Achilles, Iris Rog, Stichting Semmy en Run4Semmy/Iris

Stichting-Semmy2.jpg hoofdartikel

Voor de nieuwe Achillianen onder ons willen we graag uitleggen waarom wij een speciale band hebben met Stichting Semmy:

hoofdartikel.JPG

Iris Rog

Zaterdag 3 december 2005 tijdens een korfbalwedstrijd begon onze Iris Rog (zusje van Ivo Rog) dubbel te zien. Een paar dagen later hebben artsen geconstateerd dat er iets in haar hoofd zat wat er niet hoorde. Dit noemden ze een ponsglioom. Dit is een tumor die bij je hersenstam zit en daardoor kunnen ze hem niet opereren.

Maandag 19 december zijn ze begonnen met de bestraling. Vier weken lang, vier keer per week. Daarna toen alles voorbij was, begon zij zich steeds weer wat beter te voelen. Zij is twee jaar klachten vrij geweest. In februari 2008 tijdens een controle MRI hebben ze helaas gezien dat de tumor weer aan het groeien was, De schok die toen door de vereniging ging was gigantisch.

Op maandag 11 mei 2009 is Iris thuis op 12-jarige leeftijd overleden. Drie en een half jaar nadat de diagnose werd gesteld. Op de begrafenis van Iris werd het nummer Hallelujah van Lisa Lois gedraaid, omdat Iris dat zo'n mooi nummer vond. De vele Achillianen die bij de mooie, emotionele en indrukwekkende begrafenis aanwezig waren kunnen dit nummer niet meer beluisteren zonder aan Iris te denken en af en toe een traan voor haar te laten en dat is mooi! De impact was groot, de saamhorigheid enorm en Iris heeft nog steeds een plekje in het hart van vele Achillianen.

Stichting Semmy (www.stichtingsemmy.nl) heeft als doel het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker. Met de gelden van Stichting Semmy worden nu de eerste onderzoeken in Nederland naar hersenstamtumoren uitgevoerd. Helaas wordt voor onderzoek dat nog in de beginfase staat, zoals deze, vrijwel geen geld ter beschikking gesteld.

Achilles is een maatschappelijk betrokken vereniging en daarom steunen wij Stichting Semmy. Door geld in te zamelen met acties zoals de Stichting Semmy-dag in oktober en door mee te doen aan de Run4Semmy!, de landelijke sponsorloop als onderdeel van de 8 km-loop tijdens de Marathon van Amsterdam. Maar ook door naamsvermelding van Stichting Semmy op alle trainingspakken van Achilles en de shirts van Achilles 1 schenken we aandacht aan Stichting Semmy.

 

Run4Semmy (voor ons Run4Iris)

Zondag 18 oktober a.s. is de Run4Semmy. We hopen dat er traditiegetrouw weer veel Achillianen mee zullen lopen. Wil je mee doen en heb je je nog niet ingeschreven doe dat dan alsjeblieft zo snel mogelijk. Stichting Semmy heeft 300 startnummers afgenomen die ze niet kunnen teruggeven en op dit moment zijn er nog maar net 100 inschrijvingen! En neem een vriend of vriendin mee. Sponsoring is wenselijk maar geen must.Kijk voor meer informatie en om in te schrijven: http://www.stichtingsemmy.nl/run4semmy/. Je kan een actiepagina aanmaken waarmee je sponsorgeld bij elkaar kan sprokkelen. Ivo (grote broer) en Arie (vader) van Iris zijn jullie al voorgegaan. Kijk vooral op https://www.justgiving.nl/nl/mobile#pages/19410.

Achilles, meer dan een club

 Dionne van Dongen

Datum 22-09-2015 18:00
Tags