Update selectie: Marit Foppen en Daphne van Zweden sluiten aan

In navolging op het eerdere bericht dat Danique de Bruijn, Selene van Ee, Jamie van der Geugten, Jarmo Jongman, Luca Ling, Robbin Noorlander, en Bastiaan Overwater toetreden tot de selectie kunnen we bekend maken dat Marit Foppen en Daphne van Zweden volgend seizoen ook aansluiten bij de selectie van Achilles.

Een welkome aanvulling, want Shera Desaunois, Laura Roozendaal, Desiree de Bruin, en Katrien Volleman hebben besloten dat dit hun laatste jaar in de selectie is. Zij stoppen of gaan in een lager team spelen.

Met de komst van Daphne en Marit verwacht de TopC volgend seizoen opnieuw een competitief 1e, 2e, en 3e te kunnen formeren. Op papier staat er namelijk een goede en talentvolle selectie.

Marit Foppen (26) komt over van KV Die Haghe. Dit seizoen speelt zij daar in het 1e. In het dagelijks leven is Marit docent lichamelijke opvoeding.

“Achilles is een mooie vereniging met ambities. Het is goed om te horen dat er een brede en talentvolle selectie staat. Juist die breedte gaat ons allemaal scherp houden. Ik kijk daar naar uit en ben benieuwd naar het niveau, de onderlinge concurrentie en de duels die we met elkaar gaan uitvechten. Het is mijn ambitie om met de selectie te werken aan sportieve groei.”

Daphne van Zweden (23) komt over van ZKV Meervogels, waar ze sinds haar 6e korfbalt. Bij Meervogels heeft Daphne alle 1e jeugdteams doorlopen en ook in RTC

Daphne woont in Den Haag en wil het korfbal weer structureel oppakken. Achilles past goed in dat plaatje: “Er staat volgend seizoen een goede selectie. Ik denk mijzelf goed te kunnen ontwikkelen en verwacht bij te kunnen dragen aan sportieve successen met Achilles.”

Datum 29-05-2019 19:55
Tags