Trainerkriebels

De afgelopen twee jaar heb ik geen training gegeven, om me iets meer op mijn nieuwe uitdagingen op mijn werk te kunnen richten. Dit seizoen is mijn neefje gaan korfballen, dus uiteraard ben ik een aantal keer gaan kijken, zowel bij zijn wedstrijden als zijn trainingen. Als ik dan die kinderen vol enthousiasme zie lopen, springen, vangen en schieten, dan begint het toch weer een beetje te kriebelen. Al her en der geïnformeerd of er iemand was die met mij een ploegje wilde doen en dat werd positief beantwoord. Vorige week werd ik door Frank benaderd: “Ik weet dat je weinig tijd hebt, maar zou je misschien een coördinerende rol op je willen nemen volgend seizoen? Je zou dan trainers begeleiden om onze opleiding sterker te maken.”

Tja… weinig tijd… We hebben er allemaal last van. Veel mensen plannen hun dag helemaal vol of komen futloos thuis uit werk. Mijn antwoord zal Frank dan ook positief hebben verrast: “Ik doe eigenlijk liever een ploegje. Die tijd kan ik wel vrijmaken.”

Waarom ik hier tijd voor vrijmaak? Ik geniet ervan om mijn spelers net zo enthousiast te maken over korfbal als ik zelf ben, om aan het begin van het seizoen af te tasten wat ze kunnen, om een band met ze op te bouwen, om ze te zien groeien en ontwikkelen gedurende het seizoen (en geloof me, ze worden ALTIJD beter), om ze zo gek te krijgen dat ze vrijwillig een extra keer in de week komen trainen (zeker met pubers), om dat wat we getraind hebben terug te zien in de wedstrijd, om dat wat we nooit getraind hebben opeens te zien in een wedstrijd, om de spanning te voelen voor en tijdens de wedstrijd, om te zoeken naar de juiste snaar om het beste uit mijn spelers te halen, om andere activiteiten met ze te doen, zoals Sinterklaas en een teamuitje en uiteraard ook voor de kans om over een paar jaar te kunnen zeggen: “kijk, zie je die selectiespeler, die heb ik ook training gegeven”. Kost training geven tijd? Ja, natuurlijk. Aan de andere kant krijg je er een hoop voldoening voor terug.

Zelf korfballen blijft natuurlijk het leukste, maar op een goede tweede plek komt, bij mij althans, training geven en coachen. Gaat het al een beetje kriebelen? Meld je dan snel aan bij de TC, want voor je het weet, zijn de vacatures vervuld: tc@hkvachilles.nl

Datum 23-07-2019 10:52
Tags