Wedstrijdverslagen: het veldseizoen zit er op!

Het officiële gedeelte van het veldseizoen zit er op, er resteren alleen nog een aantal oefenwedstrijden. Achilles 1 sloot haar seizoen af met een overwinning tegen kampioen Excelsior, 17-18. Team Twee speelde wederom geen onaardige pot, maar moest wederom zonder punten het veld bij SKF verlaten. Achilles 3 speelde uit bij DES, er werd 'uiteraard' gewoon gewonnen: het werd 10-20. Tot slot won ook Achilles 6 afgelopen weekend haar wedstrijd. Bij de junioren won de A1 uit bij KVS, in Scheveningen werd het 16-19. Achilles B1 versloeg in Maasdijk Dijkvogels, terwijl de D1 dat deed bij de Eibers. Tot slot twee overwinningen bij onze jonge Achillianen, de Tijgers versloegen Sporting Trigon en de Wolven wonnen bij ALO. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen!

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Excelsior (D) 1 - Achilles 1

Achilles verslaat kampioen Excelsior

Achilles sloot de veldcompetitie positief af door Excelsior in eigen huis te verslaan (17-18). Op de laatste competitiedag stond er niets meer op het spel. Desondanks was een goede uitslag gewenst voor de ploeg van Achillescoach Arjen van Nieuwenhuizen gezien de magere resultaten van de afgelopen tijd. Excelsior liet er geen gras over groeien en toonde met vier treffers uit vier pogingen aan waarom het kampioen is. Achilles demonstreerde echter uitstekende veerkracht en kwam terug tot 4-4. Op 7-7 nam de Haagse formatie voor het eerst een voorsprong, maar counterden Delftenaren terug en gingen de teams aan de thee met een 9-8 voorsprong voor de thuisploeg. In de tweede helft bleven de Achillianen gedisciplineerd en goed georganiseerd spelen, maar was het Excelsior dat toch een klein gaatje sloeg en uitliep naar 12-9. Ariën Brug, die een sterke wedstrijd speelde, zorgde ervoor dat Achilles bij bleef. Hij was zelf verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer: 13-12. Op 15-13 met nog een kwartier op de klok kwam junior Luca Ling binnen de lijnen, even later gevold door zijn A1-ploeggenoten Noa Brusse, Sterre Groen en Rick Pot. Voor Ling en Pot betekende dit hun debuut in het vlaggenschip. Op 16-14 achter schoten zowel Groen als Brusse raak. Na een mooie uitgestelde aanval schoot Ling Achilles zelfs naar een 16-17 voorsprong. Een goedkoop gegeven strafworp aan Excelsior betekende 17-17. Het was Benthe van Loon die met een kort schot de wedstrijd besliste in Haags voordeel. "Een prima wedstrijd van Achilles," oordeelde Van Nieuwenhuizen die weer terugtreedt als coach en komend seizoen de junioren onder zijn hoede neemt. "We hebben ons met name goed aan de verdedigende regels gehouden en aanvallend goed gezocht naar de beste kansen". Van Nieuwenhuizen was trots op zijn invallers: "Het is ook heel goed om te zien dat de vier junioren die invallen moeiteloos meekunnen op dit niveau. En ook nog beslissend zijn! Voor de toekomst ziet het er allemaal goed uit. Een mooie afsluiting van het seizoen," besluit de scheidend hoofdcoach.

SKF 3 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag speelde ook Achilles 2 de laatste wedstrijd van het seizoen. Na een kampioenschap in de zaal, degradeerde het tweede helaas al eerder dit seizoen uit de Overgangsklasse op het veld. Een flinke teleurstelling. Zaterdag hadden wij als doel het seizoen goed af te sluiten, met hopelijk toch nog een of twee punten. Met een goed gevoel stapten wij in de auto naar SKF, een gezellig dagje Veenendaal, waarna wij terug in Den Haag zouden gaan genieten van een hapje en een drankje. De voorbespreking bleek voor het eerst daadwerkelijk kort van stof; plezier maken en punten binnenhalen!

Al eerder dit veldseizoen speelden wij goede wedstrijden, elke keer vergaten wij onszelf te belonen (voor de oplettende spelers; ja, hier lees je een stukje van Rob). Het gebrek aan goals deed ons vandaag ook weer de das om. Na 10 minuten was de stand pas 1-1. Waar wij uit 21 doelpogingen slechts 1 keer scoorde, bleek SKF scherper in de afronding (1 uit 2). Toch bleven wij hard werken en kwamen we dichtbij. De stand werd in de tweede helft zelfs gelijk en we kwamen voor. SKF bleef mee scoren en we gingen een spannende slotfase in. Ondanks dat het uiteindelijk SKF was dat aan het langste eind trok, speelden wij een goede wedstrijd. Waren er dan nog hoogtepunten in de wedstrijd? Zeker! Ilan scoorden samen met zijn tegenstander een prachtig doelpunt, of het nu een eigen goal was of niet..?  De scheidsrechter gaf ons nuttige, interessante aanwijzingen en uitleg, die wij zeker zullen onthouden..! Wesley ging niet met ons mee, maar wist toch nog bijna te scoren met zijn goede invalbeurt!

Na een voorgerechtje bij de Mac in Veenendaal, stonden de koude drankjes en het heerlijke avondeten al voor ons klaar in Den Haag. Ik zou het teamuitje samenvatten als een gezellige afsluiter, met heerlijk eten, weinig drank, veel cadeautjes en mooie speeches. Hoe het teamuitje van Pepijn en Tobias eruit zag.., waarschijnlijk heel anders J! De filmpjes zullen wij nog lang bewaren… Voor een aantal werd het feestje nog even voortgezet in de stad, daarna was het seizoen toch echt ten einde. Quincy bedankt voor het invallen vandaag! Daarnaast wil ik ook via deze weg nogmaals de trainers, Danielle, Jordy en Belinda bedanken voor alle inzet dit jaar! Ook iedereen die ons dit jaar is komen aanmoedigen; bedankt!

Julia

DES 3 - Achilles 3

Een wedstrijd om des keizers baard, ofwel; een wedstrijd die er niet meer toe deed (weer wat geleerd Tiana!). Afgelopen zaterdag speelde Team 3 de laatste wedstrijd van een zeer succesvol seizoen. Met de dubbel op zak werd afgereisd naar Delft om het daar op te nemen tegen een ploeg die eigenlijk voorafgaand aan dit veldseizoen als de grootste uitdager van Team 3 gezien werd. Maar dat er eigenlijk geen uitdager bleek te zijn voor Team 3 dit veldseizoen, bleek ook tijdens deze wedstrijd tegen DES.

Op het terrein, waar op een bijveldje verderop in de voorwedstrijd door ons Vlaggenschip (met dank ook aan de jonkies van onze talentvolle A1) gewonnen werd van de kampioen Excelsior, werd de hoofdwedstrijd van afgelopen zaterdag op het veld van DES gespeeld. Nadat de wedstrijd van Team 3 was begonnen stroomde het publiek van het andere veld langzaam maar zeker naar onze wedstrijd. En daar kon men genieten van een vrij en frivool spelend Achilles, waar in de eerste helft een hoofdrol was weggelegd voor de heren Jamie en Amel. Jamie wist in de eerste helft een geweldig percentage te schieten en Amel wist zijn heer zo op te fokken dat Amel tijdelijk het veld uit moest met een fiks bloedende hoofdwond.
Amel kon aan het begin van de tweede helft weer het veld in, na goede verzorging van Mama Verboom. Met de heer van Amel gaat het minder goed overigens.. die is Amel volgens mij nog steeds aan het zoeken!
Na een geweldige eerste helft, waarin DES bij vlagen weggespeeld werd door mooie dynamische combinaties van Team 3, werd met rust de kleedkamer opgezocht bij een stand van 4-13.

Na rust ging Achilles 3 gewoon door waar het gebleven was, hoewel de doelpunten wel schaars werden. Achilles 3 ging vooral verder met “beter zijn dan de tegenstander” met bij vlagen mooie en speelse acties waar de verdediging van DES geen antwoord op had. Alleen, zoals gezegd, werden de kansen niet zo scherp afgemaakt als in de eerste helft en dat is zonde. Dat was dan ook het enige smetje op deze wedstrijd, want uiteindelijk werd er “gewoon” met 10-20 gewonnen van die op voorhand “grootste uitdager”.

Een geweldig seizoen van een enorm leuke en gedreven groep. De loftrompet is al meerdere malen gestoken dit seizoen, ik blijf niet bezig. Maar, ik vond het gewoon een geweldige ervaring met deze groep dit seizoen.
Dames en heren; ik heb van jullie genoten dit seizoen! Niet alleen afgelopen zaterdag, maar het hele seizoen was één groot feest!

Tot volgend jaar!

Bart

Madjoe 3 - Achilles 6 11-13

Van de scheidsrechter moest ik verder m'n mond houden anders zou hij de wedstrijd staken, dus voor de zekerheid laat ik het hier maar bij.

Groeten,
Erwin

KVS A1 - Achilles A1
Het seizoen zit er op, directe promotie was uitgesloten, er werd vrijwel voor niks gespeeld. Dat was ook te zien in de eerste paar minuten. Achilles kwam, door een scherp schietend kvs, al snel op een achterstand van 4 doelpunten. Door een goed scorend vak van Rick pot, bleef het een wedstrijd. Er was een ruststand van 11-8.

Na de rust kwam Achilles met meer energie en beleving terug de wedstrijd in. Na een kwartier gespeeld te hebben was de stand gelijk, 13-13. Mede door een goed schietende cino werd er een gat gemaakt van 2 doelpunten. De wedstrijd was gewonnen met nog een paar minuten te gaan. Er werden wat publiekswissel gemaakt voor de toekomstige senioren en de wissels werden ook bedankt. Achilles heeft gewonnen met een eindstand van 16-19

Datum 18-06-2019 15:45