Achilles 1 & 2 nog altijd aan kop

Het eerste moet de koppositie weliswaar delen met KOAG, maar zette afgelopen wedstrijd ODO op twee punten afstand door hen met 19-16 te verslaan. Ook team 2 won twee belangrijke punten van een concurrent, door knap te winnen van Fiks. Achilles 4 won van Atlantis 2, terwijl het derde de punten moest verdelen. De A1 trok na een pittige wedstrijd aan het kortste eind en moest de punten afstaan aan Tempo. Verder ook winstpartijen voor de B1, B2, C1, C3, D1 en de E2. De A2 speelde wederom gelijk, dit keer 17-17 tegen KVS/Maritiem. Lees verder voor de wedstrijdverslagen en om de foto's van Achilles 1 - ODO 1 te bekijken (UPDATE: ook foto's Achilles 10 toegevoegd, dank Joost en Wim! En verslag E2 toegevoegd).

Kijk in het fotoalbum voor foto's van de wedstrijd van Achilles 1.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!).

Achilles - ODO (19-16)

Weinig wind, goede temperatuur; prima weer om er een mooie zaterdag van te maken. En dat zou ook moeten, want er stonden belangrijke wedstrijden op het programma. Het Tweede mocht aantreden tegen koploper Fiks en het Eerste mocht zich meten met medekoploper ODO.

Het Tweede maakte er een spannende en leuke wedstrijd. Het publiek, in grote getale en luidkeels aanwezig, zag de ploeg van Frank Baars de wedstrijd tegen een directe concurrent winnend afsluiten (14-12). Een mooie overwinning waar alles in zat: strijd, passie en prima korfbal met dito doelpunten. Heerlijk voor het publiek, heerlijk voor de spelers van Twee en een heerlijke opmaat voor de wedstrijd van Achilles 1.
We begonnen scherp: Kjeld -vandaag een van de uitblinkers- benutte zijn eerste vrije bal. Helaas konden we de eerste 10 minuten niet doordrukken. Sterker nog, ODO nam met goed verzorgd spel de voorsprong zelfs even over: 2-4. Dat was direct ook de laatste keer dat de ploeg uit Maasland aan de goede kant van de score stond. Verdedigend had Achilles de zaakjes keurig voor elkaar. Aanvallend werden er goede aanvallen gespeeld. Dylan speelde zowel verdedigend als aanvallend een ijzersterke wedstrijd (complimenten). Mede daardoor kon de ploeg van Rober Pronk uitlopen naar een 10-6 voorsprong met rust.
Voor mij een belangrijk punt: aanvallend lieten de dames zich vandaag nadrukkelijk zien. Desiree, Laura, Anne-Roos en Raquel deelden met veel energie de ene plaagstoot na de andere uit: rebound, in de aansteun of als afmaker. De dames waren vandaag -wederom- belangrijk. Waarom ik dit benadruk? Met goede heren win je wedstrijden, maar met goede dames word je kampioen. Als we dan voor elkaar de rebound en de steun verzorgen kunnen we over acht schijven scoren...! Vandaag werd ik behoorlijk aan banden gelegd (complimenten aan de aanvoerder van ODO) en dan is het heerlijk als Dylan een prima rebound verzorgd, Anne-Roos op de juiste momenten in de steun komt en Raquel de ballen afmaakt. In het andere vak had Kjeld duidelijk een goede dag. Of eigenlijk: een dag als vele anderen. Het mooie is dat Michael dit herkent en zijn eigen drang om te scoren even parkeert, zodat diegene die 'hot' is ook echt wordt uitgespeeld. Complimenten! Ook aan de dames die met name aanvallend veel brachten.

Goed. 10-6 met rust, waarna we uitliepen tot een gat van zes doelpunten. Gespeelde wedstrijd, zou je denken. Het tegendeel bleek echter. ODO is volgens mij drie keer uit min of meer verslagen positie teruggekomen in de wedstrijd. Met goede en lange aanvallen konden we steeds een marge houden van 2 / 3 doelpunten. Het was dus wel spannend, maar niet billenknijpen. Een goede overwinning en een leuke wedstrijd, waarin twee ploegen goed korfbalden. Uiteindelijk werd het dus 19-16 en hebben we vier wedstrijden gespeeld en vier keer gewonnen. Een keurige uitgangspositie voor de wedstrijd tegen Weidevogels aankomende zaterdag. De ploeg van Erwin Dekker zal er dan alles aan doen om Achilles van een winstpartij af te houden. Wij weten wat we kunnen en als we over acht schijven blijven scoren kan het een mooi seizoen worden...!

Tjitse

Achilles 2 – Fiks 2 (14-12)

Na de ruime overwinning van vorige week was het zaterdag weer tijd om serieus te gaan korfballen. Fiks 2 was (ja was, nu uiteraard niet meer) koploper en het was daarom van groot belang dat iedereen er voor de volle 100% voor zou gaan.

Het begon al goed met een openingsbal, die we van te voren hadden bedacht. Hoewel het niet helemaal volgens plan liep, kregen we toch een vrije bal mee, die Marcel natuurlijk niet miste. Altijd fijn om te scoren in zo’n eerste aanval! Niet alleen een vrije bal, maar later ook een stipje werd er makkelijk ingelegd door Niels, naar aanleiding van de felle actie van Marcel. De verdediging heeft het een tijdje goed dichtgehouden, maar toch ontstond er de 2-1 (doorloop tegen).

Niels was niet zo geliefd bij de scheids de eerste helft en kreeg daardoor veel tegen, maar de scheids vond Ariën geloof ik wel een toffe gast, want Ariën kreeg veel balletjes mee. Zo ook een stip, die Jeroen heel simpel afmaakte. We scoorden echter niet alleen uit stippen (3 in de eerste helft) en vrije ballen, maar van afstand waren we ook zuiver. Zo scoorde in de eerste helft achtereenvolgens Niels, Alana en Kelly van afstand. Alana scoorde trouwens dankzij al het renwerk van Renee, altijd belangrijk om dat er even bij te melden! Het was een enorm spannende wedstrijd aangezien we steeds maar niet geheel loskwamen. Fiks was natuurlijk niet te vergelijken met tegenstanders als Madjoe of Meervogels en we hadden dan ook niet anders verwacht. De ruststand was 7-6.

Nu willen jullie allemaal weten wat er voor bijzonders in de rust werd verteld, maar als ik eerlijk ben heb ik geen flauw idee wat er in de rust wordt gezegd. We moesten gewoon gaan winnen.

Tweede helft kregen we na een schot en een stip tegen, te verduren met een achterstand van 7-8. Hierna maakte de scheids een grove fout waardoor de tegenpartij de 7-9 maakte. De bal was al duidelijk vast, maar werd uit de handen getikt. De sfeer was eind eerste helft al niet heel goed, maar werd er begin tweede helft niet beter op. Vooral de heren van Fiks waren constant aan het klagen. Nou moet ik er bij zeggen dat de scheids ook duidelijk niet zijn dag had.

De spanning steeg en Fiks wist de voorsprong te houden tot de 11-11. We moesten en zouden deze wedstrijd winnen. Ariën kreeg een stip mee en we stonden weer voor (12-11). Helaas liet Alana er een door, maar gelukkig hadden we SuperMarcel! Hij scoorde van afstand de winnende 13-12 en 14-12. Dankzij onze grote inzet, harde werken, vertrouwen (Frank had dat vertrouwen aanvankelijk iets minder dan wijzelf) en publiek, hebben wij ondanks alle ‘negatieve bijeffecten’ een goeie pot neergezet en de twee punten binnengesleept. En ja hoor ook meteen de eerste plek bemachtigd!

-Alana

Achilles 6 - Madjoe 4 (5-8)

Na drie overwinningen op rij stond vandaag het duel met het Rijnsburgse Madjoe op het program. Het bleek de eerste zeperd van de competitie te worden. En als het goed is ook de laatste. Er was sprake van een kansrijke nederlaag. Als de hypotheekrente net zo hoog was geweest als ons schotpercentage, dan waren Rianne en Arjen hun huis al maanden geleden kwijtgeraakt. Maar goed, voor het duel van zaterdag betekende dat dus niet veel soeps. Jordy mocht het weer eens proberen in de basis en hield dat liefst een hele helft vol. Hij had een mooie zwarte pleister op z’n knie om z’n tegenstander duidelijk te maken aan welke kant hij Jordy kon passeren. Gelukkig bleef de schade beperkt. Tako was er ook niet. Hij moest ergens een robbertje knokken.Voor een certificaat. Zegt-ie. Uit betrouwbare bron is vernomen dat hij maandag weer op vrije voeten zal zijn en dus volgende week weer beschikbaar is. Arjen was een beetje ziekjes. Shirley moest in de tweede helft mensen verdoven en wisselde dus halverwege van plek met Marieke. Linda kon wel weer aan de bak met haar arm en kon de wedstrijd voor driekwart voltooien. Daar het afgelopen donderdag ook lekker druk was op de training met mensen van Team 6 (liefst 3), het weer dreigend was, het tijdstip ongebruikelijk vroeg en de tegenstander fit oogde, waren dit niet al te beste voortekens. De 1-0 door Rinus was dan ook de enige keer dat Team 6 op voorsprong kwam. Daarna werd vooral achter de feiten aangelopen. Na een gelijkmaker wist Madjoe vrij snel, doorgaans de eerstvolgende aanval, weer op voorsprong te komen. Met een overbrugbare achterstand van twee punten bij rust en het vooruitzicht dat Jordy gewisseld zou worden leek een goede afloop echter niet ondenkbaar. Niets was minder waar, want hoewel Ivo voor de aansluitingstreffer tekende bleef het daarbij wat betreft de score van Team 6 in het tweede bedrijf. Er werd overigens prima verdedigd door beide vakken, maar Cruijff zei al: "Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander," en dat is waar de ploeg zaterdag in faalde. Helaas pindakaas, volgende week weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Invallers en reserves bedankt!

Groeten,

Erwin

Wat was..

Zonder de geblesseerde Noah, maar met Rick op zijn plek, speelde Achilles B1 in Zoetermeer tegen De Meervogels. Deze ploeg was nog puntloos, maar verloor tegen goede tegenstanders en vaak met klein verschil. Van onderschatting mocht dus geen sprake zijn.

Gelukkig nam de B1 dit ook serieus op en werd er van begin af aan geconcentreerd gespeeld. Zeker na een minuut of tien werden verdedigend de duimschroeven aangedraaid en gaven we goed druk op het voorverdedigen. Aanvallend ging het steeds beter lopen. Zeker toen we gericht de juiste mensen uit gingen spelen, liepen we weg bij de Meervogels. Een comfortabele ruststand van 2-8 was het gevolg.

Na rust eenzelfde beeld; door de verdedigende druk kon de Meervogels geen vuist meer maken en de marge van 6 bleef de hele tweede helft gehandhaafd. Hoewel het spel wat slordiger werd, kwam de winst dan ook geen moment meer in gevaar. Eindstand 7-13.

Een lekkere overwinning dus, die makkelijker tot stand kwam dan we van tevoren verwacht hadden. Misschien zegt dat iets over de tegenstander, maar waarschijnlijk meer over jullie instelling. Het blijkt maar weer dat als we geconcentreerd spelen, we verdedigend heel weinig weggeven. En dat we aanvallend steeds meer gaan variëren tussen zakelijk en leuk korfbal. We creëerden genoeg kansen, die vooral doelpunten opleverden als we het simpel neerzetten en de juiste mensen uitspeelden. In het ene vak was dit vooral Joel en in het andere vak Rick. Goed gesteund door hun vakgenoten beschaamden zij het vertrouwen niet en waren zij verantwoordelijk voor veel goals en dreiging naar binnen. Maar ook anderen pikten hun doelpuntjes mee. Zo maakte Mark weer een mooie wegtrek-goal (zijn specialiteit), liet Selene met 2 goals van afstand weer zien bloedzuiver te zijn, was de altijd hard werkende Anne weer belangrijk met o.a. haar vrije bal (de “Dylan-variant”) en was Jisse zowel aanvallend als verdedigend weer een plaag voor haar tegenstandster. Pepijn had het tegen een fysiek sterke heer niet gemakkelijk, maar was toch weer belangrijk in de korfzone. En Camille scoorde vandaag niet, maar speelde zoals altijd weer met lef en lekker onbevangen. Kortom, wederom een mooie teamprestatie!

Smet op de overwinning was de blessure van Anne, die vervelend door haar enkel ging. Gelukkig waren de C1-toppers na hun mooie winst op de concurrent bereid om bij de B1 reserve te staan en konden Maaike en Pauline nog speelminuten maken.

Zaterdag komt koploper Fortuna op bezoek en dat wordt andere koek. We staan 2 punten achter op ze, dus je kunt spreken van een topper. Maar belangrijker nog is dat het een mooi meetpunt is voor ons. We hebben de op papier mindere tegenstanders gehad en hier de punten tegen gepakt. Zaterdag kunnen we kijken waar we echt staan als ploeg. Onbevangen de strijd aan gaan en genieten van zo’n wedstrijd. En dan na afloop kijken wat we ervan geleerd hebben. Lijkt me een mooi plan!

Pauline, Maaike, Cino en Noa, bedankt voor het invallen/reserve zitten.

Net als vorige week speelde de B2 tegen KZ Danaïden, maar dit keer in Leiden. De heenreis was Brandon niet goed bevallen, dus hij begon de wedstrijd met een lege maag langs de kant, waar hij werd vergezeld door Anna, Stef en Rosanna. Rick miste vorige week zoveel kansen (het hadden echt meer dan zes doelpunten moeten zijn ;-)), dat we hem maar met de B1 meestuurden.

In tegenstelling tot vorige week sloeg de B2 nu wel meteen een gaatje en was de wedstrijd vanaf het begin niet spannend meer. Na 0-3 deed KZ Danaïden iets terug, maar het verschil bleef voortdurend twee, drie en uiteindelijk vier punten. Na een sterk begin met enkele leuke aanvallen en een loepzuivere Gylian, begon KZ Danaïden wat effectiever ons spelletje lam te leggen. In plaats van te blijven verrassen in de aanval door veel afwisseling, gingen we steeds statischer spelen en in een steeds lager tempo, waardoor we het KZ Danaïden nog makkelijker maakte om te verdedigen. Het niveau-verschil tussen de ploegen was te groot om zorgen te hebben over de uitslag, des te meer reden om vooral naar het spel te kijken.

In de rust (2-6) werd afgesproken om de bal sneller rond te laten gaan en voor meer afwisseling te zorgen. Met een inmiddels wat opgeknapte Brandon op de plaats van Mike begonnen we wederom voortvarend. Het verschil werd naar 6 punten gebracht, maar het aanvalsspel liet nog altijd te wensen over. Nog steeds werd het spel snel vastgezet en op het moment dat we wel de bal rond lieten gaan, vergaten we om van daaruit onze aanval op te zetten. Ook vergaten we vaak onze kansen in de gaten te houden. Meerdere keren was er de mogelijkheid om te schieten, maar die werd dan niet genomen. Het komt er vooral op neer dat we meer fouten moeten durven maken, uit die “comfort zone” stappen, zeker als het niet lekker loopt in een gewonnen wedstrijd.

Er ging overigens ook echt wel wat goed ging deze wedstrijd. Verdedigend werd er weinig weggegeven, er zaten enkele mooie aanvallen tussen in hoog tempo met veel beweging, Steijn lette goed op bij zijn vrije bal, jammer dat het net geen doelpunt opleverde en 11 doelpunten maken is gewoon prima.

Al met al genoeg om aan te werken. Aangezien de trainingsinzet van de B2 uitstekend is, ben ik ervan overtuigd dat het naast de punten ook met het spel wel goed komt!

Stef en Rosanna, hartelijk bedankt voor het reservestaan!

De koppositie, daar ging het vandaag om voor Achilles C1. De enige 2 ongeslagen ploegen (TOP en wij) in onze poule waarvan er 1 na de wedstrijd zichzelf nog steeds ongeslagen mocht noemen, of bij een gelijkspel, 2 ploegen.
Duidelijk was in ieder geval dat de C1 vol voor de winst ging. Ondanks het vroege tijdstip en de regen, ging de C1 voortvarend van start. Niet voor de eerste keer dit seizoen kwamen we met 3-0 voor. Stef schoot weer met scherp en bij rust stond we met 8-4 voor. Top speelde korfballend erg goed en wist het de C1 ook erg moeilijk te maken. Wij hadden moeite met de pressie en gingen onnodige fouten maken. De 2e helft werd het meteen 8-5 en verloren we het 'veldoverwicht'. Gelukkig was het voor ons verdedigend onze beste wedstrijd waar ook de nodige aandacht aan is besteed de afgelopen week. Heel veel kansen wisten we niet te creëren maar gunden we de tegenstander ook niet veel. Lange tijd bleef het 8-5 in ons voordeel. Het werd nog wel 8-6 en kon de wedstrijd eigenlijk alle kanten op.
Een belangrijke goal van Mick zorgde even voor wat lucht maar werd het te snel ook weer 9-7. Maaike had er eindelijk genoeg van en wist met 2 goede goals het verschil weer naar 4 te brengen in de slotfase.
Het verzet van Top (en Jop;)) was eindelijk gebroken en de opluchting was dan ook groot bij iedereen.
Overall was Top misschien wel de betere korfballende ploeg, maar individuele kwaliteiten van ons en de goede start vandaag zorgden uiteindelijk voor het verschil. 11-7 was de einduitslag.

De stand vertelt ons nu dat wij met de volle winst uit 4 wedstrijden bovenaan staan. De uitslagen onderling zegt ook dat bijna elke ploeg erg aan elkaar gewaagd is, dus moeten we elke week scherp blijven. De 'onderste' 3 krijgen we nu nog de komende weken, maar ik verwacht geen eenvoudige wedstrijden gezien zoals gezegd de onderlinge resultaten. De C1 moet gewoon blijven doen waar ze mee bezig zijn. Hard trainen, met inzet en passie spelen en het nodige plezier blijven hebben!
Goed gedaan C1, de coaches zijn trots!
'Man of the Match' was dit keer een meissie, onze kanjer Maaike, zoals elke week sterk spelend , maar nu in de allesbeslissende fase van de wedstrijd ook 2 belangrijke goals, wat ze vaker mag en moet doen. Hopelijk ziet ze dat zelf nu ook in! Klasse Maaikie! Overigens speelde iedereen weer met een dikke voldoende, zoals elke wedstrijd tot nu toe!

Tot volgende week!

De eerste van de returnwedstrijden voor Achilles D2, de eerste om te laten zien dat we geleerd hebben van de vorige wedstrijd. De vorige wedstrijd was nog mooi opgenomen door Die Haghe en op Youtube gezet, jullie hebben die allemaal bekeken en kwamen zelf met suggesties hoe iets waarschijnlijk beter moet. Heel mooi! Vandaag moest het dan maar gebeuren. Lideke was helaas nog ziekjes en lag thuis met een thermometer in bed, in haar Achilles-outfit, met toeters en bellen, op afstand de D2 aan te moedigen (ja toch? Haha). In de vroegte een veldje uitleggen, palen erin springen en we kunnen gaan! Een korte voorbespreking, waarbij de belangrijkste punten naar voren kwamen. Verdedigend door de knieën, erop attent zijn dat je merendeels achteruit moet rennen, en binding houden. Aanvallend niet door elkaar rennen, een aangever neerzetten en als er geschoten wordt allemaal naar de korf rennen om die bal te vangen (mócht hij mis zijn natuurlijk). En we begonnen goed! 1-0 voor Achilles! Maar ook Die Haghe had het vizier scherp en kwam snel gelijk en ging erover. Gelukkig scoorden wij ook mee en was de strijd terug. En het was echt een strijd, zo fijn om te zien als coach dat jullie kleine aanwijzingen gelijk oppakken en uitvoeren. Ook de individuele duels werden fel en overtuigend aangegaan! Uiteindelijk verliezen we de wedstrijd met 6-10, maar dit was echt de beste wedstrijd tot nu toe. De ‘kinderfoutjes’ waren veelal verdwenen en ook opnieuw de complimenten van Die Haghe. We groeien echt elke week! Als ik daarna in de kantine mijn schoenen verwissel en naast me zit een balende en stille speler, is dat PRECIES de emotie die ik zoek. Dat laat zien dat we willen en kunnen, en ook snappen wat er verwacht wordt. Mooi.

Zaterdagochtend kwam ALO op bezoek bij Achilles E1. Vorige week werd daar nog van verloren. Ook nu ging het in het begin weer gelijk op. Het regende en de bal was glad. Maar dat maakte voor onze kids niets uit. Levi opende de score met een mooi afstandsschot. Verdedigend liep het in het begin wat moeizaam, na het onderscheppen van de bal sprintte ALO naar de andere kant van het veld, wij waren elke keer net iets te laat. Na een minuutje rust werden we gelukkig wat feller. Demi was haar heer goed aan het verdedigen, waardoor hij in ieder geval minder gevaarlijk was. Ook gaven wij best veel druk. We onderschepten veel ballen en het gooien en vangen was vele malen beter dan vorige week. Pas na de rust gingen wij echt uitlopen. Binnen 3 minuten maakten we opeens een verschil van 4 punten. Waardoor dit kwam? Verdedigend zaten we er goed bij en onderschepten we veel, aanvallend zochten we naar de echte goede kansen en hadden we lange aanvallen. Er werden goede momenten gekozen om te schieten en alles viel ineens op zijn plek. Dit hebben we de hele tweede helft zo vol gehouden. Super goed! Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 9-4. De volgende wedstrijd die op het programma staat is weer tegen weidevogels. Dit keer komen ze bij ons en kunnen we nogmaals thuis laten zien wat we allemaal kunnen!

Groetjes Julia

Een beetje een druilige ochtend en met vriendelijke mededeling van de trainers dat de volgende training strafrondjes betekende bij laten vallen van de bal, ging de E2 bloed fanatiek aan de slag. Kimberley, Björn, Thomas en Bregje moesten even wakker worden. Daar maakte Valto gebruik van maar met de strafrondjes in hun achterhoofd werden ze wel wakker. Er volgde mooie strakke ballen van Bregje en Björn en deze zorgde al snel voor 4-3. Thomas en Kimberley gaven erg goed aan maar Valto was een geduchte tegen stander. Het spel was nog lang niet gespeeld. Tweede helft is heel spannend. Doorlopen worden goed geprobeerd met Linda als scheidsrechter. Bloed fanatiek. En bereid om de kids dingen uit te leggen springt ze door het veld. Super fijn dat ze dat spontaan wilde doen. Bedankt Linda
Erg mooi samen spel en er wordt fantastisch gevangen. Lange ballen vangen en scooren............En dat word beloond met een mooie bal. 5-3. Het is zo spannend........schrijven, supporter, schrijven, kijken na het erg leuke spel. Dat ik niet meer weet wie nu allemaal gescoord heeft. Maar ach er is een verslag (frank ;-) )
Lizzy helaas stond aan de kant met een zere teen maar ze was er wel als supporter. Prachtig samen spel iedereen weet zijn plek op het veld. Een mooi doorloopje tussen Kimberley en Thei met een punt als gevolg. 6-3 top korfbal. Iedereen rent de benen uit zijn lijf. Tomas ving ze erg goed. "Draait naar de korf gooit door, ocker vangt" (Ocker heeft power food op want die gaat als een gek.) helaas gemist. Maar hij was overal te vinden. Laatste 10 minuten (en hartkloppingen verder) Ze waren nog niet begonnen of er volgde een prachtige doorloop tussen Bregje en Bjorn en Bjorn maakt hem goed af. 7-3 dit is team sport jongens. Ik knipperde met mijn ogen en het ging zo snel 8-3.
Maar daar denken de kids niet aan ze pakten de bal weer af. Thei sprong het hele veld door, ving de bal en Bregje rent met Thomas en Björn naar de korf. Hup billen naar de korf kijken, elkaar vinden Thei gooit en Bregje maakte hem mooi af. 9-3 en weer door. In de fluit scoorde Thei nog 10 -3 helaas telde die niet meer mee. Maar wat een top wedstrijd. Super samen spel. Veel doorloopjes rust in het spel en het vangen ging erg goed. Nu dit ons laatste verslag zal zijn wil ik gelijk van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken. De leuke ouders waardoor de wedstrijden altijd een feestje werden met of zonder winst. De trainers van al die jaren die met veel plezier er voor zorgden dat Thei echt niet wilde stoppen met korfbal en we nu over gaan naar Refleks. Maar zeker niet te vergeten de kampleiding die Thei elk jaar een onvergetelijk kamp heeft bezorgd, misschien vindt hij dat nog wel het ergste dat hij weg gaat. We gaan zeker niet weg omdat het niet leuk was, de verhuizing maakt dat je soms andere keuzes moet maken. We zullen elkaar vast wel weer eens treffen en wie weet blijft de passie bij Thei zo groot dat hij nog eens terug komt.

Bedankt groetjes
Mariska en Thei

Precies 14 min was de wedstrijd te lang voor onze F1 tegen het sterke Fortuna F1.
Scherp kwamen we uit de startblokken, waarbij een voorsprong en aardig wat kansen het resultaat waren.
Langzaam trok Fortuna de wedstrijd naar zich toe, maar dat is geen schande. Wel hoe waar daar op reageren. Ipv er een schepje bovenop te doen gingen de hoofdjes naar beneden en waren we minder snel terug met verdedigen. Aanvallend werden er minder meters gemaakt en werden er slordige ballen gegooid.
Hierdoor kon Fortuna nog een flinke uitslag op het scorebord zetten terwijl dit niet nodig was geweest en we best in de buurt hadden moeten kunnen blijven.
Zuiver gooien en snelheid omhoog is waar we deze week aan gaan werken en dan komt zaterdag Die Haghe op bezoek.
Als we er voor gaan en onze lijn doorzetten zien wij dit weekend punten aankomen.
Hou vol F1, wij zijn trots op jullie,

Cino en Rob

Achilles A4 - ONDO (G) A3

Ik denk dat ik voor het hele team mag spreken als ik zeg dat ik zenuwachtig was. Niet zo gek ook. We hadden een flinke tik op de vingers gekregen de week ervoor, waarna we van het ONDOmein (geen grap, zo heet het echt) zijn afgedropen. Deze week stond opnieuw nummer 1 ONDO op het programma, maar dit keer met de nodige voorbereiding. Na een oefenwedstrijd tegen de A3 en een training voor foutencorrectie waren we er toch redelijk van overtuigd dat we op z’n minst een betere wedstijd konden spelen dan vorige week. En zo gingen we van start. Een ijzersterke start. De verdediging stond muurdicht en de aanval kreeg kans na kans. Helaas zonder rendement. Twee goals aan onze kant. Een korte kans van Britte en een strafworp van Ruben. Stond het na een kwartier spelen 2 – 3. En toen ging het mis. Met de minuut werd ONDO sterker en sterker en al snel zagen we het scenario van vorige week terug keren. Na de rust probeerde we terug te pakken en het doelpunt van Matthijs leek dit aan te tonen. Maar ONDO gaf zich niet gewonnen, sterker nog: ze kregen opeens een rendement van boven de 90%. Het ene na het andere schot belande keurig in de korf, de een nog van grotere afstand dan de ander. Gelukkig waren er weinig mensen om te zien hoe scheidsrechter Fabian affloot met een eindscore van 3 – 17.

ONDO is te sterk voor ons, dat is wel duidelijk, maar winnen is niet het enige onderdeel van korfbal. Tuurlijk het is wel leuk, maar persoonlijke ontwikkeling is in mijn ogen ook zeer belangrijk. En dat is iets waar de afgelopen week wel degelijk op vooruit zijn gegaan.