Wat is het fijn om af en toe weer op het veld te zijn

Hoofdartikel afbeelding.jpg hoofdartikel

Toen er 2 weken geleden een noodoproep van de Technische Commissie (TC) op social media stond (voor mij niet heel onverwachts, want die plaats ik zelf), zag ik dat de E1 nog geen trainers had en daar schrok ik wel een beetje van. Ik keek snel even online wie er nou precies in de E1 zaten, want dat is toch de toekomst. Er stonden een hoop kinderen ‘van’ in, zo ook de dochter van Bastiaan (Linse). Met Bas een ploegje doen leek me toch wel leuk, want hoeveel jaren hebben we het er nou al over, en hoe vaak is het nou gebeurd. Vaak en nooit dus. Mijn whatsappje naar Bas was al verzonden voordat ik nadacht of ik er eigenlijk wel tijd voor had. Samen met Zohier, Tako, Linda (allen E1) en Paul, Cino en Noa (allen E2) zijn we nu begonnen aan het nieuwe seizoen.

hoofdartikel.JPGAfgelopen dinsdag stond ik in het zonnetje bij de eerste training. Even kijken wat de kinders allemaal al kunnen. Wel een beetje afgeleid. Het veld was rond die tijd volgestroomd met heel wat ploegjes. Broertjes en zusjes speelden en de ouders zaten heerlijk in het zonnetje, de wedstrijdshirtjes konden opgehaald worden bij Mieke, Sjoerd en Desiree. Frank hield praatjes met de trainers na afloop van het eerste uur. Een hoop gezelligheid. Heerlijk zo op het veld hoor!

Best of both worlds
Toen ik een jaar geleden stopte met spelen in de selectie had ik nooit gedacht dat ik nu weer op het veld een ploegje zou doen. Het afgelopen jaar ontdekte ik de vrijheid van niet meer verplicht trainen, niet meer elke zaterdag een wedstrijd. Sinds vorig jaar september speel ik namelijk in een zogeheten vriendenteam (toen team 4 – nu team 5), een team met heel veel kwaliteit. Lekker op zondag, en dan soms op zaterdag alsnog kijken bij de selectie. Best of both worlds.

Reizen tijdens het seizoen: foei!
Ik kon zelfs nog even op reis tussendoor. Eind januari vertrok ik voor twee maanden naar Uruguay: mijn familie opzoeken. Terug naar de roots van mijn vader, Julio Chapper. De mensen die hem gekend hebben weten dat hij hij met Amnesty International gevlucht was naar Nederland en uiteindelijk via mijn moeder bij Achilles terecht kwam. Hij speelde in het toen nog (volgens mij) 12e team, met onder andere Roelie (ik heb er zelfs nog videobeelden van). Inmiddels is hij al bijna 19 jaar geleden overleden. Soms hoor ik van Rob Bakker of Mark Wiekenkamp nog wel eens hoe ze mijn vader zo nog voor zich kunnen zien. Mooi om te horen!

Federación Uruguaya de Korfball
Even terug naar de reis. In Uruguay heb ik kennis gemaakt met veel van zijn vrienden, ben thuis uitgenodigd bij ex-president Pepe Mujica, maar heb ik Uruguay (en Mujica trouwens ook) kennis laten maken met korfbal. In februari heb ik een korfbalschool opgezet waar al behoorlijk wat jongeren (rond de 60) elke week twee keer trainen. Korfbal wordt gegeven op verschillende universiteiten en middelbare scholen én ben ik bezig met het opzetten van de korfbalbond. De Federación Uruguaya de Korfball heet dat mooi in het Spaans. Een hoop werk en best intensief zo in het Spaans en soms Engels.

Wat is het weer heerlijk!
Via Uruguay reisde ik naar de Filipijnen en uiteindelijk ben ik weer terug. Terug bij mijn werk, terug bij het bestuur en terug op het veld van Achilles. En wat is het mooi om weer op het veld te staan als trainer/coach. Ik wil niet de zoveelste zijn die iedereen overhaalt om iets voor de club te gaan doen, maar het zonnetje in je gezicht, vrolijke gezichten om je heen, hele leuke medetrainers en de onwijs blije kinderen moeten je toch overhalen om een ploegje training te geven.
Ook kan er achter de schermen een hoop hulp worden gebruikt. Wil jij (in de toekomst) bijvoorbeeld wat doen in de Communicatie & PR-hoek? We kunnen nog hulp gebruiken bij o.a. de website, de leeuwenkrabbels (misschien in de toekomst wel een nieuwsbrief) of bij social media? Neem dan contact op met ondergetekende!

Niemand wint van ons op het Pomonaplein!
Aanstaande 7 september speelt, tijdens het eerste weekend, bijna elke ploeg thuis! Een mooi programma met een hoop topwedstrijden. Laten we elkaar allemaal aanmoedigen. Want niemand wint toch van ons op het Pomonaplein?!

Raquel Chapper
Bestuurslid Communicatie & PR

contact@hkvachilles.nl
06-39848591

Datum 03-09-2019 17:06
Tags