Nieuw seizoen, nieuwe schrijvers

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Terwijl de laatste was van de meeste WAPC-kampdeelnemers nog aan de lijn hangt te drogen, komt alweer het eerste krantje van het nieuwe seizoen uit. Deze jaargang niet startend met een hoofdredactioneel artikel van Bart Kasten, maar van de hand van ondergetekende als eerste in een rij schrijvers die het gat dat Bart achterlaat als veelschrijver te vullen.

Gedurende mijn gehele korfbalcarrière bij Achilles is Bart hoofdredacteur geweest, dus ik weet niet beter dan dat hij deze functie met klasse vervulde. Nu besteedde hij de job van het hoofdartikel schrijven wel eens uit, maar ga er maar eens aanstaan wat een boekwerk hij inmiddels heeft toegevoegd aan de archieven die onder beheer staan van Harald. Bart schrijft zoals hij schiet: soms moet het van ver komen, maar meestal is het wel raak. Wekelijks je gedachten op papier zetten en dusdanig te formuleren zodat het interessant is voor de lezers kan een opgave zijn. Wij als consument van Barts woorden zien alleen maar het resultaat van de worstelingen die zich wellicht in zijn hoofd hebben afgespeeld. Chapeau en bedankt Bart voor je invulling van het hoofdredacteurschap de afgelopen jaren!

De vacature die uitstond nadat Bart had aangegeven te stoppen kon niet vervuld worden zoals Bart dat de afgelopen jaren heeft gedaan. Daardoor is een ander idee ontstaan: er is een poule van op dit moment liefst dertien schrijvers die jullie wekelijks gaan voorzien van een hoofdartikel. En er zijn er nog enkelen die het schrijven in overweging hebben. Iedere redacteur neemt een aantal artikelen per jaar voor zijn of haar rekening. Lees je dit nu en denk je: daar wil ik ook wel aan deelnemen! Laat dat vooral aan de redactie weten. Veel leesplezier en alvast een sportief seizoen toegewenst!

Groeten,

Erwin de Laleijne

Datum 05-08-2019 15:04
Tags