Wedstrijdverslagen: Achiles onnodig onderuit tegen Maassluis

Achilles 1 kon zaterdag niet voorkomen dat Maassluis de punten meenam: 18-20. Ook Team Twee pakte helaas geen broodnodige punten, tegen het geroutineerde KCC werd het 18-22. Achilles 3 won 'uiteraard' wel, versloeg Pernix met 25-11 en stevent nog steeds af op hun tweede kampioenschap dit seizoen. Tot slot deed ook Achilles 5 goede zaken, zij wonnen uit van Excelsior. Achilles A1 ging lang gelijk op in de wedstrijd tegen koploper Tempo, kwam vlak voor tijd 10-12 achter maar kon uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. De A2 speelde een sterke wedstrijd en versloeg TOP/SolarCompleet: 16-14. De B1 speelde uit en tegen KCR en won daar met 10-14. Ook de B2 won; Fortuna werd met 9-10 verlagen. Tot slot ook overwinningen voor Achilles D1, E1, E3, E4, de Tijgers, Beren én de Leeuwen. De D1, E4 en Tijgers staan dankzij deze overwinningen bovenaan in hun poules! Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen.

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Achilles 1 – Maassluis 1 18-20

Wonnen we uit nog vrij ruim, afgelopen Zaterdag was het Maassluis dat de punten meenam. Aan het weer lag het niet, weinig wind en een graad of 22, dus goed toeven. Bij rust hadden we een kleine voorsprong te pakken, maar na rust haalde Maassluis een hoog schot %. Je kunt ook zeggen dat we te weinig druk op het afstandsschot gaven, het is maar hoe je het bekijkt en voor wie je bent. Maasluis bleef de gehele 2e helft aan de goede kant van de score, dan weer 1 punt voor, soms 2. Het grootse gaatje was 3 op 14- 17 in het nadeel van Achilles. Goals van Benthe, Wesley, en Arien brachten ons terug in de race, maar Maassluis rook bloed en gaf alles in hun strijd tegen degradatie en won (niet onverdiend) met 18-20.

Volgens coach Arjen werden er verdedigend een aantal regels (voor mij nieuw want ik leef nog in het tijdperk van de afspraken) geschonden en daardoor hebben we verloren, want aanvallend waren er genoeg kansen en als je die benut dan win je de wedstrijd. Deze heldere uitleg biedt perspectief voor de wedstrijd tegen Korbis volgende week in Waddinxveen. Tot dan.

Groet Peter F

Achilles 2 - KCC/So Natural 4

Volgt zsm!

Achilles 3 - Pernix 4

Toen ik wakker werd deze ochtend en uit het raam keek wist ik het al. Dit wordt een prachtige dag en alle omstandigheden waren goed voor een heerlijk potje korfbal. Soms heb je van die dagen dat je het voelt van dit gaat helemaal goed komen vandaag. Een gevoel die wij als derde al bijna een heel seizoen met ons meedragen en het plezier wat er wordt uitgestraald zowel binnen als buiten het veld is wat ons als groep succesvol maakt. Waar wij maandag nog met z’n allen sprintjes aan het trekken waren onder het motto ‘als één van ons aankomt dan komen we allemaal aan’ om de amerikaanse burgers wat te verteren van ondergetekende stonden we zo zaterdag ook weer als een team in het veld. Vanuit de Sunny State heb ik met trots en beetje zenuwen de wedstrijden gevolgd waar ik niet bij kon zijn om erachter te komen dat beide wedstrijden ruim gewonnen werden en vooral dat bij de oh zo belangrijke wedstrijd tegen KVS het derde grandioos gespeeld heeft. Met dat trotse en blije gevoel betrad ik ook zaterdag de wedstrijd tegen Pernix.

Een wedstrijd waar wij goed uit de startblokken kwamen en een snelle 4-1 voorsprong pakten waar met name verdedigend veel druk werd gegeven en bijna elke rebound werd gewonnen was het even de gebruikelijke 10 minuten fase uitzitten om het scoreverloop weer een boost te geven. Een blessure aan onze kant zorgde voor een vrij snelle wissel in de 1e helft Jamie eruit voor Joël en de 10 minuten-fase was inmiddels voorbij en we liepen uit naar een ruststand van 12-3.

De tweede helft begon direct zoals we geeindigd waren met gelijk de eerste aanval van onze kant een doelpunt. Er werden snelle flitsende aanvallen opgezet, er werd veel gedubbeld en de juiste kansen werden genomen en vooral afgemaakt. Verdedigend bleven we veel energie leveren waardoor de tegenstander het moeilijk had en zo konden we onze voorsprong nog verder uitbreiden. De reserves mochten ook hun optreden maken en deden dat zeker niet onverdienstelijk en dank daarvoor ! De eindstand is 25-11 geworden in het voordeel van Achilles 3.

Dit houdt in dat wij volgende week alweer ons tweede kampioenswedstrijd zullen gaan spelen voor het kampioenschap op het veld en promotie naar de 1e klasse. Het is vrij bijzonder dat een ploeg zowel in de zaal als op het veld kampioen wordt en ik vind dat wij daar met z’n allen echt een prestatie hebben neergezet en ik wil daarvoor alvast de coaches Bas en Bart hartelijk voor bedanken en uiteraard mijn medespelers voor het mogelijk maken van dit geweldige seizoen. Een seizoen waar je later aan terug zult denken en met een glimlach op je gezicht kunt zeggen: “Hier hebben we het allemaal voor gedaan. Dit is wat korfbal zo leuk maakt. Dit was een prachtseizoen."

Geschreven met een big smile,
Kjeld

Achilles A1 - Tempo A1

De wedstrijd ging vanaf het begin al meteen gelijk op, waardoor er geen grote gaten tussen ons in kwamen. In de eerste helft was dan ook het grootste verschil 6-4 waar we met 6-5 de rust in gingen.

De tweede helft beloofde een spannend einde te worden en dat was ook zo. We begonnen goed aan de tweede helft waardoor we met 8-5 voor kwamen.

Maar Tempo zakte niet in en bleef op de been en kwamen vlak voor tijd zelfs voor met 10-12. Met nog een paar minuten te gaan scoorde Luca 2 goals met een heerlijke stip als gelijkmaker!