versterkt de selectie van Achilles zich volgend seizoen met overgaande A-jeugd. Danique de Bruijn, Selene van Ee, Jamie van der Geugten, Luca Ling, en Robbin Noorlander stromen vanuit de A-junioren door naar de selectie. Allen hebben zij hoofdklasse ervaring.

Het moge duidelijk zijn: de selectie (1, 2 en 3) begint vorm te krijgen. Er is kwaliteit en die kwaliteit is breed vertegenwoordigd. Met de goede instelling en de onderlinge bereidheid om in elkaar te investeren kan Achilles de komende jaren de nodige stappen maken.

TopC

Datum 17-04-2019 20:00
Tags